Pavelpcx Odesláno 30. červenec 2018 Odesláno 30. červenec 2018 Chci se zeptat, má někdo již zakoupenou https://www.pneumatiky.cz/Pneumatiky/Barum-Polaris-5 a vyzkoušenou na svém voze? Může srovnat se starou dobrou Polaris 3? Přemýšlím o koupi, ale zatím nejsou nikde žádné hodnověrné informace, tak bych aspoň rád si početl o subjektivních pocitech řidičů, kteří již testují Citovat
Hafity Odesláno 30. červenec 2018 Odesláno 30. červenec 2018 Proč se ptáš zrovna tady jako 1. příspěvek V podstatě o nic nejde, jen mi to přijde trochu divné…. Co máš za vehikl? Ptal jsi se i na jiných fórech? Citovat
MilanF1 Odesláno 30. červenec 2018 Odesláno 30. červenec 2018 Polaris 5? O tom ani nevím, novinka pro letošní zimu? Takže asi moc zkušenosti s nimi nebude ... Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 30. červenec 2018 Odesláno 30. červenec 2018 před 4 hodinami, Pavelpcx napsal: kteří již testují V současných tropech bych chtěl vidět někoho, kdo testuje zimáky pro nadcházející zimu.... Citovat
P607Olda Odesláno 30. červenec 2018 Odesláno 30. červenec 2018 (upraveno) Na nováčka jsem vždycky hodný, ale tento dotaz mě překvapil... Ano, jsou lidi, co si i v létě objednají Polaris 5 (byl jsem na výzvědy v Best pneu a tam mi potvrdili, že už jedny prodali), např. proto, že koupili ojeté auto a budou málo jezdit, do 3000 km ročně... Jenže jejich pocity z jízdy, při teplotě asfaltu 50 stupňů, a jejich tempem a zkušenostmi - opravdu nejsou směrodatné. Já je zřejmě budu kupovat po desítkách pro firmu. Mne zajímá, zda hloubka vzorku v podélných drážkách je stejná, jako v krajních příčných. Některé pneu to tak nemají, např. Snovanis, a řidič dostal pokutu za sjeté příčné kraje, ačkoli hlavní měly ještě dobré 3,5 mm. S policistou se nešlo hádat. Polaris 3 nové (195/65/15) měly hloubku vzorku 8,5 mm, tak jsem zvědav, jak vylepšili Polaris 5, zda nebudou mít menší vzorek. Upraveno 30. červenec 2018 uživatelem P607Olda Citovat
Pavelpcx Odesláno 31. červenec 2018 Autor Odesláno 31. červenec 2018 Dotaz měl být na lidi, kteří jezdí celoročně na zimních, a že takových bude. Nenašel jsem ani jeden web, kde by testovali aspon subjektivně letní/zimní gumy, tak jsem to chtěl zkusit tady. Všiml jsem si někde v článku, že Barumka má novinku, ale dotaz je položený hodně s předstihem... uznávám. Citovat
Klemoň Odesláno 31. červenec 2018 Odesláno 31. červenec 2018 Hele ptej se na co chceš . . . nezapomeň ale nejdříve hledat v již napsaném A co se týká jízdy v létě na zimních - ani náhodou. Možná na starých ztvrdlých , ale na nových ??? To už mám za sebou a nikdy. Ale nepíšeš na co je chceš obout . . . Citovat
Pacho69 Odesláno 31. červenec 2018 Odesláno 31. červenec 2018 (upraveno) Pavelpcx: Tedy kdo jezdí celoročně na zimních si určitě koupí novinku sezony 2018/2019, aby ti řekl, jaká je. To je fakt úvaha. Kolik řidičů ji tak asi mohlo otestovat v podmínkách, pro který je určená? Asi bys měl první zkusit hledat na webech, které jsou zaměřené na pneumatiky (tiretest/reifentest), ale i tam nebude z čeho čerpat. Upraveno 31. červenec 2018 uživatelem Pacho69 Citovat
Charlie 1 Odesláno 31. červenec 2018 Odesláno 31. červenec 2018 Všimnul jsem si jich na pár webech srovnávač je vyhodí když hledám Polaris 3,bude to Podle mě 3 a některý prodavači ji vydávají za 5.... Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Klemoň Odesláno 31. červenec 2018 Odesláno 31. červenec 2018 (upraveno) Kdybys se Charlie podíval na odkaz který sem dal, tak vidíš na bočnici Polaris 5 - žádná 3 Jediné co mne zaráží je, že je o cca 700,- levnější než Polaris 3 ( o dezénu nemluvě ) Upraveno 31. červenec 2018 uživatelem Klemoň cena Citovat
Guest Scratch Odesláno 31. červenec 2018 Odesláno 31. červenec 2018 před 3 hodinami, Pavelpcx napsal: Dotaz měl být na lidi, kteří jezdí celoročně na zimních, a že takových bude. no tak od tech bych chtel fakt recenzi Citovat
P607Olda Odesláno 31. červenec 2018 Odesláno 31. červenec 2018 (upraveno) Tak si to tady čtu, že měkké jsou prý ve formuli přilnavější https://www.pneumatiky.cz/info/pneumatiky-faktor-uspechu-f1.html Ale to určitě neplatí na silnici a o zimních už vůbec, že? Mám na mysli sjeté zimní, se vzorkem např. 2,5 mm. Upraveno 31. červenec 2018 uživatelem P607Olda Citovat
MilanF1 Odesláno 31. červenec 2018 Odesláno 31. červenec 2018 Oldo, záleží na pneumatice... třeba Sawa Eskymo fungují... Ale jsou hodně měkké a rychle ubývají... ač je guma levná a funguje, dlouho nevydrží... nedej bože, kdyz s tím někdo jede v létě, dezen se trhá... už jsem to viděl. Citovat
P607Olda Odesláno 31. červenec 2018 Odesláno 31. červenec 2018 Ptám se na princip. Měkké drží líp, nebo hůř? Neptám se na ubývání - pokud mám 4 mm zimní zahodit, tak je mi jedno, že budou ubývat. Ve Formuli platí totéž, co na silnici, nebo je to naopak? Citovat
Guest Scratch Odesláno 31. červenec 2018 Odesláno 31. červenec 2018 mekke drzi lepe, z hlediska cestovnich (ne zavodnich) motorek se delaji dvou az trislozkove pneu, kdy stred je tvrdy proto aby vydrzely jizdu po rovine, coz je nejcastejsi, bok mekci a na hranici pneu je to nejmekci, je to presne prave kvuli gripu. Ale ta smes je samozrejme udelana tak, aby vydrzela vysoke teploty a ty pneu zacinaji poradne fungovat od cca 20 stupnu celsia vzduchu. S mym stylem jizdy, kdyz se vratim k zimnim pneu v lete to je proste jasny..... v zatackach na zimnich klouzu ze zatacek ven, brzdi to mizerne a gumy se zvejkaji a ke skluzu dochazi pomerne rychle. Z tohoto duvodu ja zimni nikdy nedojizdim. Na to mam drahy auto a ten nejcennejsi naklad. Citovat
MilanF1 Odesláno 31. červenec 2018 Odesláno 31. červenec 2018 Záleží na směsi. Aby sawa fungovala a byla levná, je hodně měkká. Jde určitě vyrobit tvrdší a fungující pneu. Na silnici i ve Formuli 1 je to v principu stejné. Continental vyrábí v základu dvě řady. ContiPremiumContact a ContiSportContact. První tvrdší, déle vydrží. Druhé měkčí sportovní, lépe drží v zatáčce, ale rychleji ubývají. Ohledně směsi mohou hodně hovořit motorkari... co jsem vždy slyšel, je vždy alchimie vybrat správnou směs pro zadni pneu v závislosti, jak ten dotyčný jezdí. Citovat
Klemoň Odesláno 31. červenec 2018 Odesláno 31. červenec 2018 před 8 minutami, Scratch napsal: v zatackach na zimnich klouzu ze zatacek ven, brzdi to mizerne a gumy se zvejkaji a ke skluzu dochazi pomerne rychle Tak pod tohle se podepíši na 100% Samozřejmě záleží na hmotnosti auta Mondeo vs. moje Volvo V70 vyjde asi na stejno. Proto ta shoda zkušeností . Samozřejmě že FordKa se bude asi chovat lépe Citovat
Milan+ Odesláno 31. červenec 2018 Odesláno 31. červenec 2018 před 18 hodinami, P607Olda napsal: Na nováčka jsem vždycky hodný, ale tento dotaz mě překvapil... Ano, jsou lidi, co si i v létě objednají Polaris 5 (byl jsem na výzvědy v Best pneu a tam mi potvrdili, že už jedny prodali), např. proto, že koupili ojeté auto a budou málo jezdit, do 3000 km ročně... Jenže jejich pocity z jízdy, při teplotě asfaltu 50 stupňů, a jejich tempem a zkušenostmi - opravdu nejsou směrodatné. Já je zřejmě budu kupovat po desítkách pro firmu. Mne zajímá, zda hloubka vzorku v podélných drážkách je stejná, jako v krajních příčných. Některé pneu to tak nemají, např. Snovanis, a řidič dostal pokutu za sjeté příčné kraje, ačkoli hlavní měly ještě dobré 3,5 mm. S policistou se nešlo hádat. Polaris 3 nové (195/65/15) měly hloubku vzorku 8,5 mm, tak jsem zvědav, jak vylepšili Polaris 5, zda nebudou mít menší vzorek. Pneumatiky musí mít hloubku v 75%šíře behounu. Citovat
P607Olda Odesláno 31. červenec 2018 Odesláno 31. červenec 2018 Kde se to píše? Jinde se uvádí "hlavní drážky". Citovat
Milan+ Odesláno 31. červenec 2018 Odesláno 31. červenec 2018 Je to ve vyhlášce a řešilo se to tu také. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.