Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

406 opet nestartuje...část druhá..

Recommended Posts

Odesláno

Nedávno jsem tu psal o problémech se startem 1.8 16V -otočím klíčkem v zapalku rozsvítí se kontrolky, otočim na polohu start a nic-zhasne kontrolka baterky, radio a hodiny...starter netočí. Ostatní kontrolky zůstanou svitit(ručka, olej, kontrolka elektroniky motoru..).

Radili jste mi mrknout se na špatnej kontakt na baterce - což těd už můžu vyloučit- baterie téměř nová kontakty očíštěný, prostříkáno kontaktolem...

Podotýkám že včera večer to prostě něšlo a dnes ráno přijdu do auta a startér normálně točil, auto nastartovalo.

Tak těd kdo poradí:myslim????

Startér?Pojistky?Nějakej špatnej kontakt?Ukostření?????:bojim

Odesláno

Jsou to podle mě taky na 99% uhlíky - dělalo mi to to samé, musel jsem je nechat přehodit (cca 500 + práce). Taky jsem jednou přišel k autu a ani ?uk, startér netočil. Tak jsme s tátou poklepali na uhlíky a pak to startovalo jak blázen, ale hned jsem s tím zajel k mechanikovi nechat je vyměnit. Jeden byl sjetý až na ten přívodní kabel... :super

Odesláno

Kde najdu u 1.8 16v starter? Jak ho demontovat? Je k tomu nějak přístup nebo musí auto na zvedák?

Odesláno
Původně zaslal: Vlas

Kde najdu u 1.8 16v starter? Jak ho demontovat? Je k tomu nějak přístup nebo musí auto na zvedák?

No je umistenej na prevodovce, musis sundat krabici s filtrem a mozna pro lepsi pristup i krabici s baterkou a tam uz ho najdes prisroubovanej zeshora na prevodovce

Odesláno

Každopádně se k němu leze hooodně blbě - zvrchu tam vadí sací potrubí a zdola zase převodovka. My jsme na něj šli zespoda (výhoda montážní jámy v garáži :D)...

Odesláno

Jestli mu pohasly kontrolky, tak to neni uhlikama, ale nejspis propoj mezi minus baterie a karoserii, nebo mezi karoserii a motorem, nebo mezi plus baterie a starterem (toto asi ne) anebo na svorce (plus nebo minus) baterie.

Podstatne je jestli pohasly kontrolky, pripadne osvetleni kabiny atd.

Uz jsem s tim bojoval u nekolika aut. Dela to jen nekdy. Poznas to tak, ze kdyz se to nestartovani projevi, tak po neuspesnem pokuse ten chybny spoj je teply.

[upravil dne 27.1.06 P607Olda]

Odesláno

Pohasla mi jenom kontrolka BATERIE (Dobíjení) Ostatní zůstaly svítit. Taky zhaslo radio a hodiny. Osvětlení kabiny nevim (Měl sem zhasnuto). Po návratu kličku do poly II(zapalování zapnuto) se vše zase rozsvítí jak má.. Kde konkrétně najdu nějaké ukostření?

Rád byh to vyřešil, auto jednou jede, jednou ne.....není na něj spolehnutí:(:(

Odesláno

Ne tak jestli ostatní zůstaly svítit naplno tak je to něco jiné. Kdyby to bylo to co já píšu, tak by poklesly úplně všechno.

Minus od baterie ke kostře - musíš jít po kabelu, ale bude tam určitě blbý přístup. A propoj karoserie na motor bývá taky zespodu, ale já nevím přesně kde.

Hlavně zkus např. i se světly, a osvětlením kabiny, zjisti co pohasne, případně jestli některé spotřebiče svítí nerušeně.

Odesláno

Pánové, dík za rady, zkusím to prolezt a uvidim. Kdyby vás ještě něco někoho napadlo, tak to sem kdyžtak hoďte....

Díkes.:papa

Odesláno

Me to taky obcas udela, ale me se srarter roztoci, ale nevyjede patorek. Takze netoci motorem. Ten starter, kdyz jede na prazdno tak je hodne tichej. Az ti to nebude startovat poslouchej sestli se toci. To by znamenalo ze ti taky nevyjizdi pastorek. A jestli zvaka a netoci, tak sou to asi uhliky.

Odesláno

Tak už je to vyřešneno:super - nakonec uhlíky startéru.

Díky za radu.....:papa

Odesláno

Mně by zajímalo: opravdu při závadě uhlíků dochází k pohasnutí některých kontrolek nebo spotřebičů? Že by byly šprajcnuté a tím byl zvýšený odběr z baterie?

[upravil dne 3.2.06 P607Olda]

Odesláno

No spis si myslim, ze to je udelany naschval. Veskerz napajeni jde pres tyv Multifunkcni rele. Mohlo bz to mit io nejakou souvislost... Presne to nepopisu, jen tak yhruba.

Poloha 3 na spinacce je vlastne jen pro startovani, takze se veskere nepotrebne spotrebice odpojujou. Mam namysli vlastne vse, krome ECU a podobnych.

Mozna to tak neni, ale teoreticky by to mohlo mit logicky zduvodnitelny duvod :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...