Guest minimaxa Odesláno 29. listopad 2017 Odesláno 29. listopad 2017 (upraveno) Měla by být. Pokud jsi upgradoval. Aha, blbě jsem četl, už je smazany. A ještě mě napadá, máš nastavený bod obnovy? To taky žere hodně podle nastavení. Upraveno 29. listopad 2017 uživatelem minimaxa Citovat
TomasARN Odesláno 29. listopad 2017 Autor Odesláno 29. listopad 2017 (upraveno) bod obnovenia pravidelne mazem a mam nastavenych maximalne vyuzitie cca 4,3 GB EDIT: teraz vecer som robil aktualizaciu, bola dalsia verzia WIN10, cize sa znovu vytvorila ta zlozka windows.old, ktoru som hned zmazal, ale aspon maly uspech, pred aktualizaciou som mal volne miesto 2GB a zlozka old nebola, po aktualizacii sa vytvorila, hned som ju zmazal a mam volnych 11GB Upraveno 29. listopad 2017 uživatelem TomasARN Djzaza ohodnotil 1 Citovat
Guest minimaxa Odesláno 29. listopad 2017 Odesláno 29. listopad 2017 Já vím že zdejší rádoby odborníci nemají rádi tyhle uklizecí programy, ale já už léta používám CCleaner, zkusil bych to... Citovat
TomasARN Odesláno 29. listopad 2017 Autor Odesláno 29. listopad 2017 Dnes som ho skusil a nepomohol. Problem je v tom, ze v PC a programoch sa celkom vyznam, uz mi preslo cez ruky vela PC, ktore som opravoval alebo skladal, ale nikdy nebol takyto problem so zlozkou windows Citovat
MotoMoto Odesláno 29. listopad 2017 Odesláno 29. listopad 2017 A co prolézt složku windows a podívat se co tam je tak velkého. Trocha práce, ale.... Citovat
TomasARN Odesláno 29. listopad 2017 Autor Odesláno 29. listopad 2017 Dost zabera zlozka winsxs a system (len teraz uz neviem ci iba system alebo system32) a aj v dalsich zlozkach sa najde nejake to GB, ale nie nejako vela Citovat
Namor74 Odesláno 30. listopad 2017 Odesláno 30. listopad 2017 >Tomas: Jaký programy používáš? Webový explorer? Dělal jsi optimalizaci (celého) systému pro použití SSD? Mám Crucial 120GB s preinstalem Win7HP na hidden part. Win10 jsem zkusil takže licenci mám aktivovanou, ale po pár týdnech jsem se s pulzující žilou na spánku vrátil k W7. Samotná optimalizace je otázkou pár minut nastavení a ušetří to jednak spoustu místa a samozřejmě strojního času. W8 by se neměla zas tak moc lišit. Win10 jsou sice vydávány za "optimalizované pro použití na SSD", ale je to jen trapná reklama. Naopak, po instalaci Win10 je nutné prolézt celý systém a přenastavit všechen ten sociální inženýring který dělá z vašeho počítače "Open source" pro kdejakýho sběrače informací. Tady uvádím základní část optimalizace pro W7 jak ji po reinstallu dělám já, třeba by to bylo do nějaké míry použitelné i pro W8. Nastavení ve W7 pro použití na SSD. - zapnout Admina (heslo na účtu nutné) a pokračovat jako Admin! CMD net user administrator /active:yes CMD net user administrator * (nastavit heslo) FireFox (browser.cache disk/mem = off) Chrome (cache disabled) - vypnout defrag, jen na SSD - vypnout pagefile nebo přesunout na plotnu - vypnout index nebo přesunout na plonu - vypnout prefetch, superprefetch a nastavit NTFS_LAU REGEDIT HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\MemoryManagement\PrefetchParameters »EnablePrefetcher« a »EnableSuperfetch« nastavit na 0 HKEY_LOCAL_MACHINE\ SYSTEM\ CurrentControlSet\ Control\ FileSystem »NtfsDisableLastAccessUpdate« nastavit na 1 - vypnout hibernaci CMD powercfg -h off - kontrola TRIM CMD fsutil behavior query disabledeletenotify - přesun USERS po jednotlivých složkách, dle potřeby/nálady Citovat
TomasARN Odesláno 30. listopad 2017 Autor Odesláno 30. listopad 2017 Teraz si ma zabil s tym, co treba spravit. Ja som iba cez nejaky program naklonoval HDD na SSD a dal do notebooku a HDD naformatoval a vybral napalovacku a tam dal HDD Citovat
Namor74 Odesláno 30. listopad 2017 Odesláno 30. listopad 2017 Jasně, to je standardní postup. Já poprvé klonoval přes Acronis Tru Image, ale teď už používám AOMEI Backupper (ten je úplně free s dostatečnými funkcemi). Na skrývání part používám Minitool Partiton Magic (rovněž freeware). Používání Win na plotnovém HDD nebo SSD jsou dva naprosto rozdílné světy. Pokud na SSD jen naklonuješ plotnový Win, bude to samozřejmě fungovat, ale systém se bude "vlastní blbostí" brzdit asi o 20% výkonu. U SSD potřebuješ omezit zápisy a třeba takový Chrome či FireFox, to je co do zápisu cache docela vražda. Stejně tak stránkovací soubor - ale pro vypnutí pagefile je důležitá velikost RAM, kterou bych doporučoval 8GB pro běžné použití, jinak může počítač mrznout. Jinak těch nastavení se není třeba bát, je to práce na 15 minut (ani ne). 3x do registru, jeden vstup do web prohlížeče(ů), chvilka nastavení v samotných Win. Sám mám na SSD zmiňované W7 + Office 2003 + Corel + DWG, celý USERS mám na plotně (druhý disk 1TB WD Black). Systém je rychlý, SSD je po třech letech na 99% životní formy a volno kolem 40GB z 96GB na hlavní partiton. Dřív se mi rozpadne notebook, než klekne SSD. TomasARN ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. listopad 2017 Odesláno 30. listopad 2017 Stahni si programek SSD Fresh, je zdarma jen za registraci, a tam si tohle všechno naklikáš, nebo klikneš na autooptimalizaci a je hotovo. Použivam ho už celkem dlouho a je to jednoduchý a funguje to. https://www.abelssoft.de/en/windows/System-Utilities/SSD-Fresh http://www.chip.cz/casopis-chip/09-2016/ssd-fresh/ TomasARN a jarokare ohodnotil 2 Citovat
TomasARN Odesláno 30. listopad 2017 Autor Odesláno 30. listopad 2017 Dakujem, skusim ten ssd fresh. Ram mam 8GB, procesor intel i5 a dual grafiku Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. listopad 2017 Odesláno 30. listopad 2017 Jinak mužeš ještě k tomu místu zkusit tenhle programek, je to na tu složku Instaler ve Windows. http://www.homedev.com.au/free/patchcleaner Ted jsem to udělal u sebe a 16GB je uvolněných. Jen jsem to zatím nemazal uplně, je tam možnost soubory přesunout. Ale zda se že je všechno OK, takže to smaznu TomasARN a pajik999 ohodnotil 2 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 30. listopad 2017 Odesláno 30. listopad 2017 ja to ted skusil u sebe a jen 700Mb - asi delam neco spatne - nebo to mam dobre Citovat
TomasARN Odesláno 30. listopad 2017 Autor Odesláno 30. listopad 2017 Patchcleaner som prave pouzil a pribudlo mi 26GB miesta, co je super. SSD fresh tiez nastavil SSD, podla toho ukazovatela co tam bol bol skoro v cervenom a uz je na max v zelenom, dakujem chalani Radek Hurvajz ohodnotil 1 Citovat
pajik999 Odesláno 1. prosinec 2017 Odesláno 1. prosinec 2017 Ahoj, pokud se mohu vetřít do vlákna o SSD. Mám na noťasu klasický disk 1000GB. Složku Windows mám 60GB.Tak se mi zdá,že je to hodně .Pokud ano,dá se s tím něco dělat ? Děkuji Citovat
TomasARN Odesláno 1. prosinec 2017 Autor Odesláno 1. prosinec 2017 V 30. 11. 2017 at 16:55, Radek Hurvajz napsal: Jinak mužeš ještě k tomu místu zkusit tenhle programek, je to na tu složku Instaler ve Windows. http://www.homedev.com.au/free/patchcleaner Ted jsem to udělal u sebe a 16GB je uvolněných. Jen jsem to zatím nemazal uplně, je tam možnost soubory přesunout. Ale zda se že je všechno OK, takže to smaznu @pajik999 skus tento program. Nie je to iba na SSD pajik999 ohodnotil 1 Citovat
pajik999 Odesláno 1. prosinec 2017 Odesláno 1. prosinec 2017 Odstranilo mi to 25 GB a vše asi funguje Snad,ještě testuji.Pokud bude vše ok můžu přesunuté smazat ? Citovat
TomasARN Odesláno 1. prosinec 2017 Autor Odesláno 1. prosinec 2017 Ano, mozes zmazat. ja som ani nepresuval, rovno som to zmazal Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.