Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No to je verze s mikartou, já mám dřevo (kolem 1300), psal jsem, že mám jinou střenku. Nicméně na trhu jsou různé kombinace ocelí a střenek, nejlevnější varianta je tuším kolem 400kč. Si vybere každej. Já ho sem hodil, protože mi přijde ergonomicky super, v kapse o něm nevíš a přitom všecho zastane. Není ani náhodou tak robustní jako RAT, což je třeba super kudla, podle mě, ale tak do batohu nebo na opasek. A tam já třeba běžně nůž nosit nechci.

Odesláno (upraveno)

Přesně. Mě se líbil na začátku prostě design, kdy na čepeli není žádný čep a zároveň oko na otevření palcem nečouhá z čepele jako třeba u spyderco a navíc je zezadu i flipper, takže variant otevření je víc. Jenže pak jsem zjistil, jak super ergo tenhle nůž je. Jeden můj kolega z práce má ten samej, že se mu líbil můj a mám pocit, že ho nosí pořád a nedá na něj dopustit stejně jak já :)

Já totiž taky hledal univerzální nůž, tak trochu utopie, ale dost sem se přiblížil. Mám i několik multi-želízkových victorinoxů a wengerů, jsou super, ale buck je prostě v nošení o level výš.

Ještě jsem podobné recenze četl na Ka-BAR Dozier, ten taky existuje v X variantách a prej se taky skvěle nosí, ten ale nemám, tak můžu předat kladné recenze jen z doslechu.

image.jpeg.970d961fa608b0c474f6e3b66a775c54.jpeg

Upraveno uživatelem morepower
Odesláno
před 3 hodinami, brutall napsal:

Tak za mě je ten nůž hezkej, líbí se mi a mám ho ve sbírce. Na druhou stranu 420 je přežitá ocel, měkká, nedrží ostří. Péra v tom noži jsou nekvalitní a často praskají. Lícování střenek, výbrus, nýtování → všechno tragédie, které cena ani náhodou neodpovídá. Takovej nůž se z pohledu užitné hodnoty nedá doporučit. Mikov to prostě neumí, je mi to líto, ale je to tak...

před 3 hodinami, Francouz_407 napsal:

Tak po dlouhé úvaze jsem objednal Ontario Rat 1 OD Green s ocelí D2

http://www.noze-nuz.com/ontario/ON8867OD.php

Vybral jsi dobře, kvalitní nůž, pracant. Jen mi prozraď, kde ho budeš nosit, protože to je fakt macek.

před 13 minutami, Haryk napsal:

Mám tenhle, přivezený z USA a je to úplně stejný jako u nás, sice Čína ale fak kvalitní. Čína i z USA

http://www.noze-nuz.com/real-steel/RS7524.php

Real Steal dělá dobrý nože za dobrý peníze, mám od nich bushcraft a je výbornej. Ideální tábornická kudla, poměr cena /výkon je parádní.

Odesláno
V ‎06‎.‎10‎.‎2017 at 10:32, P607Olda napsal:

Naopak, pilka se mi zdá zbytečná, když už jdu do lesa, tak si pořídím řádnou pilku, s takovou malou stejně nic nepřeříznu.

Jo a pilka se dá použít i jinak,třeba jako ve filmu "127 hodin" :myslim:D:papa

Odesláno
před 6 hodinami, Francouz_407 napsal:

Moc hezký nůž, škoda že tam není lepší ocel

lepší ocel ? už se sním párkrát pořezal :D ostrý jak pase

Odesláno
před 7 hodinami, morepower napsal:

Tak za mě je ten nůž hezkej, líbí se mi a mám ho ve sbírce. Na druhou stranu 420 je přežitá ocel, měkká, nedrží ostří. Péra v tom noži jsou nekvalitní a často praskají. Lícování střenek, výbrus, nýtování → všechno tragédie, které cena ani náhodou neodpovídá. Takovej nůž se z pohledu užitné hodnoty nedá doporučit. Mikov to prostě neumí, je mi to líto, ale je to tak...

Vybral jsi dobře, kvalitní nůž, pracant. Jen mi prozraď, kde ho budeš nosit, protože to je fakt macek.

Real Steal dělá dobrý nože za dobrý peníze, mám od nich bushcraft a je výbornej. Ideální tábornická kudla, poměr cena /výkon je parádní.

Predatora jsem měl, přesně kvuli uvedeným problemum jsem ho prodal, měl jsem klabonos čepel o Davida z Knife.cz a dřevěné střenky + hammer, ale neustale se tupil a ta kvalita taky nic moc

Odesláno (upraveno)
před 5 hodinami, Pepito napsal:

Jo a pilka se dá použít i jinak,třeba jako ve filmu "127 hodin" :myslim:D:papa

Jak? Film jsem neviděl.

Celkově - považuju za vhodné v přírodě i na dovolené mít nůž vždy při sobě, proto volím nejlehčí.

Prosím ještě o vysvětlení, k čemu slouží "zálesácký" pravý americký nůž. Mládí jsem strávil na táborech, a na práci s dřevem jsme si vzali správný nástroj - pilu, sekyrku.

Takže - stavba stanu? oheň - táborák? vyřezávání ze dřeva? Příprava jídla?

Upraveno uživatelem P607Olda
Guest minimaxa
Odesláno

Sleduju tohle vlákno. Mám svůj zavírací nůž. Španělský originál, který mám z Toleda. Ale leží bez užitku v šupleti. Pořád přemýšlím, proč bych ho měl nosit u sebe. Do práce? Na nákup? Na zahrádku? No nevím....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...