pupíí Odesláno 16. červenec 2018 Odesláno 16. červenec 2018 Dík, zkusím je třeba prohodit, s klapkami v sání a ty zaaretuji, ale ta chyba se mi neobjeví je zas tak často, auto najede třeba 500km než se chyba zas objeví, stává se to za stejné okolnosti (popsáno výše). Ale zkusím i ten ventil. A jak funguje ten nefunkční? Jak často jsi měl chybu? Myslím že když je špatný, tak to reguluje špatně stále, že nedojedeš pořádně nikam. Díky Citovat
vlceon Odesláno 16. červenec 2018 Odesláno 16. červenec 2018 U mě se problém vždy objevil jen když jsem autu hodně naložil, většinou když jsem točil kolem 3500ot/m. Měl jsem takový problém, že ventil nefungoval jak měl a neotevíral wastegate když měl, tím pádem turbo pořád dávalo tlak, ikdyž už němělo a potom to padlo vždy do nouzáku kvůli tomu že tam byl přetlak. U tebe by to mohl být zase pravý opak, že je wastegate otevřený ikdyž nemá být a pak je nízký tlak a auto nejede. Můžeš ho fakt zkusit vytáhnout, vzít si hadičky, ty napojit a zkoušet přes ně tahat vzduch a zkoušet na něj přivádět napětí. Já tak testoval ten svůj a poznal jsem že je špatný tak, že přes něj šlo tahat vzduch jak bez napětí tak s napětím. Citovat
Sedlák Odesláno 26. září 2018 Autor Odesláno 26. září 2018 (upraveno) Tak trošku opožděně ale přece dodávám že problém vyřešen, nakonec jsem se nasral a pár dní před výletem na dovolenou jsem obědnal nový ovladač toho tlaku a večer před cestou vyndal starý , namontoval nový a pro sichr stáhnul hadičky stahovacíma páskama a je od té doby klid . Ale pro změnu se objevil problém s třepáním půlky interiéru pi přejíždění nerovností tak stále přemýšlím jak to vyřešit Upraveno 26. září 2018 uživatelem Sedlák Péťa ohodnotil 1 Citovat
Sedlák Odesláno 24. říjen 2018 Autor Odesláno 24. říjen 2018 Peugeot dostal nový olej a všechny filtry , ještě přezout a bude nachystáno na zimu . Sice něco začalo klepat tak to budu ještě řešit . A ještě fotka z doby kdy bylo teplo Citovat
Sedlák Odesláno 21. listopad 2018 Autor Odesláno 21. listopad 2018 No tak 307 je přezutá na zimní Kormorany takže přesně včas , a dokonce jsem vyřešil příčinu bouchání vadu a to volný kryt na pravém zadním tlumiči který si lítal nahoru a dolů, upevnil a je po bouchání , ale zase trochu auto pozlobilo a to pravým předním blinkrem...myslel jsem že je to spálená žárovka ale jak jsem vytáhl ven ten klobouk ve které je žárovka tak kontakty na něm a ve světle opálené, plasty seškvařené...Takže co ted s tím, očistit kontakty napomohlo.... Citovat
Sedlák Odesláno 1. duben 2019 Autor Odesláno 1. duben 2019 (upraveno) Po delší době opět něco přidám , takže 307 teď naráz začala celkem dost zlobit. Začala se mi ztrácet chladící kapalina a náhodu jsem si všiml mokrého čalounění pod koberečkem u řidiče jako směrem od topení ale po rozdělání plastů jsem nenašel žádný průsak , tak jsem dotáhl spoj radiátoru a trubek co vedou k motoru a uvidíme přes týden. Ale to nejhorší auto začalo blbě startovat a kouřit po startu jako traktor...dneska jsem ho píchnul na delphinu a výsledek viz foto... A to nemluvím o vrzání z kufru pokud se auto zhoupne nebo hodně nakloní... na rampě jsem ze spod nic neviděl takže vůbec nevím co s tím... Upraveno 1. duben 2019 uživatelem Sedlák Citovat
thorr001 Odesláno 24. duben 2019 Odesláno 24. duben 2019 Nemůže to vrzání dělat silentblok zadní nápravy? Citovat
Sedlák Odesláno 8. květen 2019 Autor Odesláno 8. květen 2019 Joo tak to zjistíme, minule jsem si k tomu lehnul a šlo to od pružiny, půjdu na geometrii a hned mi u toho proujdou čepy tak s to nechám spravit . A dneska jsem vyměnil okroužky na topení tak uvidíme jestli to pomůže , navíc zítra STK tak držte palce A ještě jsem koupil objímku blinkru, na internetu jsem ji nikde nenašel ale stačil mail do Peugeotu v olomouci a druhý den jsem pro něj jel a navíc za asi 200kč za origo díl takže super Citovat
Sedlák Odesláno 12. květen 2019 Autor Odesláno 12. květen 2019 Peugeot má za sebou STK a v podstatě bez problémů , akorát jeden čep je třeba vyměnit a začla mi reznout kastle pod kufrem takže jak bude venku dobře tak to budu muset odstrojit, obrousit a nastříkat . A příští víkend výměna oleje a čepu , vzal jsem čep od Febi a olej Total 5w40 Tak se pak uvidí . Během týdne jsem vyměnil o-kroužky u topení a zatím to vypadá že přestalo týct a ještě jsem namontoval LED světla nad SPZ , jedna žárovka praskla a pi výměně i kryt tak jsme hned vzal obě Ledkové Citovat
Sedlák Odesláno 18. září 2019 Autor Odesláno 18. září 2019 (upraveno) Po delší době hlásím že peugeot žije , aktuálně najeto 303 xxx a absolvovaná cesta do rakouska a zpět, bohužel cestou zpátky prasknul chladič takže asi 50km od domu jsem se musel nechat táhnout ... Ještě večer objednáno a druhý den namontováno pak jsem ještě musel vyměnit čerpadlo v nádrží (pouštělo špony a zničilo vstřiky) + hadičku na kterou jsem čekal víc jak týden než dorazí z francie , na autě seřízená geometrie ale nějak se mi to nelíbí (divně plave a stále se sjíždí jedna strana, i podle papírů které jsem si pak zpětně prošel to bylo čudně nastavené) , podle servisu byly čepy naprosto v pořádku ale už předtím to klepalo a teď po pár tisících klepe celkem dost takže to musím nechat ještě jednou pořádně zkontrolovat a udělat . A co mně *neumím psát slušně* snad nejvíc je asi špatné těsnění pod hlavou (tlakuje do vody pokud tomu šlápnu a háže ven vodu) takže teď toho bude trochu víc na servis . Vypadá to že na příští rok to bude chtít změnu ... Upraveno 18. září 2019 uživatelem Sedlák Citovat
Sedlák Odesláno 1. říjen 2019 Autor Odesláno 1. říjen 2019 Čepy zkontrolované a hned přezuto na zimní gumy, v dohledné době vyřeším těsnění pod hlavou a auto jde z domu , už mám zhruba vybráno co místo něj, je to i pro klid v duší že od příštího měsíce budu čekat větší nájezdy kvůli práci a cestování celkově , už mám i inzerát na bazoši a uvidíme cenu tam mám za komplet auto po opravě kdyby se našel někdo kdo si to opraví sám tak slevním Citovat
ozzy56 Odesláno 1. říjen 2019 Odesláno 1. říjen 2019 jojo, souhlasím, někdy si auto samo řekne, že by chtělo pryč... Citovat
Sedlák Odesláno 1. leden 2020 Autor Odesláno 1. leden 2020 No tak auto nakonec půjde ale zůstává v rodině , takže musím vyřešit levně to foukání pod hlavou když motoru slušně šlápnu, na nějakou dobu to zmizelo ale včera zase házel vodu ven a expanzka smrděla spalinami. Rád bych to vyřešil sám doma ale pro přítomné zkušenější mám otázku, jak moc velký "průšvih" to u tohoto motoru je , Na fabii a felicii nebo traktoru je to jednoduché ale tady je podstatně méně místa a nevím jestli třeba není třeba naklápět motor nebo tak . Citovat
Milan+ Odesláno 1. leden 2020 Odesláno 1. leden 2020 V rodině nejhorší možná varianta. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Sedlák Odesláno 1. leden 2020 Autor Odesláno 1. leden 2020 Spíš v rodiné firmě jako záložní auto takže dostane důchod Citovat
Sedlák Odesláno 1. leden 2020 Autor Odesláno 1. leden 2020 Jinak s novým autem se bude bohužel migrovat za jinou značkou ale opět poháněnou motorem původem od Peugeotu Citovat
Sedlák Odesláno 20. únor 2020 Autor Odesláno 20. únor 2020 Takže nakonec se koupě nového auta odkládá, došlo ve firmě ke změně a jedno auto bude volné tak peugeot zůstává ještě chvíli doma . Aktuálně najeto 340 000, a odešel zesilovač v anténě tak jsem koupil druhý a hned vyměnil, ještě musím vyměnit upadlý šroubek co drží spodek podběhu a jeden čep Citovat
Sedlák Odesláno 16. květen 2020 Autor Odesláno 16. květen 2020 (upraveno) 307 je u známého v garáži kvůli těsnění pod hlavou , a hned jak se mi vrátí tak jí čeká balík s novými silentbloky ramen, kostmi a spodními čepy a pro mně největší radostí = tempomatem . Edit. Dneska přišli věci Upraveno 21. květen 2020 uživatelem Sedlák Citovat
Sedlák Odesláno 21. květen 2020 Autor Odesláno 21. květen 2020 No a auto se mi taky vrátilo ale samozřejmě ho musím odvést zpátky protože asi vzadu vyskočila hadice k turbu, jak se začne rozbíhat turbo tak syčí a postupně to začne vydávat strašnej randál když tlačí naplno... Ale všiml jsem si jedné zajímavosti, už delší dobu mně trápil nerovnoměrný chod motoru kdy motor po startu a na volnoběhu skákal v motorovém prostoru jak koza a byl celkem dost hlučný. Ale když jsem nastartoval po asi měsíci bez baterky tak motor krásně naskočil a měl krásný kutivovaný chod a nešel uvnitř skoro slyšet... ale po několika km se to vrátilo a když jsem zastavil u myčky tak šli cítit vibrace... Zkusím projít chyby ale když jsem se díval minule jednalo se třeba o špatný spínač na brzdovém pedále a podobně tak jsme zvědavý co tam bude... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.