Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dík, zkusím je třeba prohodit, s klapkami v sání a ty zaaretuji, ale ta chyba se mi neobjeví je zas tak často, auto najede třeba 500km než se chyba zas objeví, stává se to za stejné okolnosti (popsáno výše). Ale zkusím i ten ventil. A jak funguje ten nefunkční? Jak často jsi měl chybu? Myslím že když je špatný, tak to reguluje špatně stále, že nedojedeš pořádně nikam. Díky 

Odesláno

U mě se problém vždy objevil jen když jsem autu hodně naložil, většinou když jsem točil kolem 3500ot/m. Měl jsem takový problém, že ventil nefungoval jak měl a neotevíral wastegate když měl, tím pádem turbo pořád dávalo tlak, ikdyž už němělo a potom to padlo vždy do nouzáku kvůli tomu že tam byl přetlak. U tebe by to mohl být zase pravý opak, že je wastegate otevřený ikdyž nemá být a pak je nízký tlak a auto nejede. Můžeš ho fakt zkusit vytáhnout, vzít si hadičky, ty napojit a zkoušet přes ně tahat vzduch a zkoušet na něj přivádět napětí. Já tak testoval ten svůj a poznal jsem že je špatný tak, že přes něj šlo tahat vzduch jak bez napětí tak s napětím.

• O 2 měsíce později...
Odesláno (upraveno)

Tak trošku opožděně ale přece dodávám že problém vyřešen, nakonec jsem se nasral a pár dní před výletem na dovolenou jsem obědnal nový ovladač toho tlaku a večer před cestou vyndal starý , namontoval nový a pro sichr stáhnul hadičky stahovacíma páskama a je od té doby klid :). Ale pro změnu se objevil problém s třepáním půlky interiéru pi přejíždění nerovností tak stále přemýšlím jak to vyřešit :(

Upraveno uživatelem Sedlák
  • O 4 týdny později...
Odesláno

Peugeot dostal nový olej a všechny filtry 😄 , ještě přezout a bude nachystáno na zimu 😉. Sice něco začalo klepat tak to budu ještě řešit 😁.

A ještě fotka z doby kdy bylo teplo 😉

0-02-04-a4389fcb5d292b0ec25f42e4e7901196691e6a4e4a37b309465de0e15e08593f_fa194c3.jpg

• O 4 týdny později...
Odesláno

No tak 307 je přezutá na zimní Kormorany takže přesně včas , a dokonce jsem vyřešil příčinu bouchání vadu a to volný kryt na pravém zadním tlumiči který si lítal nahoru a dolů, upevnil a je po bouchání ;) , ale zase trochu auto pozlobilo a to pravým předním blinkrem...myslel jsem že je to spálená žárovka ale jak jsem vytáhl ven ten klobouk ve které je žárovka tak kontakty na něm a ve světle opálené, plasty seškvařené...Takže co ted s tím, očistit kontakty napomohlo....

• O 4 měsíce později...
Odesláno (upraveno)

Po delší době opět něco přidám :D , takže 307 teď naráz začala celkem dost zlobit. Začala se mi ztrácet chladící kapalina a náhodu jsem si všiml mokrého čalounění pod koberečkem u řidiče jako směrem od topení ale po rozdělání plastů jsem nenašel žádný průsak 🙄, tak jsem dotáhl spoj radiátoru a trubek co vedou k motoru a uvidíme přes týden.

Ale to nejhorší auto začalo blbě startovat a kouřit po startu jako traktor...dneska jsem ho píchnul na delphinu a výsledek viz foto...

0-02-05-5ed72c02bf1e773ae52f17eee5310cce1b14ed77ba98d1e1324f3aed7b47ad4d_403ffaf0.jpg

A to nemluvím o vrzání z kufru pokud se auto zhoupne nebo hodně nakloní... na rampě jsem ze spod nic neviděl takže vůbec nevím co s tím...

• O 4 týdny později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Joo tak to zjistíme, minule jsem si k tomu lehnul a šlo to od pružiny, půjdu na geometrii a hned mi u toho proujdou čepy tak s to nechám spravit ;) . A dneska jsem vyměnil okroužky na topení tak uvidíme jestli to pomůže :D , navíc zítra STK tak držte palce :D 

A ještě jsem koupil objímku blinkru, na internetu jsem ji nikde nenašel ale stačil mail do Peugeotu v olomouci a druhý den jsem pro něj jel a navíc za asi 200kč za origo díl takže super ;) 

Odesláno

Peugeot má za sebou STK a v podstatě bez problémů ;) , akorát jeden čep je třeba vyměnit a začla mi reznout kastle pod kufrem :( takže jak bude venku dobře tak to budu muset odstrojit, obrousit a nastříkat :D  . A příští víkend výměna oleje a čepu , vzal jsem čep od Febi a olej Total 5w40 Tak se pak uvidí :D.

Během týdne jsem vyměnil o-kroužky u topení  a zatím to vypadá že přestalo týct  a  ještě jsem namontoval LED světla nad SPZ , jedna žárovka praskla a pi výměně i kryt tak jsme hned vzal obě Ledkové ;)

0-02-05-25c6f25882673920b6dba627ad6912d1249571e1a529a022060d664fba1fd550_fa7979d5.jpg

0-02-05-73aaad879948ff7da15b849b9de9986a41817135e76efaa3b07e9e9e6c1b0404_c29bf127.jpg

0-02-05-512af17848af36cc95ead6c39399c2a76b52cd7f74f8af2f785da3bebdfe519f_21bcc318.jpg

0-02-05-ae12cc413cc0d0c5a336a2675de7236c603314a8a43b5a2ad8e0e29e94fd9353_19c74b04.jpg

• O 4 měsíce později...
Odesláno (upraveno)

Po delší době  hlásím že peugeot žije  :D , aktuálně najeto  303 xxx  a  absolvovaná cesta  do rakouska a zpět,  bohužel cestou zpátky prasknul chladič takže asi 50km od domu jsem se musel nechat táhnout ... Ještě večer objednáno a druhý den namontováno  ;) pak jsem ještě musel vyměnit čerpadlo v nádrží (pouštělo špony a  zničilo vstřiky) + hadičku na kterou jsem čekal víc jak týden než dorazí z francie  :D ,  na autě seřízená geometrie ale nějak se mi to nelíbí (divně plave a stále se sjíždí jedna strana, i podle papírů které jsem si pak zpětně prošel to bylo čudně nastavené) , podle servisu byly čepy naprosto v pořádku ale už předtím to klepalo a teď po pár  tisících klepe celkem dost takže to musím nechat ještě jednou pořádně zkontrolovat a udělat . A co mně *neumím psát slušně* snad nejvíc je asi špatné  těsnění pod hlavou  (tlakuje do vody pokud tomu šlápnu a háže ven vodu) takže teď toho bude trochu víc na servis :D . Vypadá to že na příští rok to bude chtít změnu ...

• O 2 týdny později...
Odesláno

Čepy zkontrolované a hned přezuto na zimní gumy, v dohledné době vyřeším těsnění pod hlavou a auto jde z domu ;)  ,  už mám zhruba vybráno co místo něj, je to i pro klid v duší že od  příštího měsíce budu čekat větší nájezdy kvůli práci a cestování celkově :)  ,  už mám i inzerát na bazoši a uvidíme cenu tam mám  za komplet auto  po opravě  kdyby se našel někdo kdo si to opraví sám tak slevním  ;) 

• O 3 měsíce později...
Odesláno

No tak auto nakonec půjde ale zůstává v rodině :D , takže musím vyřešit levně to foukání pod hlavou když motoru slušně šlápnu, na nějakou dobu to zmizelo ale včera zase házel vodu ven a expanzka smrděla spalinami. Rád bych to vyřešil sám doma ale pro přítomné zkušenější mám otázku, jak moc velký "průšvih" to u tohoto motoru je  :D , Na fabii a felicii nebo traktoru je to jednoduché ale tady je podstatně méně místa a nevím jestli třeba není třeba naklápět motor nebo tak ;) .

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Takže nakonec se koupě nového auta odkládá, došlo ve firmě ke změně a jedno auto bude volné tak peugeot zůstává ještě chvíli doma 😁. Aktuálně najeto 340 000, a odešel zesilovač v anténě tak jsem koupil druhý a hned vyměnil, ještě musím vyměnit upadlý šroubek co drží spodek podběhu a jeden čep 😉

• O 2 měsíce později...
Odesláno (upraveno)

307 je u známého v garáži kvůli těsnění pod hlavou 😕 ,  a hned jak se mi vrátí tak jí čeká balík s novými silentbloky ramen, kostmi a spodními čepy a pro mně největší radostí = tempomatem :D.  

Edit. Dneska přišli věci 

IMG_20200521_112519.jpg

Odesláno

No a auto se mi taky vrátilo ale samozřejmě ho musím odvést zpátky protože asi vzadu  vyskočila hadice k turbu, jak se začne rozbíhat turbo tak syčí a postupně to začne vydávat strašnej randál když tlačí naplno... 

Ale všiml jsem si jedné zajímavosti, už delší dobu mně trápil nerovnoměrný chod motoru kdy motor po startu a na volnoběhu skákal v motorovém prostoru jak koza a byl celkem dost hlučný.  Ale když jsem nastartoval po asi měsíci bez baterky tak motor krásně naskočil a měl krásný kutivovaný chod a nešel uvnitř skoro slyšet... ale po několika km se to vrátilo a když jsem zastavil u myčky tak šli cítit vibrace... Zkusím projít chyby ale když jsem se díval minule jednalo se třeba o špatný spínač na brzdovém pedále a podobně tak jsme zvědavý co tam bude...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...