Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Na zimu mám taky Barumky, no dostal jsem dvě nové k autu (snovanis2) a dobré, neměl jsem zatím problém někam vyjet, ale na hory nejezdím. A po první sezoně úbytek vzorku neznatelnej. Našim jsem letos na osobák dal Barum Quartaris 5 - celoročky, tak uvidíme jaké budou.

Odesláno (upraveno)

Tak uvidim za dva roky co pořídím. Přemýšlím o 16" protože s 15" mam problem že se mi tam nevejde zavaží, je to strašně natěsno. Rozhodovat bude cena, ale rozhodně si tam nedám žádný číny.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)

Jo, v německym TP byl jako hlavní. Je to vybava Sport tak asi proto, ovšem gumy s indexem V. Ale to nejsem jediný, Suzuki Swift ma taky na 16" index V

No ted koukám oni ty 15" v německým TP vubec nejsou, až na českým dovozovým popisu jsou jako hlavní a 16" jako alternativa. :o

Odesláno (upraveno)

A proto jsem chtěl zapsat ty 205 do TP a bohužel je to prostě nemožný, jedině neorigo kola s typovym listem, to by snad možná prošlo, ale jistě to taky nevim. takže tak. Pár přispěvků zpět jsem to řešil, nakonec jsem se naštval a koupil ty Dunlopy za asi 10000,- komplet

Odesláno (upraveno)

195/65 R15 , 205/55 R16 , 225/45 R17  jsou nejpoužívanější a dá se napsat "běžné" rozměry pneumatik , proto je u nich rozumná cena . 

edit: někdy při dovozu auta jsou zapsané rozměry kol ve VTP , český úředník se na to vykákne a zapíše jen část , pak je problém to dopsat.

Upraveno uživatelem Davidak79
Odesláno

Tak mě napsali ty 16" co tam byli a přidali i ty 15" No a proto s nima jsou problemy, že se tam nevejde normální závaží. Podle mně tam vubec napsaný být nemají, v originalu nebyli. No hlavně že je problem zapsat větší kola, ale menší ti tam nacpou sami :D:D , trošku bordel

Odesláno

Já měl na předchozím autě 16" kde překáželo závaží a zhruba o 1mm se obrousilo :D  ve VTP byl dodatek 205/55R16  za použití kotoučů max 300mm  já měl kotouče 308 mm. Nemáš tam taky někde dodatek ??

Odesláno
před 10 hodinami, brutall napsal:

A pak že se tady nesmí mluvit sprostě. Barum je sprostý slovo. 😶

Pokud chceš vyhazovat kačky za jiné pneu, které jsou cenově jinde a kvalitou jsou na tom stejně, tak proč ne. 🤔 Myslíš, že dnes pustí výrobce něco špatného na trh? To je jen o tom co kdo načte. 

Odesláno
před 6 hodinami, Radek Hurvajz napsal:

Tak uvidim za dva roky co pořídím. Přemýšlím o 16" protože s 15" mam problem že se mi tam nevejde zavaží, je to strašně natěsno. Rozhodovat bude cena, ale rozhodně si tam nedám žádný číny.

Na hlíny je poloviční výška závaží, to se dělá běžně. A kolik tam toho na těch zimach uděláš, že se bojíš činy, stejně je to od tam vše i když je výroba Bulharsko. 

• O 2 měsíce později...
Odesláno (upraveno)

Tak už zas něco, to auto nedá pokoj. Opět Hustopeče náměstí, 45min stání po cestě z Brna, při startování se starter jen převalil, jak když je vybitá baterka, tohle udělal 3x za sebou, pak jsem mu dal pul minuty pauzu a nastartoval uplně normálně, ja se z něj po..... Na tacho mame 160xxx

No nic, doma jsem očistil kontakty na baterce, utahl spoje a dal baterku na nabiječku. Vidim to asi na starter pomalu v háji. :myslim Ale mohl by to být i přechoďák, jinak vše šlo, žadnej Economy mode nebo tak něco.

Ještě mi někdo řekněte kde je kostra na převodovce či motoru, nikde ji nevidim.

• Radek Hurvajz changed the title to Hurvajzova 207 - Že by starter šel do kytek?
Odesláno

Ahoj , kostra je na převodovce pod baterkou a startér nech zrepasovat , v těhle kilometrech už má nárok , někdy stačí vyměnit uhlíky a jede jak za mlada ;)

Odesláno

No tak repas ho čeká, ale to víš, pokud maká tak se mi do toho nechce. Ale holt už asi budu muset něbo někde zustanu :D

Takže baterka ven abych se k ty kostře dostal. Zejtra na to mrknu.

Odesláno

Ten kabel je trochu bokem , běž rukou po tom tlustým kabelu z mínusovýho pólu a zastavíš se na oku na převodovce (přišroubovaný je to 8 šroubem) a dál pokračuje slabší kabel na karoserii na předním L nosníku.

Odesláno (upraveno)

Tak kostra to nebyla, byla dotažená a čistá, jen jsem to přejel kartačkem a dal zpět, na starteru je to taky ok, sice se tam dostat bylo dost porod ale nakonec jsem si nadvakrát zlomil tuku a povedlo se :D. Zatim to startuje, v pondělí se pujdu domluvit na repas starteru.

Odesláno

Jak už tu někdo psal, mohlo by to být uhlíky. Alespoň mi to připomíná stav co jsem měl u 406. Startér už nějakou dobu také točil jako když je baterka KO. Potom došlo i k tomu, že na jedné křižovatce, když mě to chcíplo tak startér najednou úplně mrtvej. Po odtlačení do boční ulice jsem poklepal na startér a najednou opět startoval. Po demontáži startéru byli uhlíky kaput, ubroušený na minimum. Takže výměna a startér najednou točil takovou silou, že se mi kroutila kastle do vrtule :D

Odesláno

Podobně se mi projevovala 306ka před lety. Jednou to chytlo, jednou zase ne. Nabijel jsem baterku, tahal auto na laně do servisu, tam to zase chytlo. Po různých pokusech se přišlo na to, že je startér po smrti a imobilizér nepravidelně zahaproval. Za jeden den bylo opraveno. :D Startér byl úplně na kaši a imobilizér se vyřadil. 

• Radek Hurvajz changed the title to Hurvajzova 207 - Nový startér Bosch
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...