BubakGS Odesláno 5. leden 2025 Odesláno 5. leden 2025 (upraveno) Problémy elektromobilů - neviditelné nabíjení Upraveno 5. leden 2025 uživatelem Péťa Upraven odkaz, aby v něm nebyly reklamy ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 5. leden 2025 Odesláno 5. leden 2025 (upraveno) Ano, zase Autoforum. Ale De Meo má pravdu. Ekonomiku EU zemi drží nad vodou borci co makají rukama, remeslnici a modré límečky. Ti zhusta dojíždí do fabrik v malých městech z okolních vsí. Jejich mobilitu obvykle zajišťují malá levná auta. Pokud nebudou mít možnost jezdit do práce a EVcky to zatím nebude, tak postupně nazdar bazar... Pokud budeme všichni influenceri na netu, tak za chvíli zdechneme hlady.... Šéf Renaultu otevřeně: Můžeme brzy prodělávat přes 1 miliardu denně, EU nás nenechá vyrábět levná auta ..a Radováncii a další podobní ať se klidně po..., tvrdá data zatím hovoří jasně ... Upraveno 5. leden 2025 uživatelem BubakGS Pepito a miroska ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 5. leden 2025 Odesláno 5. leden 2025 ,,neviditelné nabíjení'' jsem četl ráno a dost mne znejistilo, protože ten popisovaný systém stojí za houno, myslel jsem, že strčím kabel a nabíjím, néé že musím nahlásit všechny nacionále a jména rodu do 6tého kolena, nemluvě o tom, že engliš neumím, takže v cizině bych byl nahraný, podle toho co tam mluví tak i doma je nabíjení někdy složité, tohle je pro mě překvapení a mou elektromobilitu už nevidím jako světlo na konci tunelu Pepito ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 5. leden 2025 Odesláno 5. leden 2025 (upraveno) ...zásadní postulát ekonomie je, že k rozvoji jakèkoliv civilizace dochází jen a pouze tehdy, když má daná civilizace na daném území k dispozici levnou a bezpečnou energii v podstatě pro všechny. Bezpečnou z pohledu, že je prostě k dispozici 24/7. Což už ale v EU dávno není pravda a bude to jen horší, vzhledem tomu kdo nám energetiku v EU řídí..... Tohle je základní a historicky ověřený fakt - ne názor. Můžete si o tom myslet, co chcete, ale v tomto vesmíru to tak prostě je a dál bude. @ozzy56 ... Mno, pokud si nahrabeš na vlastní domek za městem s vlastní dostatečně dimenzovanou FVE a budeš dojíždět kousek do města, tak Ti to fungovat bude. Do té doby dokud budeš schopen sám řídit. Pak budeš stejně v hajzlu... Upraveno 5. leden 2025 uživatelem BubakGS ozzy56, Pepito, RichVa a 1 další ohodnotil 4 Citovat
ozzy56 Odesláno 5. leden 2025 Odesláno 5. leden 2025 (upraveno) no, říkal jeden v bedně, že ještě 4 roky a budeme mít plat jako v Německu..., to se dá vydržet pak ten barák, FVE i el. auto za melouna půjde samo Upraveno 5. leden 2025 uživatelem ozzy56 BubakGS, Pepito a miroska ohodnotil 3 Citovat
BubakGS Odesláno 5. leden 2025 Odesláno 5. leden 2025 ...akorát nám neřekli, že se Severní Turecko platově propadne dolů k nám a ne že my se vyhoupneme k nim... ozzy56 a miroska ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 5. leden 2025 Odesláno 5. leden 2025 tak severni turecko... VW jde znacne do haje, protoze odborari nechapou, energetiku poslala do haje mutter, same lepsi vysledky je cekaji. A protoze se tu neresi politikam, tak budu dal radsi mlcet :D miroska, Péťa, BubakGS a 1 další ohodnotil 4 Citovat
BubakGS Odesláno 5. leden 2025 Odesláno 5. leden 2025 @sitler ..asi budeme muset chodit do zeme krale Miroslava, tam se jeste zpivat muze ... sitler ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 5. leden 2025 Odesláno 5. leden 2025 před 1 hodinou, sitler napsal: protoze odborari nechapou do toho hnoje, ve kterém automobilky jsou, to nedostali odboráři , ale ti supermanažeři s miliardovými platy politiku tu taky tahat nebudu (zvlášť německou)-- byla by to souvislá řada nepublikovatelných výrazů miroska a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 5. leden 2025 Odesláno 5. leden 2025 Jen tak mimo. Nemá to tu co dělat,ale každá soukromá firma se odborů bojí. Zažil jsem to dvakrát,za původního majitele a teď nový to samé,nechceme to tu. Zatím si nemůžu stěžovat,jen mě sejří to dojíždění. Takže pokud něco se naskytne ,tak raději doma i za méně,ale zase ne o moc,ono když se koupi ojetina za výplatu,taky není špatný . BubakGS ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 5. leden 2025 Odesláno 5. leden 2025 (upraveno) @Milan+ ... to je normalni ekonomicke uvazovani - taky jsem fungoval v Praze za raketu - ale, dojizdeni/bydleni ... a ve finale skoro zadny volny cas - to cloveka bavi chvili nebo dokud nema rodinu. Pak ta matematika dostane jinou dimenzi. Na druhe strane je krasne, ze prumerny plat v CR byl loni 45 tycek hrubeho, ale realne kolik lidi ho opravdu ma? Protoze jsem zustal v docela slusnem kontaktu se spoluzaky od zakladky, pres obe stredni a obe vysoke... ..mam rozptyl povolani (chodime cas od casu na pivo a tak) od truhlaru, a elektrikaru a jinych remeslniku makajicich rukama po lekare a vedce/profesory na vejskach, kdy tech hodne vydelavajicich je jen par ... ..takze realne vim, ze blize realite je spis tzv. median mezd - cituji: Medián mezd -> Průměr mezd je součtem mezd všech zaměstnanců vydělený jejich celkovým počtem. Obecně ale platí, že dvě třetiny zaměstnanců na průměrnou mzdu nedosáhnou. Z toho zase plyne, ze vlastni baraky s FVE a EV si proste dovolit nemohou, protoze maji honicku se vubec nomalne uzivit... Upraveno 5. leden 2025 uživatelem BubakGS Dave_k, miroska a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
Milan+ Odesláno 5. leden 2025 Odesláno 5. leden 2025 (upraveno) @BubakGS Tohle vše vím,jak to je,takže ,já už jen do toho důchodu potřebuji nějak dojet a nebo předduchod,ale zase osekáno. I to EV už jsem chtěl koupit,ale pivo s kamarádem a koupil jsem tady v JC garáž. Tak se musí trošku účet srovnat Upraveno 5. leden 2025 uživatelem Milan+ BubakGS ohodnotil 1 Citovat
BubakGS Odesláno 5. leden 2025 Odesláno 5. leden 2025 @Milan+ ..ono uz i ty garaze stoji ranec co? Citovat
ozzy56 Odesláno 5. leden 2025 Odesláno 5. leden 2025 (upraveno) už i nájem garáže pod panelákem je ofiko za 2500, je tam elektrika i radiátor topení , kdysi jsem za takovou platil 100 měsíčně a 100 vydělal za šichtu, tak kdo má dneska denně 2500, tak potom jooo Upraveno 5. leden 2025 uživatelem ozzy56 BubakGS ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 5. leden 2025 Odesláno 5. leden 2025 (upraveno) garaze...i v ty nasi "prdeli" stoji takova ta obycejna stara radova 16-18m2 garaz 350-450 000,- .Silena raketa. Pronajem za 3-4000 mesicne neni problem a je hned obsazeno. Upraveno 5. leden 2025 uživatelem sitler Citovat
rhinos Odesláno 5. leden 2025 Odesláno 5. leden 2025 kolega prodával v Plzni garáž asi za 800 000 A to tam měl nějakou dobu i nějaké bezdomovce než na to přišel Citovat
Milan+ Odesláno 5. leden 2025 Odesláno 5. leden 2025 (upraveno) Před hodinou, sitler napsal: garaze...i v ty nasi "prdeli" stoji takova ta obycejna stara radova 16-18m2 garaz 350-450 000,- .Silena raketa. Pronajem za 3-4000 mesicne neni problem a je hned obsazeno. Nevím kde bydlíš,ale 3000 a výš je sen To má kamarád po strýci v uzavřené oblasti v Praze a trojku s odřenými uši. Upraveno 5. leden 2025 uživatelem Milan+ Citovat
rhinos Odesláno 5. leden 2025 Odesláno 5. leden 2025 já vím ,že to téma začínající na P je tu zakázáno jako Voldemort Ale zase se nehádáme ,když tu není ten začínající na R K odborům...dělám v korporátu. A naše odbory teda opravdu majitele moc netlačí ke zdi....spíše naopak. Loni jsem říkal ,že bych klidně šel vzhledem k nabídce do stávky. No ani náznak nebyl. Nakonec jsem teda byl relativně spokojen. Tak uvidíme letos v červnu až se bude uzavírat nová kolektivka ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 6. leden 2025 Odesláno 6. leden 2025 @rhinos Češi mají obecně (historicky) pověst ovcí, s tím nic nenaděláš..., i proto se čechům relativně dobře vládne, bo na ně můžeš naložit každý rok o něco více, oni se sice ohnou, budou po hospodách reptat, ale půjdou dál..., nakonec to vidíš kolem sebe , prostě nejsme jako třeba Francouzi, kteří si nenechají nic líbit..., byl jsem 40 let v odborech na různých funkcích, vím o čem píšu Pepito ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.