Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ano, zase Autoforum. Ale De Meo má pravdu. Ekonomiku EU zemi drží nad vodou borci co makají rukama, remeslnici a modré límečky. Ti zhusta dojíždí do fabrik v malých městech z okolních vsí. Jejich mobilitu obvykle zajišťují malá levná auta. Pokud nebudou mít možnost jezdit do práce a EVcky to zatím nebude, tak postupně  nazdar bazar... Pokud budeme všichni influenceri na netu, tak za chvíli zdechneme hlady....

Šéf Renaultu otevřeně: Můžeme brzy prodělávat přes 1 miliardu denně, EU nás nenechá vyrábět levná auta

..a Radováncii a další podobní ať se klidně po...,  tvrdá data zatím hovoří jasně ...

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

,,neviditelné nabíjení'' jsem četl ráno a dost mne znejistilo, protože ten popisovaný systém stojí za houno, myslel jsem, že strčím kabel a nabíjím, néé že musím nahlásit všechny nacionále a jména rodu do 6tého kolena, nemluvě o tom, že engliš neumím, takže v cizině bych byl nahraný, podle toho co tam mluví tak i doma je nabíjení někdy složité, tohle je pro mě překvapení a mou elektromobilitu už nevidím jako světlo na konci tunelu :roker

Odesláno (upraveno)

...zásadní postulát ekonomie je, že k rozvoji jakèkoliv civilizace dochází jen a pouze tehdy, když má daná civilizace na daném území k dispozici levnou a bezpečnou energii v podstatě pro všechny. Bezpečnou z pohledu, že je prostě k dispozici 24/7. Což už ale v EU dávno není pravda a bude to jen horší, vzhledem tomu kdo nám energetiku v EU řídí.....

Tohle je základní a historicky ověřený fakt - ne názor. Můžete si o tom myslet, co chcete, ale v tomto vesmíru to tak prostě je a dál bude.

@ozzy56 ... Mno, pokud si nahrabeš na vlastní domek za městem s vlastní dostatečně dimenzovanou FVE a budeš dojíždět kousek do města, tak Ti to fungovat bude. Do té doby dokud budeš schopen sám řídit. Pak budeš stejně v hajzlu...

Odesláno
před 1 hodinou, sitler napsal:

protoze odborari nechapou

do toho hnoje, ve kterém automobilky jsou, to nedostali odboráři :bojim, ale ti supermanažeři s miliardovými platy :roker

politiku tu taky tahat nebudu (zvlášť německou)-- byla by to souvislá řada nepublikovatelných výrazů ;)

Odesláno

Jen tak mimo. Nemá to tu co dělat,ale každá soukromá firma se odborů bojí.  Zažil jsem to dvakrát,za původního majitele a teď nový to samé,nechceme to tu. Zatím si nemůžu stěžovat,jen mě sejří to dojíždění. Takže pokud něco se naskytne ,tak raději doma i za méně,ale zase ne o moc,ono když se koupi ojetina za výplatu,taky není špatný .

Odesláno (upraveno)

@Milan+  ... to je normalni ekonomicke uvazovani - taky jsem fungoval v Praze za raketu - ale, dojizdeni/bydleni ... a ve finale skoro zadny volny cas - to cloveka bavi chvili nebo dokud nema rodinu.  Pak ta matematika dostane jinou dimenzi.  Na druhe strane je krasne, ze prumerny plat v CR byl loni 45 tycek hrubeho, ale realne kolik lidi ho opravdu ma? Protoze jsem zustal v docela slusnem kontaktu se spoluzaky od zakladky, pres obe stredni a obe vysoke...   ..mam rozptyl povolani (chodime cas od casu na pivo a tak)  od truhlaru, a elektrikaru a jinych remeslniku makajicich rukama po lekare a vedce/profesory na vejskach, kdy tech hodne vydelavajicich  je jen par ...  ..takze realne vim, ze blize realite je spis tzv. median mezd - cituji:

Medián mezd -> Průměr mezd je součtem mezd všech zaměstnanců vydělený jejich celkovým počtem. Obecně ale platí, že dvě třetiny zaměstnanců na průměrnou mzdu nedosáhnou. 

Z toho zase plyne, ze vlastni baraky s FVE a EV si proste dovolit nemohou, protoze maji honicku se vubec nomalne uzivit... 

Odesláno (upraveno)

@BubakGS

Tohle vše vím,jak to je,takže ,já už jen do toho důchodu potřebuji nějak dojet a nebo předduchod,ale zase osekáno.

I to EV už jsem chtěl koupit,ale pivo s kamarádem a koupil jsem tady v JC garáž. Tak se musí trošku účet srovnat

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno (upraveno)

už i nájem garáže pod panelákem je ofiko za 2500, je tam elektrika i radiátor topení 👍,  kdysi jsem za takovou platil 100 měsíčně a 100 vydělal za šichtu, tak kdo má dneska denně 2500, tak potom jooo  :aut

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

garaze...i v ty nasi "prdeli" stoji takova ta obycejna stara radova 16-18m2 garaz 350-450 000,- .Silena raketa. Pronajem za 3-4000 mesicne neni problem a je hned obsazeno.

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno (upraveno)
Před hodinou, sitler napsal:

garaze...i v ty nasi "prdeli" stoji takova ta obycejna stara radova 16-18m2 garaz 350-450 000,- .Silena raketa. Pronajem za 3-4000 mesicne neni problem a je hned obsazeno.

Nevím kde bydlíš,ale 3000 a výš je sen

To má kamarád po strýci v uzavřené oblasti v Praze a trojku s odřenými uši.

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno

já vím ,že to téma začínající na P je tu zakázáno jako Voldemort 😄
Ale zase se nehádáme ,když tu není ten začínající na R😂

K odborům...dělám v korporátu. A naše odbory teda opravdu majitele moc netlačí ke zdi....spíše naopak.
Loni jsem říkal ,že bych klidně šel vzhledem k nabídce do stávky. No ani náznak nebyl.
Nakonec jsem teda byl relativně spokojen. Tak uvidíme letos v červnu až se bude uzavírat nová kolektivka

Odesláno

@rhinos   Češi mají obecně (historicky) pověst ovcí, s tím nic nenaděláš..., i proto  se čechům relativně dobře vládne, bo na ně můžeš naložit každý rok o něco více, oni se sice ohnou, budou po hospodách reptat, ale půjdou dál..., nakonec to vidíš kolem sebe :myslim, prostě nejsme jako třeba Francouzi, kteří si nenechají nic líbit..., byl jsem 40 let v odborech na různých funkcích, vím o čem píšu ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...