majki10dk Odesláno 17. červen 2020 Odesláno 17. červen 2020 Ahojte Majstri, potrebujem pomoc. Mám motor 2.0 rfn s lpg a problém s chodom motora. Už dlhšie svieti kontrolka motora ale bez akýchkoľvek problémov až posledné dva týždne. Po naštartovaní studeného motora bez problémov až keď vypnem zohriaty a znova naštartujem tak bliká kontrolka motora a motor ide akoby na tri valce. chová sa to či na benzín aj na lpg. Momentálne lpg mám vypnuté a testujem len na benzín. Vychladne a znova ide normálne kým sa nezohreje. Tak neviem čo ďalej, keď sa objavím pred servisom tak ma len od bijú že sú to Francúzi a to nikto nedá do kopy. Vymenil som sviečky, rampu bezo zmeny. Potreboval by som kontakt na nikoho čo má rád francúzske výzvy. Neviem či bude niekto z okolia Žiliny. Pripájam dáke foto z mojej čínskej diagnostiky. Zatiaľ ďakujem Citovat
crown Odesláno 5. září 2022 Odesláno 5. září 2022 (upraveno) Zdravím, tak to taky trošku oživím. Motor Rfn 2.0. Automat. Rano když nastartuju, hned zase chcipne, nastartuju znovu a když šlápnu na plyn tak se vůbec nic neděje. Motor si sotva drží volnoběh. Když zase pustím plyn, mírně se zvednou otáčky ale střílí do sání či výfuku, nevím. A když to takhle nechám chvíli se trápit, pak je to zase ok a můžu se rozjet. Jinak motor jede si myslím že normálně. Až tedy na to, že když se snažím zrychlit třeba z nějakých 1600ot, tak cca mezi 1800 a 2000 ot jako kdyby ztrácí výkon, občas i drobně cukne, ale jakmile zase nad 2tis jede jak pila... Měnil jsem už senzor klikove hřídele, senzor tlaku vzduchu, senzor teploty nasavaneho vzduchu, svíčky, dával jsem nové o-kroužky na vstřikovace... Mohlo by to být třeba Lambdami? Mám auto teprve chvíli, ale díval jsem se, že lamdy už tam zřejmě nejsou origo, je to tam jakési zaizolovane izolackou... Máte někdo nějaký tip co by to ještě mohlo být? Upraveno 6. září 2022 uživatelem crown Citovat
vlkklx Odesláno 12. září 2022 Odesláno 12. září 2022 Minulý týden jsem tohle řešil na dcery 2.2 LPG,prakticky ty samé nesmyslné chyby,byl to zalepený vstřikovač LPG,pokud se s tím jezdí rozhodí to i benzínovou řj motoru.Nevím jaký máš LPG systém,já mám zkušenosti s AC STAG.LPG trysky vyčistit a u plynaře nechat seřídit otvírací vůle,nebo to nechat celé na plynaři.Pak provést autoadaptaci pouze na benzín,trochu projet,až potom nechat udělat autokalibraci plynových vstřiků LPG diagnostikou a mělo by to být ok.Jinak který plynový vstřik je špatný se dá poznat postupným přepínáním jednotlivých válců z LPG na benzín v plynové diagnostice.Ale stejně je dobré vyčistit všechny.Jinak v příloze jsou chyby co to házelo,po vyčištění bez problémů. Citovat
crown Odesláno 16. září 2022 Odesláno 16. září 2022 Tak jsem vyměnil navíc obě Lambdy a střední díl výfuku. Udělal jsem asi 15km kolečko jen na benzín a volnoběh se uklidnil a vypadalo to OK. Rekl jsem si, že pojedu nějakou dobu čisté na benzín. Ale na druhý den, když jsem ráno nastartoval, odjel do práce, po cestě, ještě kdyz byl studený motor, i když se vše jevilo OK, zdalo se mi, že to ještě během jízdy jednou střelilo do sání. Pak když jsem chtěl jet z práce, nastartoval jsem a vypadalo vše ok. Volnoběh se krásně držel, nic nestrilelo, ovšem jen do doby než jsem přidal plyn. Jakmile jsem byť jen trošku seslapl pedál plynu tak se to ihned začalo dusit, jakmile jsem plyn pustil zase se to uklidnilo. Musel jsem to nechat pár minut na volnoběh, než se to chytlo a mohl jsem se rozjet. Pak to bylo celou cestu OK. Tak nevím... Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 16. září 2022 Odesláno 16. září 2022 (upraveno) Neřeš to... Má to samý na 307, nejsi jediný, a stálo to akorát peníze, peníze a peníze a dělá to pořád Prostě tomu když to udělá trochu přišlápni, ono to chvíli protestuje někde okolo 300 otáček a pak se chytne, nebo to nech vzpamatovat a pak je to dobrý. Měnila se škrtící klapka, několikrát svíčky + rampa, EGR, rozvody, milion čidel... A stejně to sajrajt občas udělá. Upraveno 16. září 2022 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
crown Odesláno 19. září 2022 Odesláno 19. září 2022 (upraveno) A psala Ti něco diagnostika? No mě se to ale asi nechce neřešit. Teď ještě není zima, ale jak se to bude chovat, když bude venku minus 15? Přemýšlel jsem jestli by to nemohl být třeba podstreleny ventil, nebo těsnění sání? Myslíte, že má cenu zaplatit diag přímo v Peugeotu nebo vensicka diag místního servisaka zvládne totéž? Upraveno 19. září 2022 uživatelem crown Citovat
Vena garážmistr Odesláno 19. září 2022 Odesláno 19. září 2022 No a teď se zeptám možná hnusně ale musím. Byl jsi s tím u plynaře jak ti radil vlkkx ? protože podle mě spousta problémů pramení z té plynové zástavby ale každý kdo to v autě má se zaklíná tím že plyn je v pořádku když jsou problémové starty když to má startovat na benzín a teprve až když to dosáhne nějaké teploty tak se to přepíná na plyn. Jenže vtip je v tom co psal vlkklx že pokud je problém v plynu tak to rozhodí i benzín a pokud seřídíš (vyléčíš) benzínový chod a v plynu zůstane problém tak to ten benzín opětovně rozhází. V tom plynu může být jen nějaká sporadická chyba která se vyskytuje jen občas ale v okamžiku kdy zaúřaduje tak to může rozhodit celé auto. Ke mě jezdil zákazník a že mu to pořád nejede vyměnilo se kdeco protože DIAG pokaždé našla že něco je špatně pokaždé když jsem něco vyléčil jsem mu říkal je potřeba to vzít k plynaři aby to prohlídnul a přešel jestli v tom není chyba jenže zákazník jo zajedu tam a odjel za 14 dní ono to zase nejede když přijel po asi 4 a chtěl vše řešit na záruku jakože montuju špatné díly jsem se nasr.l řekl jsem že auto musí zůstat na dílně zavolal jsem plynaře ten abych to dovezl za dvě hodiny to měl zkontrolované seřízené a auto jelo jak z praku vyměnil nějaké sítko na nějakým filtru seřídil to a nastavil na tom jakousi autokorekci co to přesně bylo za chybu a co s tím dělal nevím v těch plynových systémech se nevyznám a učit se to nechci. Ten plynový servis vyšel asi na 1500 Kč když jsem auto vracel tak se zákazník strašně divil že chyba byla v plynovém systému a že si myslel že to spolu nesouvisí. Jinak občas taky můžou problémy dělat lambda sondy ty co jsou z fabriky jsou totiž z jiného materiálu než ty druhovýrobové a u PSA to občas dělá dost velkej bordel. Co se týče diagnostiky je dobré jet k někomu kdo má PSA diag ale hlavně aby s ní uměl pracovat což bohužel kolikrát neumí ani lidi ve značkových servisech protože ač se to jeví jako sranda zapnu počítač zapnu program do auta připnu kabel a řídím se pokyny tak to je jen jedna část pak se musí ještě umět s tím co se vyčte umět pracovat a umět to dát do souvislostí . Protože tupě vymazat chyby a říct diagnostika nic neukazuje umí kdejakej učedník ještě než nastoupí do prváku v učení ale najít tu příčinu té chyby to už chce trochu fištrona a podle mě je to trvalý proces učení se nových a nových věcí okolo diagnostikování a proto taky všechny i neznačkové servisy pokud mají člověka který to umí a baví ho to mají oproti ostatní servisům náskok. MP ohodnotil 1 Citovat
crown Odesláno 19. září 2022 Odesláno 19. září 2022 U plynare jsem ještě nebyl, to je pravda. Ale pokud nejezdím na plyn ale čistě jen na benzín, pak by se adaptace měly po nějakém čase znovu samy srovnat a mělo by to být na benzín ok, ne? A pak, kdyz zase začnu jezdit na lpg a rozhodí se starty, budu podezirat lpg. Nebo se pletu? Citovat
vlkklx Odesláno 27. září 2022 Odesláno 27. září 2022 Podle mojí zkušenosti nesrovná.Pokud to chceš zkoušet bez plynu tak: a)odpojit plynovou jednotku fyzicky (tzn.vyndat pojistku co jde k plyn. jednotce),nestačí jen tlačítkem b)udělat autoadaptaci pak teprve zkoušet jak to jede na benzín Citovat
crown Odesláno 27. září 2022 Odesláno 27. září 2022 (upraveno) Není to tak jednoduché, protože jakmile vyřadím řídící jednotku LPG, pak nenastartuju. Nevím jak je to udělané, ale nespustí se benzínové čerpadlo a tak nenastartuju. Upraveno 27. září 2022 uživatelem crown Citovat
JVT Odesláno 27. září 2022 Odesláno 27. září 2022 (upraveno) @crown Nějak nedokážu pochopit ty tvé myšlenkové pochody. Hledáš tady pomoc s řešením tvého problému s autem upraveného na pohon plynem. To je OK. Tato plynová dodatečná přestavbová sada není vyvinutá výrobcem motoru. Myšleno výrobcem nejenom motoru, ale všeho co je potřeba k jeho funkci. To podle mne znamená. že výrobce motoru nemá a nedodává podklady pro správný postup řešení závad takto upraveného pohonu. Ty ale na rozumný návrh aby se na motorovou jednotku podíval odborník na plynový pohon napíšeš, že jsi tam ještě nejel. Stále hledáš jen chybu v benzínovém traktu. To asi není OK. Fakt nechápu. Já ti nedokážu poradit jinak než tím aby se na to podíval odborník na plynové přestavby, který je umí nejenom podle přestavbového návodu přiloženém v krabici namontovat, ale hlavně umí takovou sadu diagnostikovat a opravit. Asi tě to bude něco stát. V dnešní hodně technické době se občas musíme smířit s tím, že něco umí ten druhý a chce za ty své vědomosti, které ho živí, zaplatit. I když se ti to nemusí líbit tak platí: Dvě rány kladivem a tři otáčky šroubkem stojí 5,- Kč vědět kde udeřit a kam otočit stojí 100,- Kč Upraveno 27. září 2022 uživatelem JVT Vena garážmistr ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 27. září 2022 Odesláno 27. září 2022 Jak jsem psal výše plynu v autech neholduju respektuju ty uživatele který to v autech mají ale není to nic pro mě a pokud můžu tak se snažím to na dílnu kromě gumařiny ani nebrat. Ale z toho trochu mála co o to vím jsem si jist že by to mělo být zapojené tak aby když vyřadíš plynový systém zůstalo auto pojízdné čistě na benzín. Tudíž se nevyhneš návštěvě plynaře ale vyber někoho kdo to umí tak jak je psáno výše ne jen namontovat podle papíru ze škatule ale umí to i diagnostikovat a pak opravit. MP ohodnotil 1 Citovat
crown Odesláno 27. září 2022 Odesláno 27. září 2022 před 24 minutami, JVT napsal: @crown Nějak nedokážu pochopit ty tvé myšlenkové pochody. Hledáš tady pomoc s řešením tvého problému s autem upraveného na pohon plynem. To je OK. Tato plynová dodatečná přestavbová sada není vyvinutá výrobcem motoru. Myšleno výrobcem nejenom motoru, ale všeho co je potřeba k jeho funkci. To podle mne znamená. že výrobce motoru nemá a nedodává podklady pro správný postup řešení závad takto upraveného pohonu. Ty ale na rozumný návrh aby se na motorovou jednotku podíval odborník na plynový pohon napíšeš, že jsi tam ještě nejel. Stále hledáš jen chybu v benzínovém traktu. To asi není OK. Fakt nechápu. Já ti nedokážu poradit jinak než tím aby se na to podíval odborník na plynové přestavby, který je umí nejenom podle přestavbového návodu přiloženém v krabici namontovat, ale hlavně umí takovou sadu diagnostikovat a opravit. Asi tě to bude něco stát. V dnešní hodně technické době se občas musíme smířit s tím, že něco umí ten druhý a chce za ty své vědomosti, které ho živí, zaplatit. I když se ti to nemusí líbit tak platí: Dvě rány kladivem a tři otáčky šroubkem stojí 5,- Kč vědět kde udeřit a kam otočit stojí 100,- Kč Ale já netvrdím, že to nemůže být plynem. Jen říkám, že jsem u plynare ještě nebyl, protože má spoustu aut a nemá zatím na mě čas... A nebo když má, tak zase nemůžu v tu dobu já.. Tak jsem psal, že to zatím zkouším bez plynu jak se to chová... Tak co je na mých myšlenkových pochodech nepochopitelného? Citovat
JVT Odesláno 27. září 2022 Odesláno 27. září 2022 @crown Klídek. Tvůj první příspěvek s touto problematikou byl 5. 9. 2022. Předpokládám, že problém vznikl ještě o pár dní dříve. To znamená cca jeden měsíc snahy tento problém vyřešit. Navíc jsi za tuto dobu spoustu součástek vyměnil a pravděpodobně i zaplatil. Nechci se pouštět do hodnocení zda jejich výměna byla nutná. To vůbec ne. To že má plynař spoustu aut a nemá na tebe čas se dá někomu neznalému přesných informací jako jsem já vysvětlit dvojím způsobem: 1) neví si s tím rady už jen podle tvého popisu závady 2) je to odborník který umí a má doopravdy moc práce. Ty pak musíš využít toho kdy ti řekne kdy máš auto přistavit. I navzdory tomu, že ti to bude dělat nějakou komplikaci. Nezlob se ale už se tady o tvém problému nechci a nebudu vyjadřovat. Myslel jsem to dobře aby jsi se víc zaměřil na ten plyn. Pokud jsi to pochopil jinak tak se s tím nějak vyrovnám. Vena garážmistr ohodnotil 1 Citovat
crown Odesláno 27. září 2022 Odesláno 27. září 2022 Ale já to pochopil, a Tvou radu jsem přijal, jen jsem reagoval na to proč jsem ještě nebyl u plynare... A jestli to vypadalo, že jsem se na Tebe naštval nebo něco, tak to mě mrzí, protože opravdu nenaštval... Víš , docela dost bojuju teď z časem. Mám 4 malé děti, chodím do práce a musím se ještě starat o nemocnou tchyni a její zahradu a zvířata... Navíc mám víc aut, takže mě toto tak akutně netrápí, proto to trvá tak dlouho... Za plynařem určitě zajdu. A dám pak vědět jak jsem dopadl... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.