Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj klubáci,

asi na mě jde krize středního věku, nevím, ale už nějakou chvilku si pohrávám s myšlenkou pořídit si nějaký kabrio a jelikož jsem Peugeoťák, tak přichází v úvahu nějaké CCčko. Nevím jaké, jestli 206/207 nebo 307/308, můžete mi napsat nějaké vaše postřehy a rady?

Moje požadavky jsou asi takové, uvítal bych automat a asi i HDi (ikdyž to neni vůbec podmínkou), jízda bude převážně pouze řidič, občas 2 dospelí + 2 děti

Díky za postřehy

Odesláno

ahoj, z vlastní zkušenosti do 206CC 4 lidi nedáš.. je to max pro 2 a batoh dozadu... :) za mě určitě 308CC i když oproti 206CC je to sakra cenovej rozdíl :) 

Odesláno

Kabrio, tedy z logiky věci "sporťák" a "víkendovku" s automatem a naftou ? To jako fakt ? :myslim

Mno takže v úvahu v podstatě přichází 206/306/307/308/207, možná 306 ne když se 15 let nevyrábí ... 

Odesláno (upraveno)

Proč by to měla být víkendovka? Jezdil bych s tím denně do práce cca 25km po dálnici. Teď jezdím 5008mou a tu bych nechal ženě na jezdění s dětma

Jinak 306 už bych asi nechtěl, to by musel být TOP stav a i tak to je spíš pro nadšence, já bych času na údržbu zas tolik neměl

Upraveno uživatelem kveton
Odesláno

Jo tak .. no to jsem z toho nepochopil, že by to bylo denní ježdění .. navíc do práce .. 

Odesláno

otázkou zůstává, kolik do toho chceš dát, abys tu krizi překonal :)--osobně bych u pežotu šel do posledních ročníků 307CC a jedině HDi

308CC bude ještě drahá :myslim

Odesláno

Se mi líbí, jakých věcí se tu chytáte :) člověk si dopřál prosklenou střechu v 5008mě a chci prostě o krok dál a střechu otevřít

308cc se mě líbí taky asi nejvíc a v automatu jich pár na výběr je, ale ta cena nevim nevim, to by mi doba neprošlo. Tak snad teda 307cc, ale vždycky jsem z 307ček měl trošku obavu co se do spolehlivosti týče, ale to se tvrdilo i o 807mách a s tou jsem byl nadmíru spokojenej

Odesláno (upraveno)

Jedna tu je, ale automat to není a HDi taky ne ;)  Za to je moc hezká.

Á, koukám, že jsi tam psal, tak nic...

Upraveno uživatelem minimaxa
Odesláno

S automatem vcelku problém. Ale popořádku: 

306tka je jedině benzin, od 1.6 65 kW až po 2.0 97 kW. Existují i automaty, ale je jich opravdu málo (a nejspíše jenom třístupňový). Dá se sehnat i hardtop, tedy pevná střecha, ač je neskladná. :D 

206tku dělali i v naftě, a to 1.6 80 kW, ale tam automat nebude. Benzin snad jen 1.6 a 2.0. Zda jsou zde automaty, to nevím. 

307čka, asi nejvhodnější volba pro CC, už se dovnitř něco vejde. Zde se dávala 2.0 HDi s 100 kW, takže to i pojede. Tohle by mohlo jít v automatu. 

O 207 a 308 nic nevím, na mě moc mladé. A 308 je podle tebe i mimo rozpočet. ;) 

Ale upřímně: Takové auto, starší, spíše podle stavu a ne striktně dle motoru a převodovky. Barvu doufám neřešíš. :D 

Odesláno

Barvu opravdu neřešim, to je to poslední. JInak 306 fakt ne, nechci to jako koníček, ale jako auto k jezdění. 206 opravdu asi taky ne, sice mam teď SWčko s automatem a spokojenost naprostá, ale v CCčku jsem seděl jednou a dozadu se opravdu asi nevejde ani autosedačka. Ve 207cc jsem taky jel a tam to bylo vzadu lepší, ale ne o moc.

307cc jsem nikdy neměl tu čest stejně jako s 308cc. 308cc je moc pěkná, jen teď mimo rozpočet, to bych si musel cca 2 roky počkat. Zase na druhou stranu je to jen plán v hlavě, nijak neplánuju samotnej nákup, spíš si ujasňuju požadavky a možnosti. Ani jsem to doma ještě nenadhodil, což je taky zásadní :D

Odesláno (upraveno)

O té 206CC, že je jenom pro dva se budu hádat:D. Je to o tom, v jaké poloze řidič a spolujezdec sedí. Testoval jsem s rodinou 206CC o víkendu. Narazil jsem na nádherně zachovalý kousek, a manželce i mě se to auto líbí. Ona je hodně malá, a když si sedla na sedadlo řídiče, náš sedmiletý Matyáš se za ní v podsedáku pohodlně vydal. Překvapilo mě, že když jsem si za volant sedl já, 183cm, seřídil jsem si sedačku, tak Maťa se za mě opět pohodlně vydal. Takže je to o tom, jestli za volantem řidič sedí, nebo leží.

206CC jsem s automatem viděl jen 1.6. Dvoulitr s automatem se asi nedodával, protože není v nabídce žádný ani u nás, ani v německu. 

Mimo, téma - minulý týden jsem projížděl Fiat Punto Abarth 1.8 96kw, přemýšlel, jsem, že ho koupím Manželce, a sám si ho občas vezmu na pořádné svezení. To auto jelo neuvěřitelně. Skvělý zážitek.

Upraveno uživatelem Roman Bazi
Odesláno
před 3 hodinami, StibTo napsal:

@oddie : nebude ono to auto už levnější ? ... 

Auto levnější rozhodně bude, a taky se ho pak bude jednodušeji a hlavně bez následků zbavovat :D

Popravdě, požadavek nafta + automat do CC mi přijde, jak to říct, trochu uhozenej. Pokud bych si něco takového pořizoval - jako že na to v inzerci už jsem taky koukal - tak by to bylo právě nejspíš s tím dvoulitrovým dvoutaktem* RFN, co v tom zrovna má...

* jasně že vím, že to není dvoutakt, ale zpravidla dost žere olej, tak mu tak přezdívám ;)

Odesláno
před 2 hodinami, kveton napsal:

...  mě jde jen a jen o tu pohodu, ostrá jízda nepatří na silnici

Nesouhlasím. Víc k tomu nebudu psát.

Odesláno

Ahoj. Celý jsem to nečetl a nevím kam jste pokročili ale tohle prodává Jirka Wolfik.

Screenshot_20170524-073505.png

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...