Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím Vás,

Dnes som sa vydal z práce domov skor kedze my je na figu a v meste sa mi podarilo trocha pridusit motor čo znamená ze otačky klesli skoro na nulu no motor nezhasol, načo začalo motorom triast a otačky lietaly od 500 do 1200 na volnobehu. Motorom hadze zo strany na stranu zvuk ma ako stara 25-ka traktor.

Uz sa mi to pred tým raz či dva krat stalo. Vypol som motor a znova nastartoval a zavada zmizla. No dnes nie. Robí to stále a po chvíli samozrejme, ked motor ide len na dva alebo tri valce vyhodi "antipollution fault".

Nestretol sa niekto s niečim podobným. Či nejde len o nejakú mensiu zavadu ktoru dokazem odstraniť aj ja, pred tým ako to zaparkujem v servise.

Alebo ak je tu niekto ochotný z NR čo sa do toho vyzná alebo ma tiez 307-čku a ma na vyskusanie zapalovaciu rampu prípadne niečo iné potešilo by ma to a zadarmo to nechcem :)

UPDATE:// Vymenil som pre istotu sviečky, skusil odpojit lambda sondy. Stale to iste.

Dakujem vopred

Peugeot 307 1,6 16V 2006 Benzín

Upraveno uživatelem Dafaq
Odesláno

Napřed Diagnostika pak otevírám haupnu [emoji4] .... Pokud nikoho nemáš kdo půjčí tak Elm327 stojí pár korun. Hodně štěstí. Mě to dělaly zapalovací cívky ale u motoru 2.2i

Odesláno z mého Nexus 5 pomocí Tapatalk

Odesláno

Olaaa chlapy, dakujem za odpovede. Bol som pozriet tu cievku teraz za tmy. Dal som si dole kryt a pri startovaní v miestach kde je tretia sviecka vidno cez ten silikón či čo to je na vrchu zapalovacej rampy iskrenie. Takže to riskujem a objednam tu zapalovaciu rampu a pak dam vediet.

Dakujem este raz.

Odesláno
před 27 minutami, krtek 2 napsal:

skus provizorne  zaizolovat nie?

Je to pod tým silikonom. Niekde to tam bude prebíjať. Dufam ze je to ono. Tam to nemam ako zaizolovať..

Odesláno (upraveno)

Ta oprava - nevíš, kdy se to vrátí. Kvalitní stojí kolem 4000. Ale vyplatí se, ty levné zlobí taky. Zkušenost ze servisu, kde jich namontovali hodně a různých.

Závada spočívá v tom, že zálivka se stářím zmenší,  vznikne v ní puklina a jiskra skáče mezi dráty - přívody ke svíčkám.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Já měnil zapalivací cívku na 1.6ce (65kw) v lednu. Ta moje původní byla tak udělaná, že oprava nešla provést. Celá rampa byla zalitá ještě v plechovém krytu, a tak nešlo ani zjistit, kde je porušená. Rozebrat to nešlo. Tím chci říct, že některé opravit jdou a některé ne. Koupil jsem v obchodě pro Citroen tu nejlevnější, stála mě asi 1200, tak uvidím, jak dlouho vydrží. 

Odesláno

Takze naštastie to bola ta cievka. Výmena cca 5 minut. :D Auto pradie ako hodiny. Par krat este vyhodilo antipollution fault ale po prevetraní a odpojení baterky chybu uz nevyhadzuje. Kupoval som cievku značky FEBI tak to snad niečo vydrzí.

Dakujem všetkým za rady

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...