Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den,

Mám problém na svém vozu se střechou.
Včera se mi střecha stáhla, sice s obtížemi a pomalu, ale v pořádku, nicméně jakmile jsem ji chtěl natáhnout zpátky, abych měl střechu nad hlavou, vysune se pouze kufr, velice pomaličku jako šnek a samotná kapota už nezajede. Při mačkání tlačítka na ovládání střechy jde slyšet pouze jemné hučení, ale nic se nekoná. Kufr zpátky zajede, hlasová signalizace je v pořádku.
Nutno říci, že i motorky hučí nezvykle, hlasitě, a celý proces je značně pomalý.

Nevíte nějaké tipy, v čem by mohla být porucha? Případně na co se zaměřit?

Vůz:
Peugeot 206 CC
Rok výroby: 2001

Odesláno (upraveno)

http://www.peugeot206cc.co.uk/repair-206/206/info/gb/c5id0bf3.htm

nebo video

http://www.peugeot206cc.co.uk/viewtopic.php?f=5&t=12143

Looking at the back of the boot (Standing at the back of the car looking in) to the right hand side you should see the white circle of plastic through a hole in the trim with the allen key bolt you loosen to release the pressure during a manual roof proceedure. Remove the back carpet trim where this is by unpopping the plastic popper things (use a flathead screwdriver to lever out the middle and then they will pull out) and you will see the pump casing behind the white circle of plastic. It has 2 elastic straps round it.

Undo the 2 straps and open the case. The hydraulic roof pump is inside.

Look at the reservoir which is located on the right end of the pump. It should be about 2/3 full. Some pumps have lines on the reservoir indicating the minimum/maximum level.

If it requires topping up follow the instructions as above.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Tak se mi podařilo střechu manuálně zavřít, a asi jsem našel příčinu.
V kufru, po oddělání koberce jde vidět ve vrchní části takový malý váleček  s pístem (na videích z toho vede malá šňůrka, za kterou se zatáhlo) Při manipulaci z toho válečku káplo a i všude je kolem mastné, evidentě ty ztráty jsou zde. Jde tento díl nějak vyměnit/ošetřit, aby to neteklo?

A ještě jeden dotaz mám:
dle návodu výše jsem našel, že se tam má dolít olej ARAL VITAMOL ZMHARAL. Co to prosím vás je? Pod jakou značkou nebo typem to najdu na českém trhu? Mohli byste mi tu postnout přímo libovolný odkaz na správný hydraulický olej?

Děkuji

Odesláno

Pro ten olej bych došel do odborného servisu Peugeot. I pokud bude drahý, budeš ho potřebovat snad deci.

Žádáš radu, zda vyměnit/ošetřit, a nedal jsi fotku. Musíš to dobře očistit, (dolít olej), pak udělat několik cyklů otevři/zavři a pak se podívat, kde to teče. Pokud je to šroubení, tak opatrně dotáhnout, pokud nepomůže, tak měnit těsnění. To se musíš podívat, kde to teče, anebo za někým zajdi. Existují opraváři hydrauliky, v každém JZD mají hydrauliku, snad trefíš na schopného.

Anebo požádej o opravu přímo v Peugeotu, podle ceny se rozhodneš, zda akceptuješ.

Odesláno

Ano je tam ARAL VITAMOL ZHM :) Do nádržky se vejdou tak 2 decky max :) na nádržce čerpadla jsou rysky :) nicméně dolití je trochu složitější, protože musíš otočit čerpadlo, nádržku odšroubovat, doplnit, nasadit a zase posadit čerpadlo :) A olej jedině v Peugeotu.. asi 350Kč/L ;) 

Ten váleček o kterém mluvíš je nouzový píst.. zatáhneš za provázek, tím snížíš tlak v soustavě a pak povolíš na čerpadle přes imbus jednu přepouštěcí komoru a se střechou jde hejbat manuálně :) 

Nicméně netěsnosti bývají především u pístu co zvedají víko kufru, ale to kape do tapecu a není tam nic vidět :) Doporučil bych jen dolejt olej a uvidíš... většinou to stačí

Odesláno
před 2 hodinami, P607Olda napsal:

Pro ten olej bych došel do odborného servisu Peugeot. I pokud bude drahý, budeš ho potřebovat snad deci.

Žádáš radu, zda vyměnit/ošetřit, a nedal jsi fotku. Musíš to dobře očistit, (dolít olej), pak udělat několik cyklů otevři/zavři a pak se podívat, kde to teče. Pokud je to šroubení, tak opatrně dotáhnout, pokud nepomůže, tak měnit těsnění. To se musíš podívat, kde to teče, anebo za někým zajdi. Existují opraváři hydrauliky, v každém JZD mají hydrauliku, snad trefíš na schopného.

Anebo požádej o opravu přímo v Peugeotu, podle ceny se rozhodneš, zda akceptuješ.

Do Peugeotu bych ho neposílal :( Nikdo tam pořádně cabriím nerozumí a akorát to zprasí.. jsou firmy, které dělají jen cabria a to bych spíše doporučil :) Jinak jako těsnění mezi hadicí a válcem je měděná podložka, která v peugeotu nejde koupit samostatně (musíš vyndat, poměřit a jít jinám) ale většinou ten olej teče stejně na okroužku pístu :) 

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Ahoj, mám rovnaký problém. Tečie mi to na oboch piestoch pod zadným oknom, tie čo zdvíhajú priamo strechu. Podarilo sa ti to vyriešiť? Na anglickom fóre mi poradili, že je nutné demontovať celú strechu a až následne mimo auta odmontovať zo strechy piesty a opraviť.

Odesláno
V 6. 7. 2017 at 15:23, Matvejevic napsal:

Ahoj, mám rovnaký problém. Tečie mi to na oboch piestoch pod zadným oknom, tie čo zdvíhajú priamo strechu. Podarilo sa ti to vyriešiť? Na anglickom fóre mi poradili, že je nutné demontovať celú strechu a až následne mimo auta odmontovať zo strechy piesty a opraviť.

No u mě píst je ten píst taky v háji, celý teče a půlku kufru mám zbabraného od oleje. Zatím střechu stahuju ručně a přežívám to neustálé pípání elektroniky, že se střechou něco není v pořádku. V autorizovaném servisu mi řekli, že nový píst stojí okolo 13 000 a to se mi do 15 let starého auta nechce investovat.
Snad časem najdu nějakého šikovného odborníka přes hydrauliku, který to bude umět přetěsnit. 

• O 5 let později...
Odesláno

Ahoj kluci, mam problem, nechal jsem napul otevrenou strechu,cypnul klicek a kdyz jsem se vratil, strecha byla v kufru, zajela sama, ale uz nejde vytahnout, cerpadlo huci a nic a zda se mi, ze mam mokrou roletku, to bude asi olej a je ho tam malo, jak a kudy doleju olej? Diky

Odesláno

To teď pravděpodobně natáhnout nepůjde ;) bude zapsána závada v jednotce a do smazání jednotka nebude nic dělat ;) přímo na čerpadle je nádobka a ryska.. oleje tam musí být mezi 1/3 a 2/3.. je tam také imbus na manuální otevření střechy, tak aby se nechala natáhnout bez elektroniky.. viz příručka pro uživatele nebo např youtube. Ale origo diag tě pravděpodobně nemine ;) 

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Čau, mám také problém se střechou sjedou pouze okna a pak se už nic neděje pojistky jsem všechny vyměnil nevím jak často se musí dolít ten hydraulický olej..??Roletka je suchá a na spínáči sedí.. Nebo asi špatný spínač  u řidiče ale, normálně svítí.. zvažuji servis v Peugeotu jenže, nevím co to bude stát..??  Nejste někdo už po takové opravě , že bych věděl kolik mám našetřit peněz. ??

Díky za odpověď 

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Ahoj pánové, u mé 206 CC vše se střechou funguje dobře (a doufám, že to tak vydrží ještě hóódně dlouho).

Ale občas se mi stane, že při jízdě se zavřenou střechou auto pořád pípá - asi varování před špatně zavřenou střechou nebo zadním deklem. Někdy se to objeví, někdy ne. Páky mám zacvaklé, víko dosedlé... tak asi nějaký spínač blbne. Nemáte radu, jak postupovat s diagnostikou a odkud začít hledat? je to přece jen 20 let starý mazlík a při každém vycvaknutí čehokoli plastového hrozí, že to praskne a zůstane v ruce (jako nedávno hlavice rychlostní páky).

Díky za radu Tomáš

Odesláno

@Tom8 hlavice se tak nějak stávají smutnou klasickou bolístkou :nevim ale Ali to jistí :roker

V origo diag by mělo jít poznat přesně, který snímač / spínač dělá neplechu. Ale to je otázka pro lepší odborníky, v Praze třeba @ChouLu

• O 3 týdny později...
Odesláno

Díky, zkusím. 
těsně před dovolenou přijela manželka s tím, že střecha nešla už zavřít vůbec. Dala ho do garáže a já ho ještě neviděl. Že prý snad hlavní spínač na středovém panelu na stahování? Prý má divný pocit ze stisknutí? Asi budu muset vygooglit, jak se k němu bezbolestně dostat a zkusit ho rozebrat. Bojím se rozebírání těch 20 let starých plastů ! 
Dá se střecha zavřít i nějakým ručním způsobem, abych pak nemusel do servisu? Někde jsem četl, že po ručním nouzovém zavření střechy podle P206 příručky musím do servisu, aby něco odblokovali. Je to opravdu tak? Díky. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...