Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, vím že jsou zde lidé s vazbou na prodejce. Byl by někdo ochotný mi zjistit kolik by stálo prodloužení optiway smlouvy na Peugeot 5008. Původně smlouva koupena na 3 roky / 50000 km, vím že jde prodloužit na celkově max 5 let. Volil bych variantu prodloužení o 2 roky s celkově 70000 km. Mám tu nejvyšší verzi optiway-service. Případně SZ a dodám vše potřebné.

PS: nevím jestli to dávám do správné sekce, netušil jsem kam ten dotaz umístit. Prosím případně o přesunutí, díky

Odesláno

to je dobry, ale asi to neni uplne to co potrebuju. Ja potrebuju vedet, kolik bych ted doplacel. Budou mi koncit ty 3 roky na které jsem to mel uzavrene.

Odesláno (upraveno)

Mojo2

Cena prodloužení servisní smlouvy OPTIWAY, dle tvého zadání, je 25.200,- + DPH = 30.492,- Kč včetně DPH. K tomu si připočítej poplatek 1.500,-Kč včetně DPH za změnu smlouvy.

Takové informace hledej u "KOVÁŘE" = koncesionář PEUGEOT a nehledej jí u "kováříčka" = diskuzní forum Peugeot clubu. To není nic proti tomuto klubu.

Upraveno uživatelem JVT
Odesláno

díky za info, já jsem u "KOVÁŘE" právě byl ale ta částka co jsem dozvěděl mi přišla dost mimo. Proto jsem se zkusil zeptat i zde.

Odesláno

Mojo2

Konstrukce ceny dle tvého zadání: 

Píšeš že máš již zaplaceno 3 roky / 50.000 km a to stojí 23.958,- Kč.  Chceš 5 let / 70.000 km a to je za 54.450,- Kč

54.450 - 23.958 = 30.492,- Kč včetně DPH.  Ceník je platný pro celou republiku.

Pacho69

Optiway servis = Po dobu předplacené smlouvy jsou veškeré výrobcem předepsané kontroly a výměny náplní i všechny další nenadálé nutné opravy čí výměny již ZDARMA 

Toto platí na práci i použitý materiál. Neplatí na pneumatiky a havárie. 

Sjedeš destičky. Zjistí se, že je potřeba vyměnit kotouče. Odejde ti turbo nebo praskne chladič. Vytlučeš čepy na nápravě. Spálíš spojku. Praskne ti žárovka ATD.  

To vše už máš po dobu smlouvy ZDARMA. A ještě to platí po celé Evropě.

Odesláno
Před hodinou, Mojo2 napsal:

díky za info, já jsem u "KOVÁŘE" právě byl ale ta částka co jsem dozvěděl mi přišla dost mimo. Proto jsem se zkusil zeptat i zde.

To prodlouzeni viz jvt a ver ze se ti to vyplatí 

Odesláno

Výrobcem předepsané, u mě servisní interval 30tkm nebo 2 roky. Jezdím na kontroly po dvaceti, měním všechny filtry, nejen předepsané. Za 5 let, při mém nájezdu bych zaplatil 87tis (nájezd mezi 110 a 120tkm). Když jsem měnil destičky, tak jsem se dostal na 12,5tis za servis (autorizák), jinak jsem tak tak na deseti (protože si vždycky něco navymýšlím). Za 5 let to dělá 60tis, deset (ať nežeru) mám za asistenční služby (který mám stejně z práce - na řidiče). Pořád mi ještě zbyde a to neberu, že palivový, vzduchový, kabinový i olejový filtr měním každých 20tkm, což je tak 2x častěji než je předepsané výrobcem, tak jsem na to auto hodnej. Jo sorry tu jednu H7 jsem zapomněl...

Sjet kotouče se mi ještě nepodařilo (105tkm), destičky přední šly v 75tkm(to jen proto, že se mi tam za čtvrt roku nechtělo znova, ještě by tak 5-7tis vydržely), zadní v 92tkm (taky pro sichr, když šlo auto na STK), takže se musí snaži pořádně brzdit, jinak je stejně mění za svý ;), 70tkm jsou max. 3 předepsaný servisní intervaly, což mi za 55tis nepřijde úplně "ZDARMA". V mém případě dokonce 87tis.

Ale jo, chápu, pokud se někdo chová k autu jak prase. I když tedy nevím, jestli tě nepošlou k šípu, když přijdeš ve 40tkm se spálenou spojkou. Určitě tam budou malý písmenka, co se považuje za "provozní opotřebení", nedělám si iluze, že by nabízeli cokoliv výhodného pro spotřebitele...:P

Odesláno

To je kus od kusu, ked predaju 100 optiway za 50 000 maju 500 000 a urcite ceny nakupu ND nie su take ake uctuju zakaznikovi, a nepredpokladaju ze 100 zmluv 100 spojok.

ale zivotnost spojky sa rata okolo 100 000 km, takze preco nie.

Odesláno

asi všem

Dnes mají nové vozy předepsaný servis 1x za rok. Podpis servisní smlouvy Optiway je svobodná volba každého zákazníka. Ano něco to stojí, ale na druhou stranu to dává jistotu a ta se počítá. Když jsem psal, že už nebudete platit za běžné i nenadálé opravy tak to je pravda. Vyloučené skoro nic není. Detailní otázky směřujte na své koncesionáře. Není to jen garance ve které se neuznává opotřebení. Jasný příklad jsou brzdové destičky. Když se musí vyměnit, tak to na garanci neuhádáte. Mám takový příklad. I ta nejlevnější havarijní pojistka aut je hodně drahá, když za celý život nenabouráte. Ta nejdražší pojistka je vlastně neskutečně levná když máte několik pojistných událostí.

Jen se budu opakovat "Podpis servisní smlouvy Optiway je svobodná volba každého zákazníka"

Odesláno

mmartinkovic: životnost spojky se počítá 100tkm? No to je pak lepší automat. Tedy pokud to není DSG.

JVT: je to podobné, samozřejmě i potřebu havarijky mohu ovlivnit tím, jak se na silnici chovám. Stejně i potřeba optiway je ovlivnitelná chováním k autu. Servisní interval je podle motorizace, předpokládám, že od úchylných 30tkm se opouští, takže bych tipoval, že bude 20tkm nebo 2 roky. Nicméně optiway ti kryje jen předepsaný servis, takže vše navíc bych si stejně platil (palivový má tuším 40tkm/ vzduchový 60tkm), pokaždé je předepsaný snad jen olejový a kabinový. Ale jak říkáš, ať si každý dělá co chce ;)

Odesláno

pro člověka,který si dělá servis doma, je optiway k prdu--i když i to je relativní :)

jinak k té spojce--opravdu se životnost vůči najetým KM zkracuje, zná to každý servisák :roker, podle mě je na vině jak poddimenzovanost součástí spojky (hlavně přítlačák), tak mnohonásobně více spojku používáme--kdysi člověk zařadil a jel, dnes na stejné trase stokrát sešlápne pedál, poposune se a vyřadí...,navíc si myslím, že kdysi byli řidiči více vyškolení ohledně techniky auta, takže měli přehled, jak to tam uvnitř funguje, dnes jsou dvacetiletí kluci-řidiči, co o tom nemají ani páru :(, jak je vidět ze zdejších dotazů...

Odesláno

Já mám interval 20tkm nebo jeden rok. Co se týká optiway-servis, tak jak psal JVT je tam hrazeno téměř vše. Odejde ti třeba turbo, vymění ho a ty neplatíš ani turbo ani práci. Nejedná se pouze o předepsaný servis. Takže ta jistota docela plus. Samozřejmě, že člověk zaplatí o něco více než, když se budou provádět pouze předepsané práce. Jen je otázka o kolik víc a zda to za tu jistotu stojí. V rámci té smlouvy jsou třeba i stěrače. Potřebujou vyměnit, zajedeš do servisu, vymění, jedeš. Nic neplatíš.

Odesláno (upraveno)

Záruka (každá) je sázka. Sázkový kurs stanovuje prodávající. Má k dispozici dost přesné statistické údaje, kolik věcí se kazí podle kilometrů, podle roků, a kolik ty opravy stojí. Kurs samozřejmě stanoví tak, aby neprodělal, ale vydělal. Zákazník údaje nemá, má pouze strach.

Takže ty tvrdíš, že se auto pokazí a hned na to nevratně sázíš uvedenou částku, o kterou tedy určitě přijdeš. Prodejce sází na to, že se nepokazí, a buďto vydělá, anebo bude neutrálně (šul-nul).

V praxi jsem, jako dodavatel, musel stanovovat částku (%) za prodloužené záruky, takto jsem postupoval. Docela jsem se při tom usmíval.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

ozzy: nedělám si servis doma, i když bych rád, nemám úplně vhodné podmínky a hlavně nemám čas, jsem rád, když mám čas mýt doma. Chápu optiway stejně jako pojištění. Jeho nutnost prostě mohu ovlivnit.

Mojo: Jo ale když tedy po roce přijedeš s 10tkm, vymění ti vše podle intervalu, takže olejovej případně kabinovej filtr. Palivovej za 40tkm, vzduchovej za 60tkm... Vloni třeba kvetly jehličnany, jak vypadaly při servisce v září filtry, to tedy fakt bylo žrádlo. Ono to není tak, že přijedeš a vymění, to musí někdo zhodnotit, že je to potřeba, nebo se podívá do tabulek... Kdybys jezdil měnit stěrače co dva měsíce, asi by to nešlo. Navíc stěrače jsou takovej divněj příklad, šest stovek a 3 minuty "práce" (nejdelší čas trvá je rozbalit).

Olda: Souhlasím. Takže je potřeba sázejícím popřát štěstí...:D Teď s tak říkám, co je větší výhra. Jezdit bez poruch a jen platit nebo "vyhrát" všechny opravy "zadarmo" :myslim:aut. Nějak si nemůžu vybrat, tak raději riskuju. Pro autorizovanej servis to taky nebude žádnej byznys, předpokládám, že PSA to honoruje nějakým stanoveným režijním výpočtem na hranici rentability. Takže ten to sice udělá pořádně (aby sázející nepřijel za chvíli znovu), ale ani pšouk navíc.

No, ať si každý sází jak chce...

Odesláno

Já po dvouleté záruce jezdím do neautorizovaného - specializovaného servisu, kde jsou všechny úkony i materiál za asi 60% značkového. Záruka slouží také jako "jinam nechoď", případně "jinam nesmíš".

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...