Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chci se zeptat, je nějakým způsobem hrát starší hry který byli na XP nebo na Vistách hrát i na 7?

Jedná se mě především o tituly Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth 2 a třeba Settlers 5.

Jsem takovej staromódní a nerad se učím nový hry, třeba Stronghold Crusader  mě na 7 jede, ale pána prstenů nejsu ani za boha schopen pustit, naskočí mě jen úvodní obrazovka a čekám a čekám, a pěkně mě to štve, protože třeba pán prstenů je pro mě jedna z nejlepších strategií co vůbec kdy byla.

Je nějakej ten simulátor nebo jak se tomu říká přes kterej by to jelo?

Odesláno

U sedmiček to zase takový problém není, stačí nainstalovat podporu a spustit XP-Mód. Takto provozuji třeba starší WinSketch. U desítek už to ale nejde - to jen pro informaci.

Odesláno (upraveno)

Jsou to dva instalační soubory cca 500.000 kB pokud máš zájem tak Ti je pošlu v zipu do mailu (když mi ho dáš). A ano hry budeš muset znovu nainstalovat. Chová se to v podstatě jako systém v systému. Po instalaci se Ti v menu START zobrazí galší nabídka "XP-Mód".

P.S. Nicméně pokud máš rozehrané nebo ukončené a uložené nějaké levely, tak je po instalaci jenom přetáhneš do aktuálních adresářů.

Upraveno uživatelem FrantaCV
Odesláno

To by bylo dobrý, takže bych v menu start pustil xp mod a počítač by se "změnil" na počítač se systémem xp. A pak už bych jen nainstaloval hru. To bych mohl zkusit, snad to pojede.

Mail posílám v SZ.

Moc děkuji.

Odesláno

Přésňéé :potlesk

stejným způsobem se to dělá ve win10. Pravá myš → vlastnosti → kompatibilita → tento program spustit v režimu kompatibility pro "co chceš"

používám, většinou funguje.

Odesláno

Tak jsem to zkusil, čtvereček jsem zaškrtnul a šel to zkusit. Pustil jsem to, ale celej počítač se strašně zpomalil a jakoby zasekl, i správce úloh se mě spustil až asi po minutě, mám win7 home, procesor tuším 2x3, 2,  4gb Ram, a nějakou Nvidiu 1gb.

Jasný, žádný dělo, ale mám to jen na internet a nebo fotky. Max nějakou starou hru. Nejsem si jistej, možná jsem i tuto hru na tomto počítači hrál, ale po neúspěšné aktualizaci na win10 se mě celkově ten počítač zdá nějakej divnej.

Myslím že mě to udělalo že nejsem správce, ale jen uživatel, ale přitom žádnej účet udělanej nemám.

Ale když chci hru pustit, tak mě to napíše zabezpečení zda chci povolit přístup, když dám že jo, tak naběhne úvodní obrazovka hry, a klasický načítací kolečko, který ale stále jen načítá .

Odesláno

Tak zkus ještě pokud jsi už neučinil, spustit hru jako správce, tzn. zase pravým do nastavení a zaškrtnout "Spustit jako správce". Jinak když proběhl upgrade na W10, dělal jsi dodatečně čistou instalaci desítek?

Odesláno

Ten režim kompatibility je dost problematická funkce, ne vždy funguje a obvykle způsobí nějaký problém. To výrazné zpomalení počítače má na svědomí procedura "svchost" najdeš ho ve správci úloh. Obvykle je spuštěný vícekrát a jeho úkolem je ( obecně řečeno) zprostředkovat komunikaci mezi OS a hostujícím programem. Když se Ti takto zabrzdí PC, tak se podívej do správce na zatížení procesoru, obvykle uvidíš 99%. Když se potom podíváš na procesy spuštěné na pozadí, tak uvidíš který to má na svědomí.

Při nainstalovaném XP-Módu se PC přepne do režimu XP a také se tak chová. V tomto režimu pak nelze spustit programy nainstalované pod OS W7 a obráceně. Tedy pokud chceš spouštět a provozovat programy v režimu XP, musíš je také v tomto režimu nainstalovat.

Odkaz na instalaci a programy pro XP-Mód máš v SZ. Přístup není chráněn žádným heslem a verze je Free.

Odesláno

Hru jsem zkoušel včera pustit i jako správce, ale také to nejelo.

Jen se to pokaždé zpomalilo tak že jsem klidně i 5 minut čekal na otevření správce úloh.

Franto , díky moc, podívám se na to.

Odesláno

A mít doma 2 krámy? To nechcu .

Jinak jsem už pána prstenů spustil.

Udělal jsem si novej účet, tam hru nainstaloval, a spustil přes vlastnosti pustit v režimu xp, a ono to už jede.

Takže si myslím že tam někde budu mít chybu v tom správci, nicméně dílo se podařilo a je to super.

Ještě zkusím potom ten Settlers 5 jestli to půjde pustit.

Ale všem díky moc za rady.

Odesláno

Tak zapařim vobčas, a sem trošku starší než Šalda:-)

Naposled, jak sem teď pořídil novej komp, tak sem zahrál mafii 2, gothic (číslo nevim), a pár jinejch blbostí. Většinou všechno GOG (good old games) 

Jak není čas, tak hraju dost i flashovky a podobný blbiny, třeba kingdom rush je super odpočinek. Mám to prostě jako relax. Na telku nekoukám vůbec. Bývaly doby, kdy sem se třeba neukázal ve škole tejden, pže se pařil doma hru :D 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...