Vvitty Odesláno 1. únor 2017 Odesláno 1. únor 2017 před 1 hodinou, FrantaCV napsal: .... Podle poslední informace, kterou jsme dostali je tento odstup standardní bez nutnosti o výjimku žádat. .... Tato informace pochází z doplňkového školení nás (techniků) pověřených instalacemi EET pokladen pro xxxx (nelze byla by to reklama) a vycházela ze zkušenosti z první vlny. Nicméně došlo k další úpravě. 5-ti denní lhůta je možná, ale pouze po dohodě a odsouhlasení FÚ, pod který poplatník spadá. Pro všechny ostatní je sjednocena maximální lhůta 48 hodin od uskutečněného prodeje. Podrobné informace lze najít třeba tady: https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/uvod/vstup_expert.faces Jinymi slovy je to stale vyjimka na zaklade souhlasu FU a je nutne si o ni pozadat... coz je opak toho co jsi napsal. Ano, je to slovickareni ale v teto oblasti to jinak nejde. Citovat
MotoMoto Odesláno 1. únor 2017 Odesláno 1. únor 2017 Ona to není výjimka, je to způsob užití Eet. Je běžný způsob a zjednodušený. Volba se vyberte pro registraci prodejny, provozovny na Eet. Cz Třeba chatař nemá internet tak jednou za pět dní sejde do údolí připojí a odešle. Jinak kdo potřebuje tak do sz mi dejte mail. Ostatní osobně. Citovat
Kurt Odesláno 5. únor 2017 Odesláno 5. únor 2017 V 13. 1. 2017 at 18:16, Pe.Tr napsal: Taky to řeším v práci, stím ze je to pro nouzove reseni, myslim tim vystavovani dokladu na trase v aute.... ikdyz bavi me se ze lze uctovat i dodatecne. Pro tohle samozřejmě řešení existují. Jsou to mobilní EET terminály a mobilní WiFi hotspoty k tomu. Dělá to třeba Elcom. Obě krabičky mají baterku, takže použití v terénu není problém. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 21. únor 2017 Odesláno 21. únor 2017 Dovolím se zeptat zde, ať nezakládám další téma. Dnes spuštěno EET. Certifikát nainstalován, prodejní program v PC nastavený správně, čekání na účtenku cca 15 vteřin. Chci se zeptat, zda je možným viníkem prodejní program v DOSu? Konkrétně je to Pokladna (KJ Soft) pro ÚČTO2000 od Tichého a spol. Nebo v tom může hrát nějaké nastavení přímo v počítači? Internetové připojení ADSL po pevné. Citovat
FrantaCV Odesláno 21. únor 2017 Odesláno 21. únor 2017 Málo informací Miníku. Na tom PC je OS Windows a účto běží jen v DOS okně nebo je komplet PC pod DOSem? Nicméně, internetové připojení bych nepodezříval. Objem dat přenášený při fiskalizaci je tak malý, že na zpoždění nebude mít vliv. To si ostatně můžeš ověřit snadno. Z příkazového řádku dosovského okna zadej příkaz: ping seznam.cz a podívej se na odezvu hodnota do 200 ms takovým způsobem, který popisuješ, přenos neovlivní. Chybu bych hledal v samotném programu ÚČTO resp. v komunikaci modulu pro EET se samotným programem a nebo, což je asi pravděpodobnější v případě, že ÚČTO běží v DOS-okně, bude váznout komunikace DOS-WINDOWS. Normální to rozhodně není. Běžně je odezva kolem 5 sec a to i v případě, že kasa komunikuje na GPRS v místech kde ještě není pokrytí 3 nebo 4G nebo alespoň Edge. Mám to ověřeno u eKasy O2, které instaluji. Ověř si rychlost připojení a pak bych se obrátil na autora SW o radu. 15 sec sice není dlouho, ale při čekání ve frontě u pokladny je to z pohledu zákazníka docela nepříjemné. P.S. pokud by příkaz : Ping seznam.cz neprocházel, tak zadej přímo IP adresu viz příloha. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 21. únor 2017 Odesláno 21. únor 2017 Operační systém je W8.1 32bit, a Pokladna běží v DOS okně. Ping jsem ráno zkoušel, +/- 55ms, taky to vidím na problém mezi dosem a windows, s tím ale já jako laik uživatel asi nic nenadělám, že? psal jsem na podporu dodavatele SW, tak uvidíme s čím přijde... Citovat
FrantaCV Odesláno 21. únor 2017 Odesláno 21. únor 2017 SW ÚČTO jsem taky používal asi až po verzi 97 (tehdy to ještě byla firma Tichý - Ježek). Celé je programováno v PC-Fandu, který jako základ používá PASCAL resp. později TurboPascal. Pod OS W-XP, který s sebou táhl DOS7 to běhalo spolehlivě, ale pod W7 už bylo nutné instalovat nějaké další knihovny (.dll) soubory. V lokále to běhalo v pohodě, ale na síti už byl problém. Nebude to asi úplně přesné, ale přirovnal bych to např ke starším hrám pod DOSem - dají se spustit tzv. v emulaci - tedy ve vlastnostech nastavit "Spustit jako", ale už to není ono. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 22. únor 2017 Odesláno 22. únor 2017 Tady se nejedná o Účto jako takové, ale o program Pokladna, který běží na samostatném PC. Teď ráno jsem otestovat EET přímo v Účtu a tam to běží jak má. Takže problém bude skutečně v samotném programu Pokladna. Počkám, co na můj dotaz odpoví dodavatel... Citovat
Guest minimaxa Odesláno 22. únor 2017 Odesláno 22. únor 2017 Ještě dotaz, může na to mít vliv HW..? Je tam starý Intel Celeron + 2GB RAM a W8.1 Citovat
FrantaCV Odesláno 22. únor 2017 Odesláno 22. únor 2017 (upraveno) Pokud by byl problém v HW, projevilo by se to i v odezvě na ping nebo třeba v dlouhé odezvě na přístup ke stránkám na www.xxx. Dalo by se to porovnat třeba srovnáním rychlosti komunikace z NTB a zmíněného pokladního PC, které budou připojeny na stejný uzel. Samozřejmě je třeba také zohlednit výkon obou zařízení. Pro ilustraci - pokud porovnám svoje 4Core PC a 2Core NTB oba připojené kabelem, tak PC vede. rozdíl je sice viditelný ale minimální cca 10 sec v zobrazení volané stránky. Na tohle ale může a má vliv i výkon dalších komponent jako je např. grafika, paměti atd. HW bych nepodezříval, ačkoli CELERON nebyl právě povedený HW - v době jeho distribuce se jednalo hlavně o cenu nikoli o kvalitu. Z hlediska použitelnosti se jednalo hlavně o kancelářské aplikace s minimálními požadavky na komunikaci s okolím. Upraveno 22. únor 2017 uživatelem FrantaCV Citovat
Guest minimaxa Odesláno 22. únor 2017 Odesláno 22. únor 2017 Tak jsem pro testovaci ucely nainstaloval pokladnu do druheho PC v kancelari. Doba odezvy je oproti prvnimu pokladnimu PC polovicni. Zmeril jsem to presne, na jednom PC 19 vterin, na druhem 8 vterin. A skutecne, napr.nacitani stranek na tom pokladnim PC je pomale. Zkousel jsem jeste vyradit z cesty jeden switch, ale to nemelo vliv. Takze zacinam verit tomu, ze je neco spatne na tom prodejnim PC... Ze by skutecne ten vykon nestacil... Citovat
FrantaCV Odesláno 22. únor 2017 Odesláno 22. únor 2017 (upraveno) Nemusí to být jen vina HW. Jak stará instalace OS je na tom pokladním (pomalém) PC? Použil jsi někdy nějaký SW k odstranění starých nepotřebných dat? Např. TuneUp nebo Defrag? (teď nemyslím tu utilytu z widlí). Zbytečné "Smetí" na HDD a fragmentace dokáže zabrzdit počítač až do fáze praktické nepoužitelnosti. Opravdu se vyplatí občas provést zálohu všech dat a kompletně reinstaloavt OS od základu. Upraveno 22. únor 2017 uživatelem FrantaCV Citovat
Guest minimaxa Odesláno 22. únor 2017 Odesláno 22. únor 2017 Ted to byl rok co jsme tam na nove SSD soupli W8.1 Zkousel jsem to projet CCleanerem, beze zmeny. Mimo programu pokladna se tam nic jineho nepouziva a ani neni nainstalovano. Jeste uvazuji, jestli by nepomohlo a) instalace na W10 nebo za b) naopak navrat k XP. Citovat
FrantaCV Odesláno 22. únor 2017 Odesláno 22. únor 2017 XP bych bral jako ideální řešení i když jejich podpora skončila. A k tomu SSD disku - pokud je v BIOSu u tohoto disku povolena funkce S.M.A.R.T., budeš mít problém trvale. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 22. únor 2017 Odesláno 22. únor 2017 Pro ten DOS by ty XP byli asi fakt lepsi. Ted to nepodporuje celoobrazovkove zobrazeni a bezi to v okne, coz taky neni uplne idealni. Na tu funkci smart zitra kouknu. Necham to na vikend, zkusim tam ty XP soupnout a otestovat. Kdyz tak se vratim k 8.1 pripadne rovnou 10. Citovat
Péťa Odesláno 22. únor 2017 Odesláno 22. únor 2017 Dáme tam DOS I na tom umím rozchodit síť, pamatuji už hodně Ale domluv se s PPL, ať jejich program udělají pro DOS Citovat
Guest minimaxa Odesláno 22. únor 2017 Odesláno 22. únor 2017 PPL běží na druhém PC v kanclu. Pro funkci EET je potřeba instalace certifikátu a také Java. To taky zmákneš dostat pod MS-DOS ? Citovat
MJSytic Odesláno 2. březen 2017 Autor Odesláno 2. březen 2017 Tak já jen připojím finální řešení. Zatím jim to funguje bez větších problémů. Tak to snad bude OK Citovat
MotoMoto Odesláno 2. březen 2017 Odesláno 2. březen 2017 Není dobré šetřit na tomto místě, bude to složité, pracné a nakonec třeba i dražší. Já bych to řešil dvěmi prodejními jednotkami. Jinak to nebude ok. Domove v jednom penzionu jsme instalovali 4. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 7. březen 2017 Odesláno 7. březen 2017 V 22. 2. 2017 at 15:30, minimaxa napsal: může na to mít vliv HW..? Je tam starý Intel Celeron + 2GB RAM a W8.1 Může! Vyřešeno. Nasazen procesor Intel Celeron 2 Duo E6400 a jiná zákl.deska. Z 20 vteřin je naráz 7 vteřin. Podle dodavatele softwaru je to normální doba pro jejich DOSovský program... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.