Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, 807ma z ničeho nic přestala startovat, podle diagnostiky je to vadný snímač polohy vačkové hřídele.

Poraďte mi prosím, kde se tento snímač nachází, nějak ho nemůžu na motoru ani v serviceboxu najít.

snímač polohy vačkové hřídele.JPG

Odesláno

To je na vykloubenou ruku. Hledej to od strany vstriku ale na kole co je dále v autě. Mrkni do servis boxu, bych Ti poslal i fotku, ale auto je doma v garáži. 

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak čidlo jsem našel a vyměnil, by to porod, ale je to tam. Nicméně závada je stále stejná: chyba synchronizace klikové a vačkové hřídele - absence signálu polohy vačkové hřídele.

Nevíte někdo co dál? Kabely?

straki007 help, help

Odesláno

Ikdyby to bylo o pul zubu tak se to potkalo.

Kdyz nejde nastartovat tak je po nem ikdyby jsi se modlil ke vsem bohum koncernu PSA.

A kdyz pobezi tak spatne.

Odesláno

a jak to, já se modlil u 806 (HDi80 kw,2000), abych to fotříkovi neposral, bylo to skočeno o 3 zuby a byl ulomený jen klínek. Nic jiného se nestalo, to je typem motoru a nebo jsem měl jen z prdele kliku, kterou jsem měl u 407 v prdeli?

Odesláno

Aha, myslel jsem, že na "potkání" je potřeba víc než jeden zub.

Co se tam většinou podělá? Je to totální destrukce hlavy, nebo třeba "jen" vahadla, ventily?

Odesláno

Tak dnes auto doma.

Byl, dle servisu, o zub skočený rozvod, protože byl přešponovaný rozvodový řemen, kladka naplno a stejně byl řemen volný. Na rozvodech bylo najeto 46tKm, 6let staré.

Nevím, jestli pomohly motlitby, nebo štěstí, ale jsem strašně rád. :)

PS: cestou domu se rozsvitila kontrolka airbagů...:nevim

Odesláno
Před hodinou, lubosch napsal:

o zub skočený rozvod, protože byl přešponovaný rozvodový řemen, kladka naplno a stejně byl řemen volný

Tomuhle nějak nerozumím.... :roker

Odesláno

Tak pro zmenu opet nestartuje, asi zamrzla nafta, na kabely toci, toci, obcas skytne, ale nechytne. Nafta je tam od pulky prosince. Uz mam jednu negativni zkusenost s nasim pumparem. Pred tremi lety to bylo uplne stejny, pomohlo jen dotankovat arktickou a vif. Nejdriv to musi ale rozmrznout, coz pri pohledu na predpoved moc nevypada. njn

Odesláno

Tak h..no nafta, zase asi skočenej rozvod, píše stejnou závadu - není synchronizace mezi klikou a vačkou. Půjde na reklamaci a já se z toho asi už po.eru.

Odesláno

Jo jo, jak řekl klasik " motor je totálne v prdeli

Je divný, že to jeden den po rozvodech normálně fungovalo, projel jsem to, několikrát chcípnul, nastartoval apod. a druhý den KO. Vahadla tam jsou poházený, jak kdybych je tam nasypal z pytlíku. NJN

Měl bych prosím pár otázek:

jaká je pravděpodobnost (dle vašich zkušeností) že se pootočily ozubená kola na vačkových hřídelích?

co všechno se (i preventivně) mění za předpokladu, že jsou písty OK?

jak vytáhnout pravý vstřik (chemie apod.)?

nemá někdo přebytečné neprotočené vačkové hřídele?

pokud se nepodaří vytáhnout vstřik neponičený, mění se jeden, nebo celá sada?

Odesláno

A ma vyznam ti radit?

Stejne to udelas po svem.

Kdyby jsi to udelal hned tak absolutne by tenecekal takovy scenar.

Vstrik pouze lis a vymenit za jiny.

Vacky ti nikdo jen tak neproda pouze celou hlavu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...