Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Nedávno my menily termostat.Pri zapnutí ventilátora na 25 stupnov  my fúka letný vzduch.Zkusil som  dat na vyšiu teplotu,je to uplne rovnako. Tak neviem,či tam niečo nezbabrali v servisu. 

Upraveno uživatelem dodlo
Odesláno (upraveno)

U toho starého termostatu my fúkal teply vzduch,akurát trochu blbnula teplota motora.Ja som myslel nastavenú teplotu v aute 25.Mám aut. klimatizáciu.Na chladič som sa ešte nepozeral.Ale v zimnom období,ked bola i velká zima,tak som mal nastavenú teplotu v aute max.25 a fukal my nadherne teplý vzduch do auta.Teraz sedím pri tejto teplote v bunde v aute.To je celý problem.

Upraveno uživatelem dodlo
Odesláno
před 58 minutami, Ajap napsal:

Letný vzduch = teplý vzduch, ne? V létě bývá teplo... :mrk Tak kde je problém?

Letný=vlažný.....to chtěl básnik říci

Odesláno (upraveno)

Schválně jsem na to koukal (1.6VTi) a nic takového tam nemám. Nemůže být u verze s oválným vzduchovým filtrem VTI ten šroub jinde? Mám podobný problém (výměna termostatu a slabé topení).

Upraveno uživatelem matii
Odesláno

A nemas tam misto sroubu cidlo teploty? Byla svolavacka a stare cidlo nevyndatelne se nahradilo jinym cidlem ktere se nasroubuje misto toho sroubu a kobektor se napoji misto stareho cidla.

Odesláno (upraveno)

Aha, tak to bude opět to zatrápené čidlo. Díky. Byl jsem nedávno v autorizovaném servisu a ptal se na to v souvislosti s tím, že mi studený motor přidával otáčky a bylo mi řečeno cituji:

"To bylo řešeno softwarově, podíváme se vám na to". Následovala diagnostika, která kromě zvýšených hodnot lambda sondy nic neodhalila. Měnila se tedy lambda (problém s otáčkami vyřešen), nicméně to topení hřeje jak se píše v úvodu po výměně termostatu (toho domečku) ne tak dobře jako u nového auta (narozdíl od pisatele tohoto tématu před výměnou termostatu netopilo vůbec). Tak už fakt nevím co s tím. Ještě mi napadá ten radiátor, ale jestli to je jen zavzdušněné, tak škoda peněz za jeho výměnu. Auto jede 8 rokem (120 000Km).

Proto mě zajímá, jestli se dá odvzdušnit i tedy jak říkáš auto s čidlem, nebo se mám podívat na ten radiátor (samotnému se mi do něj pouštět nechce a výměna zas přijde na nějaký ten tisíc).

Jen by mě jako laika zajímalo, na co všechno má to čidlo teploty vliv a jakou teplotu to vlastně snímá?

Upraveno uživatelem matii

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...