Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte Pezotaci, prosim vas uz dlhsie pozorujem unik chladiacej kvapaliny. Na hadiciach neni nikde vidno biele flaky taktiez hladina oleja je v poriadku a ani okolo vika od oleja sa nevytvara biely povlak. Neviete mi poradit ako to riesit dalej ? Taktiez nestracam vykon takze hlava by mala byt v poriadku nie ?  Myslite,ze by som mohol skusit pouzit tu zmes do chladiacej, ktora by mala zalepit trhlinu ak niekde je nejaka pripadne mi viete poradit nejaku znacku ? alebo skusit ist dat natlakovat system. Som z Brna tak ak by mi to niekto vedel pozriet aj osobne tak by som bol urcite rad ;)

Odesláno

použít nějaký utěsňovač do chladiče nedoporučuju (i když malé úniky kapaliny zpravidla utěsní), protože jejich špatnou vlastností je, že potáhnou vnitřní plochy chladícího systému povlakem, který omezuje přestup tepla a tím zhoršují účinnost chlazení

zkusil bych natlakovat systém

• O 3 týdny později...
Odesláno

Po dlhsom case sa vyprazdni uplne, ale vela krat ak otvorim viko tak sa vrati aspon po nadrzku. Dost ma to uz stve, ale nechcem s tym ist do Pezotu, lebo to uz zas vidim tie ich opravy :myslim

Odesláno

Pokud někde teče chladící kapalina, tak je více, či méně citět. Když to hledáš na horkém motoru, tak to nemusíš najít, rychle se to odpaří. Takže nechat vychladnout, nastartovat, nechat chvilku běžet, vypnout a hledat - ideálně s toaleťákem :D. Ještě je možnost, že ti prolíná vodní pumpa a ta je pokud se nepletu pod krytem rozvodu a  proto to nemůžeš najít.

Hadice máš pořád měkké, nebo po ohřátí motoru ztvrdnou?.

Odesláno

@Agrafik pozriem tie hadice a este pozriem teplotne cidla ci nahodou cez tie neunika ... vonda pumpa bola menena pri rozvodoch a predtym taktiez takze to by som vylucil, ale skontroloval si to ked tak mozem dat ... kazdopadne ma asi len bude cakat ist hadicu po hadici s toaletakom :D

@brutall ako myslis okolo ? ze priamo cez olejovy ide ? :o alebo som to len zle pochopil ? 

Odesláno

ten držák pod olejovým filtrem se nazývá výměník tepla :)--funguje jako chladič oleje, protože teplota motorového oleje je v provozu vyšší, než teplota nemrznoucí kapaliny

když objevíte olej ve vodě, nemusí to hned být vadným těsněním pod hlavou, může to být i tímto výměníkem...

Odesláno

přesně tudy mi to teklo, ale ne do oleje. Normálně ven, pod autem trochu loužičky, ale v dnešním počasí bych si nevšiml. Oprava asi 11000,- v autorizáku. Ten díl stojí asi 8500,-. Na motoru byla vidět trochu voda pod olej. filtrem

Odesláno

Hosi vedeli by ste mi ked tak poslat fotku co presne pozriet ? ma to vyzerat ako mensi radiator ? :) btw nasiel som troska vody za vymennikom tepla kde je senzor teploty chladiacej ... tam vidim mensiu mlacku zrejme na prevodovke ... snazil som sa to odfotit ale nejde to ...

• O 11 měsíců později...
Odesláno

Zdravim,

dnes se u mě vyskytl podobný problém, zkusim se dle Vašich popisků zjistit co by to mohlo být. Byl jsem ale cca před měsícem v autorizáku na rozvodech plus check před zimní sezonou, vše ok, chladící doplněna a dnes mi zničehonic vyskočila chyba přehřátí motoru a ať okamžitě zastavim a vypnu motor. Mrknu dovnitř a nádržka absolutně prázdná. :-/ (od servisu ujeto necelých 5000km) Není možnost jen třebas špatně uchycené hadice odněkud z nádržky či podobně? Přes víkend snad nikdo nemaká a potřebuji dojet domů, cca 250 km... přes telefon mi oznámili ať tam naliji destilku, dojedu a v pondělí odevzdám. Nějaký tip, aby se něco nezesralo po cestě? Nerad bych volal asistenčku.

Předem díky. 

Odesláno

V oleji jsem nic nezjistil - pres merku. A kde to tece presne netusim, ale vesmes cely spodek nadrzky je mokry a pote to steka az pod auto. Kapalina nebyla videt, ale po odstaveni auta na hodinu se srovnala do urovne jako na fotce a po otevreni nadrzky se dorovnala az pod rysku max. Nevim co mi tam dali za napln, ale je mozne, ze by chladicka byla cerna? :-O Jsem zvykly na jine barvy a tak zacinam mit vcelku obavy... :-D

DSC_4394.JPG

DSC_4394.JPG

DSC_4389.JPG

Odesláno

Ahoj, čuchni do nádržky zda nesmrdí po spálenině. Pokud ano, tak ti to tlakuje do vody a může být buď poškozené těsnění pod hlavou nebo prasklá hlava.

Odesláno

Po spálenině se mi nezdá, že by to zavánělo, možná mám špatný čich. :-D Pokud by to ale bylo vyhodnoceno jako praskla hlava, tak se asi financne prohnu... :-/ :-D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...