Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Když si na to přišel sám, tak určitě zvládneš i tu opravu. Na tvém místě bych vytáhnul ty vodiče a zkontroloval jejich stav. Pokud nebudou ok, pak udělat nové podle starých. Velký výběr je u Janče v Ostravě.Všechny kontaktní plochy očistit a případně lehce nakonzervovat. Další kabel bych nepřidával, je to zbytečné.

Odesláno

Jo protože tam si nechávají rezervu na tajemné zásahy a nepředvídané okolnosti.

Sežeň si známého elektrikáře, nebo firmu, kde vyrábějí rozvaděče, kde umí nalisovat očko - mají ty kleště. Fakt to není problém, možná jediný problém je dostat se k tomu spoji na startéru, nevím zda shora nebo zespodu.

Odesláno

Dneska mi volali ze servisu se slovy .....

proč vlastně chcete měnit ty kabely z alternátoru na baterku? Já na to, že to nedobíjí v plném zatížení. Autoelektrikář - že ten kdo mi řekl, že to nedobíjí se asi spletl, protože jim to po x měřeních dobíjí správně, dokonce si i natáhli nový provizorní kabel na cestě altík X startér X baterka a nic na volnoběh se nerozsvítilo a že a naměřené hodnoty jsou naprosto v pořádku.

Tak teď jsem v situaci kdy nevím co dál, protože baterka je asi rok stará a ano ujel jsem na ní cca 30km bez dobíjení, než jsem dal altík opravdu osvědčenému opraváři alternátoru, ve kterém vyměnil to relé co je uvnitř. Ale ze servisu mi řekli, že zkusili baterku zatížit na maximum a že by měla být v pořádku ale že vyloučit se to nedá na 100%, že když je nová neznamená, že nemůže být vadná.

Odesláno (upraveno)

Ano, mám doma starou (minulou) baterku kterou jsem vyměnil, protože mi lehce problikávala světla. Nabíjel jsem ji hned po té co je nyní v autě, jelikož stála rok ve vytápěném sklepě.

Upraveno uživatelem Tony Stark
Odesláno (upraveno)

Protože to dělá jen někdy - typický vaklavý spoj. Pokud jsi naměřil, jak píšeš, na volnoběh po zapnutí světel 12,3 a na jiném místě (na svorce altíku) v té samé chvíli 14,4, tak je to tím spojem. Zvlášť, když jsi to potom proklemoval pomocným kabelem a pak už bylo na baterce 14,4.

Jim to neudělalo, protože pohli kabelem a ono se to na chvíli chytlo.

Musíš si pomoct sám. Buďto jim prostě zadej: "vyměňte tento kabel", anebo možná by stačilo "přelisujte toto oko". Anebo to budeš muste udělat vlastníma rukama.

Koukni, jaké oko nebo svorka je potřebná, kup si ji v elektroinstalačním materiálu, a případně si kup krimpovací kleště (300? je méně než zaplatíš v servise) anebo si kleště půjč.

Odpoj si baterku a pusť se do toho.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno (upraveno)

aspon  urob ten prepoj medzi altikom a baterkou ked uz si netrufas na ten starter ,,snad zvladnes povolit dve matky  a opet ich dotiahnut ?

a jazdi a testuj co to bude robit ak to bude ok tak problem je v origo kabeloch(okach) 

potom budes mat aj arument v servise preco tie kable maju preverit 

pokial bude problem pretrvavat tak je v tom nieco viac pravdepodobne altik ked preblikavaju svetla 

ale stejneby som pod to auto lahol (neviem presne kde mas starter)a kuknul na tie oka na starteru pripadne nimi zakyval ci su pevne utiahnute 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno (upraveno)

tiez by som preveril kostru motora  a to tak ze si na meraku nastavis volty (rozsah 20v) jeden hrot das na minuspol baterky a druhy hrot na kovovu cast motora a niekto ti zatoci motorom cim vecsi ubytok napetia ti ukaze tym je kostra spatnejsia 

tymto sposobom mozes preverit aj plusovy kabel z baterky na starter  jeden hrot na plus pol baterky a druhu na stiftu startera kde je prichytene oko toho kablu  stejne tak z altika na starter otazka je ci sa na stiftu dostanes

Odesláno
před 21 hodinami, P607Olda napsal:

Protože to dělá jen někdy - typický vaklavý spoj. Pokud jsi naměřil, jak píšeš, na volnoběh po zapnutí světel 12,3 a na jiném místě (na svorce altíku) v té samé chvíli 14,4, tak je to tím spojem. Zvlášť, když jsi to potom proklemoval pomocným kabelem a pak už bylo na baterce 14,4.

Jim to neudělalo, protože pohli kabelem a ono se to na chvíli chytlo.

Musíš si pomoct sám. Buďto jim prostě zadej: "vyměňte tento kabel", anebo možná by stačilo "přelisujte toto oko". Anebo to budeš muste udělat vlastníma rukama.

Koukni, jaké oko nebo svorka je potřebná, kup si ji v elektroinstalačním materiálu, a případně si kup krimpovací kleště (300? je méně než zaplatíš v servise) anebo si kleště půjč.

Odpoj si baterku a pusť se do toho.

Vyklavý spoj je možný důvod/příčina ale tím to tehdy než jsem vyměnil baterku nebylo, dělalo to stále. Baterka se před výměnou dala do servisu a sdělili mi, že baterie nedrží napětí.

před 14 hodinami, krtek 2 napsal:

tiez by som preveril kostru motora  a to tak ze si na meraku nastavis volty (rozsah 20v) jeden hrot das na minuspol baterky a druhy hrot na kovovu cast motora a niekto ti zatoci motorom cim vecsi ubytok napetia ti ukaze tym je kostra spatnejsia 

tymto sposobom mozes preverit aj plusovy kabel z baterky na starter  jeden hrot na plus pol baterky a druhu na stiftu startera kde je prichytene oko toho kablu  stejne tak z altika na starter otazka je ci sa na stiftu dostanes

Kostru motoru jsem pověřil ta je ukonstřena a je v pořádku. Dokonce jsem obešel i "kostřící" body.

Odesláno

proste si neveris nieco namerias podla toho dostanes tu na fore rady nasledne ti v servise daju protichodne informacie a ty mas z toho kolotoc 

ked ty nechces robit osobne nic na aute tak to daj do servisu a nech hladaju co s tym je 

pretoze to vlakno tu potom bude na 10 stran a nic z toho nebude 

bud si proste ochotny  pod to auto vliezt a zaspinit sa alebo to proste nechaj na servis ina moznost neni

vyroba toho prepoja trva cca polhodiny aj s montazou

Odesláno

No další věc je taková, auto jsem zavezl do servisu jelikož s elektřinou nechci nic mít.

Jejich stanovisko je takové, že se jim to projevilo pouze jednou na volnoběh ale že hodnoty naměřené na kabelech z altíku na startér přenášely co měly - tak proč je chci měnit, když baterka je OK a kabely také.

Co se tedy provedlo :

Tak jsem nařídil - vyměnit přívodní kabely na cestě z altíku na baterku + kontroly uchycení + případně vyčištění toho spoje na startéru.

Diagnostiku baterie - baterie je dle měření OK, dokonce ji měli dva dny v jiném autě silnějšího motoru a fungovala bez problému + ji znovu změřili.

A jako poslední jsem řekl, že chci vyvést očko z + alternátoru a natáhnout kabel CYA16 na + baterie (dle vašich doporučení "pro sichr"). Toto sice mělo za následek, že mi vyrušili rychloupínak na + 

pól baterky, takže sebou musím vozit 12ku klíč ale neuměli to upnout na origo kabely.

Naměřené hodnoty na fotkách jsou již po zapojení nové kabeláže + natažení rezervního kabelu z altíku na baterku !

DSC_4471.JPG

DSC_4472.JPG

DSC_4478.JPG

DSC_4480.JPG

DSC_4482.JPG

DSC_4483.JPG

Odesláno

Já se prostě po velmi špatných zkušenostech se xsarou, kde jakýkoliv zásah do elektroinstalace měl za následek jenom další a další problémy, nechci v elektrice hrabat. Jinak si udělám na autě cokoliv, pokud to aspoň trochu chápu, zas tak líný nejsem. Servis opravdu ale opravdu jen z těžké nutnosti či zoufalství.

Odesláno (upraveno)

akoze ten prepoj ti urobili ano? tak ok teraz sleduj ci sa nieco zmeni k lepsiemu alebo to bude pretrvavat 

k tomu blocku odber   kde je 0.07A to merali odber ked je auto v klude?(uspane?)

ked ano to to je fest vela a zere to baterku je to 70mA

maximalne moze byt do 15mA

ideal je pod 10mA

moje auto zare 5mA

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...