Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Už od 15ti let jsem projezdil republiku na tenkrát supr stroji Jawa Dandy 50, většina z vás to asi nezná, takže to vypadalo asi takto

Jawa_50_dandy_12.jpg 

Spolu jsme najezdili něco přes 26 tis. km a dodnes mi stojí uložená v garáži, jen bohužel už v dost bídném stavu a nikdo to nechce :(

V 18ti sem si klasicky čuchnul ke čtyřem kolům a můj motorkářský duch byl okamžitě pryč. Bylo sice ještě pár pokusů s velkými motorkami, ale auta mě prostě táhla víc.

V posledních pár letech už mi to ale nějak začalo chybět a asi poslední kapkou bylo, když mi loni Pe.Tr půjčil svého skútra, aby mu během dovolené nestál na zahradě.

Od té doby to pro mne byla jasná volba. Zůstat věrný značce a zároveň si udělat radost byla velká výzva. Navíc tyhle skútry se dají pořídit fakt levně a servis si ještě jakžtakž může člověk dělat sám. 

A tak jsem si po dlouhém hledání 8.6.2016 přivezl domů skútra od Peugeotu. 

Tímto děkuji Pe.Trovi za mnohé rady a pomoc s jeho dovozem a ChouLákovi za rychlou pomoc s hotovostí ;)

IMG_20160608_171934.jpg

Po delším seznámení musím konstatovat, že je to klasická vražda dovezená z Itálie, takže stav nic moc, kilometry kdo ví a vobouchanej ze všech stran :D Ale je můj, jede pěkně a časem se trochu vypulíruje :super

Technické údaje:

Váha: 213 kg

Objem válců: 398,9 ccm

Vrtání / zdvih: 85,8x69 mm

Maximální výkon: 24 kW při 7250 ot / min

Rozvor: 1500 mm

Objem palivové nádrže: 14 l

Brzda přední/zadní:  2 x kotouč 260 mm/kotouč 240mm

Přední pneumatika: 120/70-14

Zadní pneumatika: 150/70-14

Chlazení: Kapalinou

Max. kroutící moment: 38,1 Nm 5.250 ot. / min

Maximální délka: 2152 mm

Maximální šířka: 765 mm

Výška sedla: 784 mm

Vstřikování: Elektronické

První dojmy:

Pohoda! Člověk nemusí moc přemýšlet, prostě jede, motorka dělá co má. Dá se s tím jet i na menší nákup, protože místa pod sedlem je opravdu královsky ;). Parking není problém nikde, z kolon už se vůbec nestresuji a všude sem vždy včas :super Maximální rychlost tachometrových 170 km / h je fajn, ale skútru už se v ní samozřejmě moc nelíbí :D , pružné zrychlení akorát na to aby člověk bezpečně předjel když potřebuje. 

První servis:

První větší obhlídka u odborníka v Neratovicích 18.6.2016. Kde šlo spíš o zjištění stavu a potřebných oprav.

IMG_20160618_150820.jpgIMG_20160618_150810.jpg

Stav: Jeden zadní tlumič KO (ihned vyměněn), variátor na výměnu komplet, řemen vizuálně ok, vzduchový fitr asi ještě z výroby :D, přední destičky ok, zadní do konce sezony, přední guma OK ale starší a špatně vyvážená, zadní guma slabší a špatně sjetá jízdou stále rovně :( 

Servis: Nová svíčka, nový pravý tlumič

První pořádná vyjížďka:

6.7.2016 malý okruh přes Ještěd najeto 335 km, domů jsem dojel v noci po tmě, ale spokojenej ja blecha :D

TRASA

IMG_20160706_210943.jpg

Úpravy / Opravy:

Zrenovované vzpěry + osvětlení kufru + dálkové otvírání kufru tlačítkem

IMG_20160705_220124.jpg 

16.7.2016

Další výjížďka po místech, kde jsem byl na auto srazech TRASA

30.8.2016  najeto 26 347 

Výměna olej + filtry, montáž variatoru Malossi Multivar 2000

Pozn. : Je to úplně jiný stroj, akcelerace o 100% lepší, zmizeli vibrace, na tohle si rychle zvyknu :D

1.9.2016 najeto 26 391

Nové komplet obutí Metzeler FeelFree

Pozn.: Ono to taky umí zatáčet :D Posérproužek se výrazně ztenčil ;)   

product_sheet_feelfree_460x500_jpeg.jpg

1.9.2016 Noční příprava na cestu na sraz ve Fulneku

IMG_20160901_223358.jpgIMG_20160901_223351.jpgIMG_20160901_223344.jpgIMG_20160901_223328.jpg

2.-.4.9.2016 První sraz klubu na skútru Fulnek

Přes 800 km za víkend prověřilo schopnosti mé i skútru, všechno dopadlo dobře a já si víkend náramně užil ;)

DSC05878.jpgWP_20160903_10_26_22_Pro.jpgIMG_5472.jpgDSC06099.jpg 

13.9.2016 První nehoda

Postarší týpek v postarším červeném Ferrari neodhadl svoji šířku a spolu s kouskem boty mi obrousil předním kolem kus levého spodního plastu. Naštěstí to byl rozumný člověk a když se nic horšího nestalo, tak jsme se rozumně domluvili. Plast už se shání a brzo to bude ještě v lepším stavu než pře tímto incidentem :D 

Shrnutí:

Letos už jsme spolu urazili přes 4 tis. km, skútr už je po technické stránce v cajku a přes zimu se bude řešit kosmetika a nějaké ty detaily. Snad ještě letos bude nějaké rozumné počasí abych se s ním mrknul třeba někam lehce za hranice.

Odesláno (upraveno)

Super! My, co sedláme jinou stáj, se tu podělit o radost s zážitky nemůžeme... Takže osobně ;) :papa 

Upraveno uživatelem Veverka
Odesláno

Jo? A kam jako... :myslim

V ono taky co bych psal? Koupil jsem a jezdím - hlavně po Praze, do těch kolon na křižovatkách je to prostě nedocenitelný stroj :D

Odesláno (upraveno)

hezky se staráš-te, my co je zatím máme jen chvilku tak zatím nemusíme-jsou v záruce-zatím jenom garančky

vlákno pro PCX a FORZU ? . . .  taky nevím co bych tam psal . . .maximálně když jedu někam na výlet . . . ale vaše pravidelně sleduji

taky jsem měl ve výběru Satelise,nakonec vyhrála FORZA

tak hlavně vždy dojet do cíle a domů ale hlavně kolama dolů :papa

P.S. jestli se nic nestane a kluci budou ve školce,se chystám do Ameriky(ale ne po dálnici) https://goo.gl/maps/k4BcdjZB65N2

Upraveno uživatelem Gabriel 307
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak letos asi poslední vetší vyjížďka proběhla 1.10. MAPA směr Drážďany, pěkně klikatě přes Dubou a Hřensko, najeto cca 300 km, parádní projížďka  :super

IMG_20161001_152316.jpg

Od tý doby zima jak blázen, chčije a chčije. Letos už to vidím bledě... :(

Odesláno

Kluci já Vám to neberu, ale já to mám fakt vysloveně pro zábavu a v teplotách po 10°C to podle mě vůbec zábava nebude.... 

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Aby se neřeklo, že se flákám....

IMG_20170108_131850 (1).jpgIMG_20170108_131838 (1).jpg

Příprava na sezonu 2017 zahájena...

aktuálně vyměněno zadní sedlo,nový zadní krycí plast a chromový díl pod ním (dobývali se tam nějací nenechvci), velký dík panu Tomsovi z Dolína, takhle lidové ceny jsem opravdu nečekal :super

celá motorka odstrojena a připravena na nový lak

IMG_20170108_131825 (1).jpg

Plány

výměna brzdových destiček asi komplet

nový řemen + kladka

úprava světel na 2x čočka + h1 žárovka

vyhřívané gripy oxford

• O 2 týdny později...
Odesláno

Takže včera proběhla výměna všech brzdových destiček, očista a promazání brzd. Padli na to dva zubní kartáčky a celé odpoledne, páč sundavání zadního kola je fakt lahůdka :roll Nad značkou destiček jsem dlouho váhal, nakonec jsem zvolil osvědčenou značku, kterou používám i na autě. Tak snad to bude brzdit :D

IMG_20170121_150929 (1).jpgIMG_20170122_082519 (1).jpg

Dneska v plánu zadní kolo zpět, pak montáž palivového filtru od @Pe.Tr, výměna levého spodního plastu po ťukanci s klouboukářem ve Ferrari a nastrojení předních plastů. Na to se těším nejvíce :roker

IMG_20170117_172521 (1).jpg

Odesláno

Luxusní barvička, škoda, že zrovna na modré dece... Už se moooc těším, až to uvidím v reálu! Jen tak dál a ať se daří ;)

Odesláno

Nechybí Peťo, je to na fotce ;) 

A máme tu novou tvář, jsem nad míru spokojen :super Ještě sehnat zatmavené sportovní plexi a bude to supr ;)

IMG_20170122_184212 (1).jpgIMG_20170122_184207 (1).jpg

Odesláno

Přiznám se že úplně čistá Peugeotí barva to není. Tohle bude spíš o trochu tmavší, podobné modré barvě dnešních GT modelů. Tu jsem chtěl, bohužel v pro lakyru to byl příliš nový kód, který nedokázal rozluštit...

Na sluníčku to vypadá úplně jinak, než takhle na fotkách....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...