trucker1245 Odesláno 10. září 2020 Autor Odesláno 10. září 2020 Páčky z vrakoviště nakonec úspěšně vráceny a moje původní repasované - kompletně. Nyní vše funguje Repas páček provedl @Honza737 Citovat
trucker1245 Odesláno 17. leden 2021 Autor Odesláno 17. leden 2021 Už několik měsíců pozoruji minimální ale měřitelnou spotřebu motorového oleje, za 10 000KM jsem dolil asi 0,5l a též chladící kapalina se začala lehce ztrácet. Obojí kontroluju, jestli se to nehorší, ale nevím po čem jít. Auto parkuji v garáži, takže netěsnost bych poznal na podlaze. Jak často se na HDi řeší těsnění pod hlavou? Asi by to bralo více, ale chci mít jistotu že to nebude to nejhorší. Jinak dříve jsem olej nikdy nedoléval, vždy těch 15 tisíc KM bylo sotva na měrce znát nějaká změna. Vím že tahle spotřeba oleje je pořád naprosté minimum, ale nedávno to nebylo vůbec. Citovat
Návštěvník Odesláno 17. leden 2021 Odesláno 17. leden 2021 Že neuhodnu, co tam leješ za olej? (jen prudím ) Citovat
Hafity Odesláno 17. leden 2021 Odesláno 17. leden 2021 (upraveno) @trucker1245: litr na 10000 by byla pořád spotřeba jak za "starých dobrých časů".... Musíš brát v úvahu postupné opotřebovávání válců a pístních kroužků v kombinaci s postupným tvrdnutím guferek ventilů.... A ta otázka na olej od @vagi je celkem na místě.... Upraveno 17. leden 2021 uživatelem Hafity Citovat
trucker1245 Odesláno 17. leden 2021 Autor Odesláno 17. leden 2021 (upraveno) Mám pocit, že zrovna Ty už jsi tohle se mnou jednou řešil v jiném vlákně... Total 9000 5W40. Interval 15 tisíc, ale jezdím denně 120km. EDIT: @Hafity Ano kdyby se k tomu nepřidala ta ztrácející se voda, souhlasil bych s tvým tvrzením, vím že už to má něco za sebou a aktuálně jsem pokořil 340 tisíc KM. Spíš mám obavu že ty obě kapaliny budou mizet někde spolu Upraveno 17. leden 2021 uživatelem trucker1245 Citovat
Návštěvník Odesláno 17. leden 2021 Odesláno 17. leden 2021 před 8 minutami, trucker1245 napsal: Total 9000 5W40 Dobrá volba, tím beru mé rýpnutí zpět Nicméně, jak zmínil @Hafity... před 9 minutami, Hafity napsal: Musíš brát v úvahu postupné opotřebovávání válců a pístních kroužků v kombinaci s postupným tvrdnutím guferek ventilů.... Citovat
trucker1245 Odesláno 17. leden 2021 Autor Odesláno 17. leden 2021 Dobře, to bychom měli a co ta voda, pokud nemám nikde netěsnost, nikdy neubývala ani minimálně. Teď mě napadá, že v práci na náklaďáku nám odešel výměník topení, po 5 letech už tekl... ten mám určitě původní ale to bych měl vodu v kabině ne? Citovat
Hafity Odesláno 17. leden 2021 Odesláno 17. leden 2021 před 12 minutami, trucker1245 napsal: kdyby se k tomu nepřidala ta ztrácející se voda To spolu může, ale také nemusí souviset.... Nestahuj gatě, brod je ještě daleko.... Ale samozřejmě buď ve střehu.... Vena garážmistr a trucker1245 ohodnotil 2 Citovat
trucker1245 Odesláno 22. leden 2021 Autor Odesláno 22. leden 2021 Musel jsem opět měnit osvětlení SPZ, zase to prasklo tak jsem vzal LED osvětlení, svítí to solidně i přes den akorát to moc nedrží na svém místě, v tom teda originál seděl mnohem lépe... Citovat
trucker1245 Odesláno 21. únor 2021 Autor Odesláno 21. únor 2021 345 000 Km - Mot. olej, filtr: olejový a palivový. Po výměně se mi asi po 10km rozsvítilo grilovaný kuře... a pocitově byl omezený výkon. Po několika startech a natankování plné nádrže premiové nafty EuroOil to zhaslo a auto jede normálně, tak doufám že to nebude zlobit. Citovat
trucker1245 Odesláno 31. říjen 2021 Autor Odesláno 31. říjen 2021 Doplnění servisu: 08.2021 - 360 500 Km - Mot. olej a filtr. Výměna středové trubky výfuku. 10.2021 - 363 000 Km - Kompletní výměna zadních brzd - Obložení, válečky, pružiny, lanovody ruční brzdy, brzdová kapalina. Zadní pravé ložiško. Aktuálně už s autem jezdím minimálně, řeším stále ztrácející se chladící kapalinu, vyměním expanzní nádobu + víčko a malé hadice > chladič a termostat. Jak jsem po letech zjistil, nemám na autě původní expanzku ani ty malé hadice. Dále jeden ze vstřikovačů přestal těsnit, občas je to poznat podle zvuku, ale vždycky při zapnutém ventilátoru a stání na místě jsou cítit uvnitř auta spaliny. Koroze už postupuje, zatím hlavně v okolí těch přidaných prahů... A poslední to nejlepší - celkový stav vstřikovačů už dost odpovídá nájezdu, mají to za sebou, větší hlučnost a spotřeba, vyšší kouřivost. Repase vzhledem k ceně určitě neproběhne - máte někdo zkušenost s výměnou vstřiků z vrakoviště? Citovat
trucker1245 Odesláno 17. květen 2022 Autor Odesláno 17. květen 2022 Velký servis proběhl u @Vena garážmistr ve spolupráci s @ChouLu, udělali se: Rozvodová sada vč. vodní pumpy, vratné trubky vstřikovačů, napájecí trubky paliva, palivový filtr, vidlice vstřiků, šrouby vstřiků, podložky(těsnění) vstřiků, chladicí kapalina, olej v převodovce + nějaká těsnicí droboť na věcech který se museli demontovat kvůli přístupu ke vstřikovačům. Proběhl ochranný nástřik celého spodku. Hlavně přetěsnění vstřiků hodně zlepšilo zvukový projev motoru, najednou zní jak za mlada a vůbec na těch 370 000 km nevypadá . A já doufám že tímhle větším servisem jsem prodloužil využitelnost mého vozítka, někdo by určitě řekl "pekáč, šrot" ale za mě jsou to spíš ty nové auta, co prostě 20 let provozu nevydrží. Péťa a ChouLu ohodnotil 2 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 17. květen 2022 Odesláno 17. květen 2022 (upraveno) Jako to auto si myslím že na ty roky a kilometry je docela v dobré kondici z mého pohledu bude největší problém s těma " tunigovýma prahama" protože tam se jednoho dne asi bude muset řešit výměna vnějšího prahu. Upraveno 17. květen 2022 uživatelem Vena garážmistr trucker1245 ohodnotil 1 Citovat
trucker1245 Odesláno 30. duben 2023 Autor Odesláno 30. duben 2023 Jarní servis, proběhla výměna alternátoru. Sám jsem se pustil do výměny tyček stabilizátoru, mot. olej, filtry: Olejový, vzduchový, kabinový. A přezuto na letní cvičky. Nakonec myčka, kdy asi bude pršet? Citovat
trucker1245 Odesláno 22. červen 2023 Autor Odesláno 22. červen 2023 Minulý týden proběhl letoš již druhý odtah, doufám že už to stačilo. Tentokrát na vině staré vratné hadice vstřikovačů. Takže nafta všude v motorovém prostoru. Servis jako vždy u @Vena garážmistr a @ChouLu díky pánové. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.