Jered Odesláno 31. srpen 2016 Odesláno 31. srpen 2016 Zdravím Vás. V pondělí jsem byl s mojí 508 na STK a když došlo na měření ruční brzdy tak nastal problém. Prý údajně u audi, jde přepnout automatická brzda do servisního modu a jde brzdit po krocích 1,2,3 s různou intenzitou. U mojí 508cky nic takoveho neeviduju a technik mel strach zatáhnout na válci za ruční brzdu, a říkal, že by to klidně mohlo utrhnout lanka. Když jsem mu řekl, že jsem už měl lanko utrhnuté jednou jak jsme auto kupovali a mění se to celé s jednotkou, protože lanka jsou v ní zalité a celé to stojí 23tis tak to ani raději nezkoušel. a pustil mě dál Jak to řešili u Vás na STK s automatickou ruční brzdou? Citovat
PeugeotHDi Odesláno 1. září 2016 Odesláno 1. září 2016 Ked som bol na STK, tak bez problemov technik zatiahol automaticku rucnu brzdu a nameral...nic sa neodtrhlo a technik to neriesil a to som mal este aj defekt na pravej zadnej... Citovat
MJSytic Odesláno 1. září 2016 Odesláno 1. září 2016 Jelikož jsem byl na STK v pondělí (divný, když máme stejný ročník, co? ), tak mám čerstvou zkušenost. Technik prostě na válcích zmačknul tlč. a ručka se zatáhla, válce se zastavily a bylo změřeno. To, že nechtěl ze začátku pochopit, že když se chcípne motor a ručka se sama zatáhne, tady už rozvádět nebudu. Prostě na testu brzd vše úplně normálně. Možná je to taky tím, že v Brandýse je ta STK poměrně nová a mají třeba modernější (blbuvzdornější) přístroje a ty válce se zastaví, pokud dojde k zablokování kol. Těžko říct A nebo jsem měl je z pr* kliku, že se to neurvalo Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 1. září 2016 Odesláno 1. září 2016 Tak když se zablokují kola a válce se nezastaví tak to prostě to auto z těch válců vyhodí, předek není zabržděný, normální fyzika, nic se netrhá, proto se u normální ručky zkouší každé kolo zvlášť, že se točí vždy jen jeden válec, pravý nebo levý, druhý je blokovaný proti otáčení a proto to auto nevyhodí ven Citovat
MJSytic Odesláno 1. září 2016 Odesláno 1. září 2016 Předek není zabrzděný, když není noha na brzdě U některých jedinců nikdy nevíš Jen jsem popsal, jak to proběhlo u mne. Jak to zatáhnul, tak se zadek zamáčknul a válce se zastavily. Auto se ani nehlo Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 1. září 2016 Odesláno 1. září 2016 Tak když zkouší ručku tak asi na brzdě nestojí. Ale možný je všechno, to je fakt. V každým připadě by to ta ručka měla vydržet, pokud nevydrží je něco špatně, bohužel třeba už i z výroby Citovat
Lada78 Odesláno 1. září 2016 Odesláno 1. září 2016 By me zajimalo jak by se postavil technik k problemu kdyby se behem zkousky neco stalo. Citovat
Návštěvník Odesláno 1. září 2016 Odesláno 1. září 2016 Jak asi? Jako se vším, prasklo lanko? Tak si to oprav sám na svý náklady, ruční brzda je zároveň i nouzová. Musí zastavit auto i když pojedeš stovkou a zabrzdíš. Od toho je STK, aby vyzkoušeli systémy zda jsou funkční. Citovat
loque Odesláno 2. září 2016 Odesláno 2. září 2016 Ja nejako nechápem,prečo by som sa mal obávať prasknutia lanka pri brzdení ručnou,keď má vedieť fungovať ako núdzová brzda za normálnej jazdy. Keďže núdzová, tak znamená že by som sa na ňu mal spolahnúť v prípade prúseru a nie že mi praskne lanko a som dobrzdil. Citovat
P607Olda Odesláno 2. září 2016 Odesláno 2. září 2016 (upraveno) Proč by na válcích mělo praskout lanko? Lanko vyvodí tlak brzdových čelistí na kotouč nebo buben, a čelisti (desky) brání otáčení kola. Ale ten otáčivý moment kola se přenáší do uchycení brzdových čelistí, do zadní nápravy. Tah lanka je zřejmě přes silnou pružinu, takže motor si dojede na dotaz a lanko je napínáno tou pružinou. (tyhle věci se nedělají tak, že by motor jen na hranici své síly, až už dál nemůže - to by se spálil. Případně, že by se hlídal proud motoru?) Kdo jste měli rozebraný ten mechanismus ovládání, napište, jak to tam je? PS: moje 5008 byla už 2x na STK, elektrická ruční asi OK, nic neříkali ani se nic neutrhlo. Upraveno 2. září 2016 uživatelem P607Olda Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.