Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nový nebo starý model?

Recommended Posts

Odesláno

Mám 2auta  1.8 ew,jedno olej nebere manželky sedan,moje kombi bere cca 1,5l/10000km žádný zásadní problém jsem s nima neměl,ale pokud chceš něco sviznejsiho kup ew 2.2 112kw jede to daleko lip a žere stejně a maji lepší výbavu polokuzi,kůži,tempomat atd.1.8 nemůže mít tempomat ma klapku ovládanou lankem ne elektronicky...120000 za to by jsi se hnal moc hezky doupě...ber podle stavu,nebo poslední ročník 2003/2004 hlavně bez ESP,když se ti výsypku páčky pod volantem příprav si 12000 normální stoji 4000...jo a Vítej na klubu...

Odesláno

No ze začátku výroby new modelu s mux mohli byt problémy,ale pak to vychytali proto by hledal 2003-2004...

Zapalovací rampa mi odešla ve 205000km a na druhým po 156000 km toho bych se nebál,spis ze budou shbily prahy pokud nikdo nedělal dutiny a odtokové díry v prahu rozmackl hever a v prahu se srážely voda a shnije zevnitř...u me 406 už jsem vařil taky přední část prahu...

Odesláno

Emise ted v prosinci a únoru normálně to prošlo, katy původní, olej to bere ale ne tak aby to za mnou hulilo...je to euro 3 tam jsou velký normy emise to udělá i po 400000km jo kolem ventilu asi neresim to a doleju olej,aspoň se trochu mění v motoru...

Odesláno

Mám 406 benzínovou 2001 (je to už novej model, ale ještě nemá MUX), najeto má 150 tisíc a já s ní najezdil 40. Za tu dobu s elektrikou problém nula, jedna mechanická závada na ovládání motoru (která ale 1.8 narozdíl od mýho motoru potkat nemůže) a olej žere asi tak jako ta Charlieho. Pokud najdeš pěknej zachovalej kousek, 406ky bych se nebál.

Odesláno
V 28. 8. 2016 at 18:03, Charlie 1 napsal:

.....,tempomat atd.1.8 nemůže mít tempomat ma klapku ovládanou lankem ne elektronicky...

Pokud vím tak tempomat měl i starý model 406ky s 1.8. A tempomat měli i Peugeoty ze 70. let a ty měli určitě ovládání klapky lankem :) 

Odesláno

To ano ale ovládanou mechanicky nějakou pumpou s balonkem,instalace složitá, kdežto když mas elektronickou bouchnes packu pod volant,na brzdu a plyn dáš spínače a dia povolis v vsi a jede to....

Odesláno

Ano, mám ve své 406 dodělávaný tempomat (velkou zásluhu má člen ferry). Je ze dvou Peugeotů a to v motorové části je z 605 a vnitřní části z 406. Je na principu podtlaku (lanka). Ovládá se páčkou pod volantem na levé straně. Výhoda u old modelů 406 je, že nemá BSI jednotku, takže není nutná diagnostika k povolovaní různých ,,doplňků" např. palubní počítač a pod. .

Odesláno

Já mám 2x 406 old model, jeden sedan a jeden kombi..sedana mám už 12 let...jsou to super auta, spolehlivý, jednoduchý, pohodlný, perfektní svezení. Do novějších peugeotů bych tom, co jsem slyšel, radši nešel..a protože mám rád to pohodlný svezení a spolehlivost, zůstávám stále u 406 a myslím, že ještě dlouhý roky zůstanu :-)  ..ale abych řekl pravdu, kromě výbavy nějak nevidím důvod jít do novějšího modelu, protože nový model je už přece jen poznamenaný přísnějšími emisními předpisy a pak ten MUX - prostě proč si přidělávat starosti. HDI jsou taky horší než starý TDi...prostě co je novější, to bývá současně i horší - bohužel, taková je doba :-)  ...o dnešních autech vůbec nemluvím, jsou to kasičky na peníze, který už nikdy neuvidíš.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...