Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jídlo mimo domov


venomcz

Recommended Posts

Rozhodl jsem se založit toto téma , abychom mohli sdílet pokrmy odkudkoliv. Ne jen z domova. 

Trochu netradičně přidám fotky z jednoho Německého hotelu v Dortmundu. Spíš to byl takový penzion , docela levný na Německé poměry. Co mě ale překvapilo byl výběr pečiva  a v podstatě i dalších surovin , ať už sýrů či uzeninek.

IMG_0946.jpg

IMG_0947.jpg

IMG_0948.jpg

IMG_0949.jpg

IMG_0950.jpg

IMG_0951.jpg

IMG_0952.jpg

IMG_0953.jpg

IMG_0954.jpg

IMG_0955.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě spíš překvapuje, že to někdo vůbec fotí... :D

když to srovnám se snídaní na zimním klouzání v Rampušákově rurální chalupě.. :D  - vypadá to skoro stejně.. Akorát tam byl eště mazací sejra.. :D 

A ty 4 kelimkový "másla" - bych natřela leda na boty...!

nechci bejt protivnej kritik, ale chápu, že třeba do hotelů a penzionů nejezdíš tak často.., tak ti to přijde úžasný..

jo - celkově prostě normální snídaně :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jinak taky nevidím něco, z čeho bych sedl na zadek a to jezdím na pobyty na horách docela často, samozřejmě se nabídka liší hotel od hotelu (penzionu),taky záleží hodně na ceně pobytu--za pár korun se nedá připravit solidní nabídka jídla

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale autor píše, že to je spíš penzion než hotel a v tom má pravdu, že u nás v penzionu spíš člověk dostane Junior salám chleba a housku nebo mazací sýr a marmeládu. V hotelích je to tak 70 na 30 podle úrovně hotelu. Já (a už jsem procestoval hodně) říkám, že podle úrovně snídaně speciálně podle juice, se pozná kvalita hotelu. A speciálně u nás jsou to mnohdy vypláchnuté trubku. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jináč tedy když už tu takové téma je, už dlouho mám na jazyku jedno malé srovnání hospod u nás a "venku". A taky důvod, proč u nás do hospod prakticky nechodím, jen vyloženě v nouzi. A každý výjezd, dovolená "venku" mi ten propastný rozdíl vždycky důrazně připomene...

Třeba Řecko. Vysmívané, kritizované, jak prý jsou tam "líní", jak nic nedělají, akorát dluhy, nic neumí a kdesi cosi. Takže přijdeme do hospody v Řecku, dva dospělí a dvě malé děti. Zcela automaticky obsluha dává na stůl džbán vody a 4 sklenice (alternativně 1,5 l lahev a 4 sklenice). Žádné ksichty jako u nás, jak kohoutkovou vodu z "hygienických" důvodů nedávají (hodně svinský blábol), nebo si za ni účtují víc než za pivo, prostě vodu dostanete už při příchodu, aniž by obsluha věděla, kolik tam hodláte nechat. Další věc, na stůl dají jednorázový ubrus a je jim šumák, kolik toho na něj děti napatlají.

K objednanému jídlu dále přinesou navíc talíře pro každého, je jen na vás, zda je využijete nebo ne, ale můžete si objednat jídel kolik chcete a zcela libovolně si je sami rozdělit jak chcete. Opět bez ptaní, přinesli nám je takhle vždy a všude. Zase, jaký rozdíl oproti českému "poloviční porce za 3/4 ceny", případně "menší porce neděláme".

Kapitola sama o sobě je chování obsluhy. Ti "líní" Řekové zpravidla na pozici obsluhy docela kmitají, mají přehled a hlavně u toho nehází kyselé ksichty. O to větší šok je pak je pak návštěva hospody někde u nás...

A pokud by někdo chtěl argumentovat cenou u nich a cenou u nás, tak to je zase úplně mimo - u nás platí, že čím dražší hospoda, tím se tak akorát pingl tváří nabubřeleji. 

Čest výjimkám - tímto zdravím do restaurace/penzionu na Soumarském mostě jak milou a skvělou obsluhu, tak výborného kuchaře, lehký oběd před splouváním řeky byl fajn, bohužel je ale takových výjimek zoufale málo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jo je to tady opravdu špatne,skoro vše fritak,polotovary mražené potraviny,proto si na dovolené vaříme sami...kde to za něco stoji začíná večeře nebo oběd s pitím na 800,a to se mi moc dávat nechce,koupime čerstvé maso,zeleninu, a uděláme něco na grilu...

Upraveno uživatelem Charlie 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odpovídám . Na hotelích trávím tak 50 dnů ročně a mám z čeho porovnávat .  Tady mě uchvátilo to ,že se jednalo o malý penzion pro pár lidí a měli tam několik druhů čerstvého chleba například a ne jak u nás rohlík a obyč chleba . Pokud je to hotel , už tam výběr nějáký je ale zase cena je jiná . Třeba vaječnici jsem nikdy nejedl stejnou . Vždy je jiná . Buď suchá , nebo mrtě cibule syrové . Párky o těch ani nemluvím . 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak každej má taky jiný měřítko.. :) já ty semínkový třeba fakt neocenim, takže na to nekoukám, ale dostane mě spíš výběr koblížků, koláčků, croissantíků a minidezertíků

jinak jo.. beru to... :) - párky dělá vcelku chvalitebný Chodúr telecí, jinak je to humus - a slíkací striptérky fakt extra humus.. :blicismajlik vejce moc nesnídám, ale někde sou kolikrát řidký na lžíci a né vidličku..

co mě u nás leze krkem sou ty rosoly tady porcovaný v kalíškách pod alobalem - hnusný džemy...

die Gläser mit der Marmelade sind gut, aber was sagt die Higiene..? :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já naštěstí utrpím jen tak dvě tři služebky do roka, málokdy víc, takže podobných nadělení jsem většinou ušetřen, a když už, často ty míchaný vejce jsou z toho nejmenší zlo. Svinstvo typu párky ani v nouzi, natož pak chemický "džemy" nebo umělehmotnej margarín. Soukromé cesty máme v drtivé většině případů bez stravy, ale výjimka se občas najde, a zrovna třeba v maďarských lázních měli věci slušné a docela se starali.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě spíše fascinuje snídaňová ekonomie.

Ono ta není sranda, ale nejlepší na snídaně jsou hotely, co to mají dobře propočtený. Nutela do kalíšků, marmoška taky, skleničky 0,1 lt, vlastní minibagetky, rozlejvaný kafe. Má to své kouzlo. Sice trochu jinak, ale má ...

Mám radši menší hotýlky/penziony, kde si připadám jako doma a ne někde v paneláku. Udělat "rozumnou" snídani, když je Lidl / Aldi / Makro za rohem, není kumšt. Tím se divím českým hoteliérům  / penzionérům. De fakto, na takouvouhle prefabrikátovanou snídani je třeba akorát lednička, mrazák a pánev.

 

Tímto zdravím salaš Ebeka (Beskydy), která mi před 3 lety umožnila vzpomenout na dobu před plyšovkou. Obsluha jak ve III. cenové (dnes bych řekl ve východním stylu), šunková pěna s máslem k snídani, ručníky ROH, koupelna na patře s rezivějícíma kohoutkama, příplatek za přímotop. Jen tu skříň na pokoji už vyměnili za nějakou levnou "Ikeu". Taky zážitek...

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já toho moc nevystřídám, když už tak bez stravy (většinou). Ale letos jsme dostali poukaz (ze slevového portálu) do hotelu Mezní Louka v Hřensku s polopenzí. Snídaně fajn - od všeho něco (fakt velký výběr včetně salátů a sladkého). Ale ty večeře ... žádný výběr, prostě jedno jídlo a každý den v podstatě stejné, jenom jiná příloha. :D Byla to taková závodka. 

Nevím, zda to bylo tím poukazem, nebo zda jsou stejné všechny pokoje, ale v pokoji 4 zásuvky, všechny schované za nějakou skřínkou, šílená postel - takhle mě záda ještě nebolely, v koupelně uvolněná dlažba, prasklé záchodové prkénko (to rychle vyměnili). Když kouknu na stránky a zjistím, že za dvoulůžkový pokoj se snídaní chtějí 1600 Kč, tak po mě jdou mrákoty. Protože minulý víkend Beskydy v penzionu a bez stravy pokoj s vlastní sociálkou stál 500 Kč a všechno v pohodě. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...