Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ani dvojitá plná nic neznamená, když se MUSÍ předjet

Recommended Posts

Odesláno

Taky se nehadam pokud vim ze jsem kladene me za vinu spachal - tedy jako  je predevsim rychlost.
A ikdyz nejsem svatousek mame ciste konto - a jde to.
Konec koncu PCR jsou jen lidi co delaji svou praci. :c)

Odesláno

Nemám problém přiznat chybu. Na moje služební do práce pokuta ještě nikdy nepřišla. A soukromě mě naposledy zastavili, tak před 20ti lety, kdy jsem jel za busem v obci Lotouš a neuvědomil si, že jede 70. Občas se stane, že překročím limit, spíš na dálnici, ale o 20 více, to ne. Najezdím hodně a nemůžu si dovolit dostávat body. A těch "ušetřených" 10 minut za to nestojí. V devadesátých letech jsem jezdil celkem pravidelně cestu Praha - Banská Bystrica. Když jsem ji jel na krev, na limitech nebo i za nima, dojel jsem za 5h. Když jsem dojel, byl jsem úplně vyřízenej. Když jsem ji začal jezdit na pohodu, tak jsem to jel za 5,5h a byl jsem v podstatě zrelaxovanej. Dnes jezdím dlouhé i delší trasy a potřebuju po tom tak nějak fungovat, ne bejt vykoukanej a urvanej z cesty. Tak nějak to beru, nestojí to za to. Hezké moto má v tomto směru Dodo1976 a já se s ním tak nějak řídím už mnoho let, pokuty neplatím a nikdo se se mnou jezdit nebojí :) Občas poruším předpis (rychlost), ale vždy drobně, osádka si toho prakticky nevšimne a jiný upozornění mi nechodí. Bílou čáru, zákazy předjíždění, semafory... nemám potřebu si honit triko. Nicméně pokud se bych byl přichycen, jistě bych si na prohřešek vzpomněl a as bych ho přiznal. Možná by záleželo na bodovém hodnocení, nevím, takhle se to snadno kecá.

Lektor ze školení řidičů nám říkal - v Praze pošlete vše do správního řízení. Rozdíly v pokutách jsou minimální a 90% deliktů se nestihne v zákonných termínech ani zahájit. Teď tedy zahájení natáhli na 2 roky, ale i tak je velká šance. Mě to jde trochu proti srsti, ale co si tahle banánová republika spískala, to má.

Co z toho vyplývá? Asi ti neumím říct, jestli bych svěsil vocas a kál se, každopádně jezdím tak, abych to nemusel řešit.

Odesláno (upraveno)

Tak k vyřčené otázce za mně. Když mě chytne četník tak se snažím chovat adekvátně situaci pokud se mnou jedná slušně jsem slušnej ale pokud na mne začne být arogantní a začne si vymýšlet tak se stejným způsobem chovám i já.  Za skoro dvacet let profesionálního ježdění jsem pár pokut zaplatil to přiznám ale většinou to byli takové pokuty jako že průjezd náklaďákem zákazem vjezdu mimo zásobování apod. Osobákem asi dvě za rychlost, jednou za nepřipoutaného psa, a nějaká za parkování. Za dobu existence bodového systému jsem přišel/ získal (podle toho jak to kdo bere) asi 4 trestné body dohromady ale všechny mi byli pro dobré chování vráceny/smazány. Tudíž momentálně mám čisté konto.  

Pacho69: plně s Tebou souhlasím , když jsem jezdíval na nákladu tak na cestě Pha- KV se dalo " ušetřit " jízdou na limitu soupravy max. 15-18 minut. A při jízdě striktně podle předpisů se " prodrbalo" 15-18 minut ale oproti té první variantě za limitem se ušetřilo 20-30 litrů nafty na té cestě. Při normálním stylu jízdy se dalo jet s drobnou úsporou nafty cca 10-12 Litrů na tu cestu normální jízda byla že kde to šlo tak se za to třeba i víc zatáhlo někde malinko přes limit jiné zase dost pod limitem. Zkrátka normální jízda byla hlavně o tom v klidu dojet v klidu vyložit a v klidu se vrátit na druhou točku. A vlastně jet takzvaně na šetřicí režim člověka aby zvládnul pracovat od 3 ráno do třeba 9 večer šest dní v kuse.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

Autoškola deformuje řidiče :D

Teda Veverko... :D tě asi taky zdeformuju.. :D

Dyť to že jezdíte předpisově není deformace..! :D naopak.. Zdeformoval vás okolní provoz.. :)

Odesláno (upraveno)

Počkej počkej! S tou autoškolní deformací přišla Aluška, tak nedělej vlny a koukej vzít zpátečku ;):D

Upraveno uživatelem Veverka

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...