brutall Odesláno 15. květen 2016 Odesláno 15. květen 2016 Můžu porovnat jenom new modely, ale 1999 vs. 2004 a to novější, je o generaci uplně někde jinde. Troufám si tvrdit, že 406tka s MUXem má ještě dneska co nabídnout a v provozu určitě neurazí. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 15. květen 2016 Odesláno 15. květen 2016 60+ http://www.tipcars.com/peugeot-406/peugeot-406-37240839.html Citovat
Driver Odesláno 15. květen 2016 Odesláno 15. květen 2016 Ale jak jsem tam tak zkoumal ty 406, tak mi ten novější model uvnitř připadal přece jen celkově modernější, tak mě začala hlodat myšlenka 406 omladit..vzít něco s lepší výbavou, verzi s 6x airbag a climatronic a palubní počítač, ty moje auta jsou takový sparťanský, nic moc výbava, i když na druhou stranu - někdy zase méně je více :-) Ono sehnat starý model v použitelném stavu bude skoro nemožné, jedna udržovaná se tu prodala nedávno, ale to byla asi jedna z posledních . Spíš bych takhle staré auto vybíral podle celkového stavu a ne podle toho kolik to má bagů a palubák. Jinak pokud se nepletu tak 406 má max. 4 airbagy. Řidič, spolujezdec a od nového modelu i v sedačkách. Citovat
Chilliluk Odesláno 15. květen 2016 Autor Odesláno 15. květen 2016 Čtyři airbagy mám už já u toho kombíka z roku 1998 - řidič, spolujezdec a v obou předních sedačkách. Myslím, že ty poslední z roku 2004 měly 6 airbagů. Já už jsem rozhodnutý toho svýho si nechat, začal jsem už sám opravovat ty jednodušší věci, mám už objednaný rozvody a další věci u mechanika, to by mi měl uděla za 14 dní..pak budou zbývat brzdy, ale ty jsou zatím ještě dobrý..a pak ještě výměna jednoho prahu (možná jen části), což bych měl udělat s kolegou v dílně, on to vyvaří pozink plechem a já zakytuju a nastříkám buď sám, nebo dám do lakovny (ale u prahu je to asi zbytečný, tam by stačila barva ve spreji). Prostě nechci být jeden z těch, co zhuntují 406 a pošlou ji na vrakoviště, nemám na to nějak srdce.. Jinak je mi jasný, že pěkná 406 má cenu těch cca 50 tisíc, ale vezměte si, kdo ty peníze za ní dneska dá - jedině tady někdo z nás, ale obyčejný člověk asi ne, ten prostě jen řekne, že je to starej krám a koupí si za ty peníze novější auto mnohem víc poruchový a v horším stavu, ještě si připlatí.. Citovat
Chilliluk Odesláno 15. květen 2016 Autor Odesláno 15. květen 2016 Protože máme dílnu na výrobu vzduchotechniky a kromě nerezu tam jiný plech než pozink ani snad nemáme, tak to vidím na 0.6 nebo možná 0.8 pozink...ono je to stejně jedno, protože v místě svárů se to stejnak opálí a bude mít tendenci reznout, ale prostě použiju co mám :-) Citovat
Chilliluk Odesláno 15. květen 2016 Autor Odesláno 15. květen 2016 Kolega si takhle COčkem vyvařil z pozink plechu Mondeo, který na tom bylo asi 10x hůř, než moje 406..a svařoval to normálně, trochu u toho nadával, ale v pohodě...uvidíme, nějak to dopadne.. Citovat
P607Olda Odesláno 15. květen 2016 Odesláno 15. květen 2016 (upraveno) Dílnu máš a ptáš se. Samozřejmě si to vyvař. Upraveno 15. květen 2016 uživatelem P607Olda Citovat
mjtwister Odesláno 15. květen 2016 Odesláno 15. květen 2016 Těch 6 airbagů podle mě žádná 406 neměla. Mám 2004 a má klasicky 4, kdyby měla 6, tak by musela mít nějaké "záclonky" ve stropu jako hlavový airbag, ale to nemá. Ale když jsem koukal po inzerátech, tak někdy prodejci uvádějí 6 airbagů, ale podle mě jen matou. Ten boční totiž je velký a chrání jak hrudník, tak i hlavu. Ale je to jen jeden velký pytel, takže jsou prostě fyzicky dohromady 4. Citovat
John Odesláno 16. květen 2016 Odesláno 16. květen 2016 Jinak je mi jasný, že pěkná 406 má cenu těch cca 50 tisíc, ale vezměte si, kdo ty peníze za ní dneska dá - jedině tady někdo z nás, ale obyčejný člověk asi ne, ten prostě jen řekne, že je to starej krám a koupí si za ty peníze novější auto mnohem víc poruchový a v horším stavu, ještě si připlatí.. Když se třeba prasivý Ochcafky 1 v TDI s najetým "milionem" mužou prodávat klidně i za 70tis a mnohem starší tak kdo má rozum a chce 406 tak klidně dá za ní i 50tis. pokud je to ok. Akorát tu u nás jsou lidi jak stádo a koncern je pro ně to nejlepší co je i když je tomu pravý opak. Citovat
Chilliluk Odesláno 16. květen 2016 Autor Odesláno 16. květen 2016 Jo, jenom čtyři. No jo, co se dá dělat, tak to mám aspoň radost, že 406 s vyšším počtem airbagů mít stejně nemůžu :-) Citovat
brutall Odesláno 17. květen 2016 Odesláno 17. květen 2016 To nemůžeš, ale restil je bezpečnější. V crash testech. Sice žádnej šlágr, ale tři hvězdy má. Citovat
Luis Vostřel Odesláno 22. květen 2016 Odesláno 22. květen 2016 Když už tu porovnáváme obě verze, nahradím ve svojí 406ce po faceliftu z roku 2001 palubovku za jinou, z 406ky před faceliftem z roku 98 ? Na první pohled tam vidím snad jediný rozdíl a to že ve starém modelu má airbag u spolujezdce přihrádku, zatímco u nového je palubka v kuse a bag jí roztrhá. Citovat
Driver Odesláno 22. květen 2016 Odesláno 22. květen 2016 To nemůžeš, ale restil je bezpečnější. V crash testech. Sice žádnej šlágr, ale tři hvězdy má. Nový model má o hvězdu navíc jen díky těm bočním airbagům, jinak je na tom stejně jako ten starý. Citovat
brutall Odesláno 23. květen 2016 Odesláno 23. květen 2016 To jako, že starý model nemá čtyři airbagy? Citovat
mjtwister Odesláno 23. květen 2016 Odesláno 23. květen 2016 Starý model má ve vyšším stupni výbavy 4 airbagy, ale v euroncap testech zřejmě testují základní výbavu. Když se na ty videa na stránkách euroncap koukneš, tak starý model je testován jen s čelními airbagy a nový model s čelními a bočními. Co jsem koukal na ty videa a hodnocení, tak ten boční náraz měl nový model také nic moc, protože se ten pytel nějak špatně nafouknul, takže v bočním nárazu ve výsledku nebyl o moc lepší, než starý model bez bočních airbagů Spíš by mě zajímalo, jestli karoserie nového modelu je nějak tužší - má nějakou tu výztuhu navíc oproti starému modelu? Neví někdo, kdo se v obou typech aut trošku vrtal? Hmotnostně je nový model o něco těžší, tak jestli je to dáno jen vyšší základní výbavou nebo je rozdíl jinde. Citovat
brutall Odesláno 23. květen 2016 Odesláno 23. květen 2016 Nový model (restil) má zesílený prahy a výstuhy ve dveřích. Citovat
PaKr Odesláno 26. únor 2025 Odesláno 26. únor 2025 Malý kostlivec Dá se poznat na totálně oholené kastli jestli je starší model nebo face ? Případně jestli se nějak liší kufr ? Že bych z toho říznul zadek a použil na mého skoroveterána. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.