Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Chce to získat VIN a zkusit prověřit zda to není jen leštěnka (těm kilometrům moc nevěřím). 

Když ono s těma kilometrama je to těžký ....  každý auto se už předem považuje stočený, ačkoliv se jich stáčí "jen" já nevím 60 nebo kolik procent ... pak se taky názory odborníků i "odborníků" generalizujou ve smyslu že "tyhle auta lítají 30 - 50 tkm ročně" a vztahuje se to taky hned na všechny atd. atd.

To platí pro firemní flotily apod., ale ne na všechno.

Když vezmu sedmimístný auto s trochu slušnýma papírama tak asi dost snadno dohledám jestli ho vlastnila firma (což mi přijde nepravděpodobný).

Jestli soukromník tak to může být "ičař" co s tím odvozil tuny cementu nebo radiátorů, nebo rodinka - obojí se asi dá poznat na interiéru apod.

No a rodinka mohla jezdit denně nebo jen na dovolený což bude taky rozdíl. Tady máme příklad desetiletýho auta s 250 tkm čili 25/rok = 2000 km měsíc neboli 100 km/pracovní den. Na živnostníka je to málo, na rodinku nevím - že by někdo jezdil denně 50 km tam a zpátky tímhle autobusem sám ... ale proč ne, mohl někdo rozvézt děti do školy, ženu do práce ... posbírat zpátky ...

Chci tím říct, že na 250 tkm u 10tiletýho vyloženě rodinnýho auta nevidím nic nepravděpodobnýho.

A když budu dost dlouho hledat, narazím na "extrém" jako jsem já. Když řeknu Phedra 2003 a na tacho 160 tkm tak se všichni budou smát že je stočená. Já vím že není, vím proč není, vím jak jsem se to dozvěděl. A když budu mluvit sám za sebe - je v rodině na dovolený apod., za 4 roky jsem s ní najel 20.000. Kdybych ji měl jako novou, bude mít po třinácti letech 65.000 - kdo tomu uvěří? A přesto to tak bude. ČIli i desetiletý auto může mít 100 ... 150 tkm poctivých, dokonce i míň. Jsou to spíš výjimky, ale jsou.

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno

Este zalezi kde tolko km nabehalo.

Ja spravim mesacne na osobaku 2 000km, a to vacsinou len do prace a spat. Autom na dovolenke som nebol 4 roky, dlhsia cesta takych 200 km tam a spat do Bratislavy na letisko.

Rocne to mam 25 000, ale bezne do tych 30 000, a to nepodnikam, nechodim po extra vyletoch a tak.

ta 7 rokov co mam auto som spravil takmer 190 000 km.

Odesláno

Auto je hezký na fotkách o tom žádná. Chce to vidět na živo projet omrknout s mechošem na zvedáku a pak říct bližší rezimé. Já osobně bych šel raději do toho dvolitru protože jak bylo psáno výše ten motor nemá tak velkou oblíbenost jenom tak. Nebudu tady popisovat jak jsem přišel ke své 807 protože to byl ukázkovej příběh jak auto nekupovat ale ťuky ťuk koupě se povedla. Ještě něco svoje auto jsem hledal víc než půl roku a viděl jsem asi deset kandidátů než jsem vzal to moje. Ale fakt je že ty prachy bych za to nedal.

Odesláno

Mě zaráží spíš to, že auto bylo dovezeno 2010 z DE, ale nové bylo zakoupeno v belgii. Mě se to auto líbí, ale pokud bych znal původ a třeba majitele, možná bych do toho šel, ale takhle toho moc nevím a cena mi připadá vyssir, když neřeším rok výroby. Auto chci jako druhé do rodiny, na ježdění do práce, materiál k baráku a možná občas přespání v autě na nějakém výletu s kámošem

Odesláno

Auto chci jako druhé do rodiny, na ježdění do práce, materiál k baráku a možná občas přespání v autě na nějakém výletu s kámošem

Když jsem v roce 99 začínal stavět měl jsem možnost koupit za desítku dvanáctsettrojku s papírama. Dodnes lituju že jsem to neudělal a huntoval makrelu palubkama, obrubníkama atd. atd. Těch deset by se v tom baráku ztratilo desetkrát; na tohle fakt koupit šunku, dorazit ji na stavbě a sešrotovat.

Na ježdění do práce dvoulitr v naftě ... to abys dojížděl denně aspoň těch 50 kiláků tam a 50 zpátky.

Odesláno (upraveno)

Vena: mluvíš mi z duše. Čtyři měsíce, určitě třicet kandidátů, možná víc, a to jsem měl chlapíka co se vyzná a živí se prověřováním aut, takže na některý inzeráty co jsem mu poslal jen kouknul a .... tenhle bazar má pověst že tam ani nepůjdu .... tahle serviska je fake už na první pohled podle fotky .... atd. Stál mě šestku ale ušetřil mi určitě nejmíň šedesát, spíš o dost víc a kupu starostí k tomu.

Pokud jde o to "jít spíš do dvoulitru" .... obecně asi ano, 2.2 94 kW má svou pověst takovou jakou ji má, nemá cenu tady rozebírat proč  a zda na reálném podkladě ,,, ale ve srovnání těch dvou zmiňovaných aut tedy raději žádné, protože rozdíl hodnoty té cé osmy 2008 + 2.0 proti phedře 2005 + 2.2 prostě není skoro sto litrů ani omylem a všechno ostatní mají stejný, pokud jsem se dobře koukal. O garancích soukromnýho prodejce vs. servis (ještě se zdá že s obecně dost dobrou pověstí gamacaru) ani nemluvím.

Losky: jestli prachy nejsou u tebe až v první řadě tak na ty účely bych hledal něco ze čtyřčat kolem roku 2006-2007 v mírně nadprůměrým stavu s dveřma v elektrice (naopak jiné fičury jako např. el. sedačky bych moc neřešil, pokud se v tom nebudou střídat řidiči aby se využila paměť),

Mám italský a francouzský auta hodně rád, ale ohledně elektriky/elektroniky opravdu (a nejen u nich) platí že čím míň "vychytávek", tím míň se toho může po..at. Na kilometry zas až tak moc nekoukej, pokud nebudou opravdu prokazatelný, jdi po celkovým stavu a funkčnosti řady drobností a při troše trpělivosti pořídíš něco kolem 100 - 120 tKč v tom dvoulitru. Phedra a Ulysse budou za stejných podmínek tak o těch dvacet levnější; český trh jim - v současnosti už zcela bezdůvodně - prostě nevěří (což je dobře, můžu si díky tomu kupoval levnější lančky a fiaty)  :D

Jo a hlavně: "Mně se to auto líbí" je ten nejhorší přístup jakej můžeš mít, to je skoro jistá cesta do pekel. Znám to, člověk se zakouká a pak i viditelný "proti" omlouvá jinýma "pro" a nakonec koupí. Chce to mít seznam "proti" přes který nejede vlak a tvrdě se ho držet.

Např. "chci 2.0 110 kW s dveřma v elektrice" a jak to tam není, dál to vůbec neprohlížím i kdyby to bylo tři roky starý s vodotryskem na volantu a za hubičku. To je smzř. nadsázka jako příklad ,,, ale jinak se v tom utlučeš.

Odesláno

Já popravdě k francouzským autům netíhnu, ale šoupací dveře moc aut nemá. Ještě tedy dost přemýšlím nad Voyagerem, ale víc se mi líbí C8 nebo 807.

Já měl v životě od fr pouze Renault 5, Lagunu 2 a zánovní C3 a u posledních dvou jsem vždy řešil otravné věci v podobě různých vrzání, vůlí v sedačkách, nefunkční displeje apod, proto jsem přešel na koncern VW a dlouho jsem měl klid, ale není prostě z čeho vybírat.

Odesláno (upraveno)

No pokud kopeš za VW a chceš šoupačky tak CADDYNA vcelku solidní povoz znám osobně brácha ji provozoval asi dva a půl roku jenže pak si koupil I oct. 96kw a 55kw v CADDYNĚ bylo najednou málo. Než jsem koupil svoji 807 tak jsem s tou jeho CADDYNOU  jezdil asi tři týdny bohužel za tu dobu jsem nenašel polohu za volantem aby se mi sedělo pohodlně a viděl jsem z auta tak jak jsem zvyklí tak šla do světa. Pak novej Sharan a jeho deriváty ale je to o hodně jiných penězích stejně tak jako transportér.

"" Jo a hlavně: "Mně se to auto líbí" je ten nejhorší přístup jakej můžeš mít, to je skoro jistá cesta do pekel. Znám to, člověk se zakouká a pak i viditelný "proti" omlouvá jinýma "pro" a nakonec koupí. Chce to mít seznam "proti" přes který nejede vlak a tvrdě se ho držet.

Např. "chci 2.0 110 kW s dveřma v elektrice" a jak to tam není, dál to vůbec neprohlížím i kdyby to bylo tři roky starý s vodotryskem na volantu a za hubičku. To je smzř. nadsázka jako příklad ,,, ale jinak se v tom utlučeš.  ""   tak pod tohle se podepíšu.  A ještě jedna rada pokud výš že i přes veškerou selekci provedenou podle těchto návodů by jsi mohl při osobní prohlídce auta ucuknout vezmi sebou člověka který Ti to dokáže rozmluvit i na poslední chvíli

""  Když jsem v roce 99 začínal stavět měl jsem možnost koupit za desítku dvanáctsettrojku s papírama. Dodnes lituju že jsem to neudělal a huntoval makrelu palubkama, obrubníkama atd. atd. Těch deset by se v tom baráku ztratilo desetkrát; na tohle fakt koupit šunku, dorazit ji na stavbě a sešrotovat..""  moje slova  i když by jsi pořídil cokoliv ve stavu těsně po STK a za dva roky to odrajboval a na STK to nevezl ale dal sešrotovat prd se stane. Ale takhle huntovat C8/ 807 nebo další ze čtyřčat je trochu víc škoda.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odesláno

Nechci v tom vozit cement, písek atd:) Ale třeba nábytek, občas kola a prostě vše ostatní, co člověk vozí při zařizování bydlení atd. Máme doma novou Fabii combi a jsem s ní spokojenej a příští rok bude asi Octavia, ale druhé auto bude pro mě na ježdění do práce a takové podobné věci - výlety s kajaky, koly atd.

Šoupačky má VW, já vím, ale bohužel novější a za úplně jiné peníze. Jinak Caddy si myslím, že je dost tvrdá, přeci jen je to spíše dodávka a nezatížená nebude asi ideální.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Dobrý den. Jakožto doposud majitel škody O2 bych chtěl poprosit o radu. Chci si pořídit 807,c8 nebo ulysse. Problém je že mám najezd po Praze 8000km ročne. Max 10 kdyz bude Chorvatsko. Poraďte motorizaci. Od 2006 zelena placka do Německa. Automat nevadí. Jak je to na evidenčce se sedačkami? Chtěl bych 7;8. Poslední otázka. Da se dodělat navi s tim ovladačem nebo je tam náročnější kabeláž. Zapřísahl jsem se že už žádné vylepšování.

Odesláno (upraveno)

K tvojmu najazdu urcite 2,2 benzin ked sa podari tak najst z plynom ale 2,2 v benzine najst je tazke, potom je tu 3,0 V6 z automatom sice to nemam ale musi to byt super, samozrejme najlepsie asi z plynom, k navigacii hladaj auto z navigaciou a nebudes mat problem, cize hladaj plnu vybavu a budes spokojny, sedadla väcsinou je problem ten ze v aute je 7 sedadiel ale v papieroch maju napisane 8 cize v tretom rade by mala byt lavica a toto na stk nemaju radi

Upraveno uživatelem Lubo§
Odesláno (upraveno)

Na  10 tkm ročně po Praze tenhle autobus??? No nevím nevím .... poptej se chlapců tady co mají benzín kolik jim to žere ....  pokud ti to teda finančně není jedno. Sedaček na většině STK (zatím se tu našly výjimky) musí být tolik, kolik je psáno v TP (což se nutně nemusí shodovat s počtem kolejnic v autě, na to pozor).

Čili ve tvém případě záips  TP 5-7 nebo 5/7, případně 5-8 nebo 5/8. Pomlčka je , čili na STK jich v autě musí být jakýkoliv počet od 5 do 7 (8), lomítko znamená nebo, čili jich v autě musí být buď 5, nebo 7 (8). Ne všude to berou tak striktně, ale co bude za rok či dva ....

Navigace .... držel bych se toho "už žádné vylepšování". Bude to neúměrně drahý výsledku (myslím dodělání), podle mě ti každej mobil nebo tablet nabídne větší komfort, o cenách legálně pořizovaných map ani nemluvím. Ale je to jen můj osobní názor.

Odesláno
Rozvody jsem platil:

rozvodová sada SKF (řemen + 2 kladky)  cca 2500,-

vodní pumpa Bugatti Ricambi cca 1100,- (dodavatel APM v r. 2012), jinak může být cena  o 1000 či 1500 vyšší.

práce tuším cca 3-4 hodiny dle hodinové sazby, odhad v servisu kolem 1500,- Kč

Čili bez pumpy od  4000 do 5500, s pumpou cca 5100 až 6600. 

To auto vypadá slušně, pokud na tom nenajdeš nějaký vyložený průser tak Švýcarsko je dobrá destinace .... možná tam ani v  zimě nesolí.

Odesláno (upraveno)

Vlado81: Čau, mám 2,2 v benzinu a za mne si ten motor nemůžu vynachválit. Moje C8 byla dotažená z Dánska, namotáno 183000 km a vyšla mě na 95000,- a 25000,- jsem nechal udělat vše od rozvodů po brzdy. Jezdím neustále s klimou, takže mi spotřeba stoupla na 9,0 l/100km, ale je pravda, že nejkratší trasa, kterou jedu je 30 km. Po našem malém městečku jí netrápím a radši po městě lítám P106. Když jsem hledal auto před dvěma roky, tak jsem koukal, že i někde v Ostravě mívá sice C8, ale v LPG. Nyní tam má jen Lancii v LPG, ale i s navigací - zdá se že plná palba. Posílám odkaz pro porovnání. Akorát jsem koukal na Tvůj odkaz, kam se jedeš kouknout na toho Peugeota 807 - to je auto bez navigace, ne?

http://www.sbazar.cz/www.krasavci.eu/detail/17023436-lancia-phedra-20-lpg-100kwnavi-cz7-sedadel

Upraveno uživatelem wyziv
Odesláno

Proč by diesel nezvládl 8000 km/rok po Praze? Záleží taky na tom jak často a jak dlouho se bude jezdit. Já to najezdím po Olomouci, ale je pravda, že to taky jednou za týden až 14 dní protáhnu mimo město což udělá dalších 8000 km/rok. Jinak po městě jezdím za 8,5 litru nafty, takže tam moc úsporu oproti LPG nevidím. Každý však chválí to svoje.

Odesláno

Nechválím si svoje, ale obecně se říká, že nafta do 20 tkm/rok je blbost - vyšší pořizovací i provozní náklady se prý nezaplatí.

Nepočítal jsem to, jen tlumočím obecný a řekl bych poměrně uznávaný názor.

Osobně zatím nevím, zatím jezdím už s druhým diselem "za spotřebák", ale všeho dočasu - lidí co se děsili ceny za výměnu nebo repasi turba (např.) je tu dost.

K tomu FAP, dvouhmota, častější brzdy, ramena a uložení na předku ... ono se to nasčítá.

Otázka je, jestli to ten malej nájezd nekompenzuje - že uživatel auta za svého života nenajede tolik, aby se k tomu drahým servisu dostal.

Řeším to teď při výměně druhého auta v rodině - už se mi nechce honit jeden a půl tun 1.9 TD na pětikilometrových pojížďkách po městě s nájedzem 2000 km/rok - a můj osobní mechoš mi rozmluvil i 1.3 v naftě s tím, že když koupím auto se 160.000 km nájezdem plusmínus tak mě ty náklady do deseti - patnácti let stejně neminou. A tlačí mě do benzínu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...