Ladis Odesláno 27. listopad 2003 Odesláno 27. listopad 2003 Včera jsem si koupil pěknej novej ventil. O víkendíku ho tam pokusím lupnout a uvidím, jak bude fungovat. Je homologovanej pro benzín i naftu. Má i mechanický otevírání průtoku, v případě poruchy na elektrice, nebo slabé baterce. A přišel mně cirka na 290 Kč. Takže ho tam fiknu hned kousek od čerpadla, pod plechovej kryt. Myslím, že předělávat naftový hadice v případě kráděže je nereálný. Si nebudou špinit ruce od nafty, odvzdušňovat atd. Nejsou to mechanici, ale zloději, co se nechcou zdržovat. Možná, kdyby mi to kradly, že by opravily ještě stahování okna, ostřikovače .... Krádeži to nezabrání, auto se dá dál táhnout na laně atd. Ale kdo by se s tím taky zaobíral, když samo nepojede. To šáhnou do řady aut a vyberou jinačí. Vyberou mi cigoši autorádio, ale auto doufám bude jenom někde stát. Takže by stačilo se porozhlídnout tak 300 m kolem, auto si najít, odvzdušnit a odjed si koupit nový rádio. Někdy je to prostě smůla, ale nebudu řešit otázku, kde sehnat auto. Doufám, že přiložený obrázek bude funkční a že todle zařízení nikdy nebude potřeba, k tomu účelu, k jakému bude o víkendu zamontováno. 300 Kč zase není tak moc, abych to do toho nešel Citovat
405GLD Odesláno 27. listopad 2003 Odesláno 27. listopad 2003 To Ladis: Zajímavá věcička. Kde jsi to sehnal? Jak to zapojíš - el. vystup napojíš kam? Dáš to před filtr ne bo za filtr? dík MAXIM Citovat
Ladis Odesláno 27. listopad 2003 Odesláno 27. listopad 2003 Doufám, že se o víkendu k tomu dostanu. Popis realizace připojím po montáži. Taktéž bych to i rád vyblejsknul a dal na web. Samozřejmně, že si to hned ukradnu, a? mám představu, jak daleko se dá dojed Prozatím mám představu to umístit mezi filtr a čerpadlo. Citovat
405GLD Odesláno 27. listopad 2003 Odesláno 27. listopad 2003 TO Ladis: Kde jsi to sehnal, nebo to je tajné? Čus maxim:cool: Citovat
Pavca Odesláno 27. listopad 2003 Odesláno 27. listopad 2003 Ladis: drzim palce at se prace dari. Jestli to bude fungovat mezi filtrem a cerpadlem tak sem prosim dej kontakt kde si to koupil. Jo nechci ti radit, ale nedaval bych na net zadne informace o montazi, jeden nikdy nevi kdo to tady cte. BTW: dnes mi kukradli radio. Sekat jim ruce!!!!! Citovat
Davy Odesláno 27. listopad 2003 Odesláno 27. listopad 2003 No nevim jestli s tebou souhlasit o tech informacich na netu. Ja chapu, ze to muze cist kazdej a tedy i potencionalni zlodej ale na druhou stranu bych si tipnul, ze jich tady nejspis moc nebude. A tohle forum by melo byt (myslim si) o tom, ze kazdej kdo muze poradi a sveri se s nejakejma vynalezama ci vychytavkama. Kdyby mel kazdej strach sem davat info tak nevim jestli by to tady melo cenu. A pokud si to tady poradne proctes tak by forum bylo cca o 90% chudsi. Samozrejme nemusi sem davat detaily typu \"vemes klic devatenactku......\". :D Citovat
Pavca Odesláno 27. listopad 2003 Odesláno 27. listopad 2003 Davy: To mas tezky. Ja si osobne myslim, ze napsat na net ze tam mam ventil a mam ho mezi cerpadlem a filtrem je uz moc. Pokud mas v profilu uvedeno odkud jsi a co mas za auto, tak uz je to az moc. Ale v zadnem pripdade uz bych nepsal podrobnejsi informace o tom kde presne je, kudy jsem vedl draty a kde mam tajnej vypinac. Je pravda, ze v tech autech to vetsinou stejne nejde udelat tak aby to nenasel. Ale proc jim to mam zjednodusovat???? I kdyz nemam strach z toho, ze by se tu ten zlodej dozvedel neco noveho. Ale spis jde o to, ze by mohl zjistit konkretni zabezpeceni v konkretnim aute a pak ho bez problemu ukrast. Citovat
jarda23 Odesláno 27. listopad 2003 Odesláno 27. listopad 2003 zrovna jsem si koupil 106 a premyslim o koupi GSM Pageru PAG3.(preci jen bydlim na sidlisti a uz mi ukradli uplne novou Oktavku:) Jde mi o to jak narocna je instalace a taky jsem premyslel kam s tou krabici, kdyz ji utesnim bude problem s vlhkosti a teplotou, atd.?Jaky mate zkusenosti s timhle konkretnim systemem? Jsem uplnej zacatecnik, tak uvitam jakoukoliv radu.Diky Citovat
Davy Odesláno 28. listopad 2003 Odesláno 28. listopad 2003 Jasně máš pravdu např. o tajným vypínači ale můj profil kde udávám dvě místa odkud jsem si opravdu mohu dovolit. Na Karláku to mám hlídaný a na Smíchov nejezdím moc často. Ale chápu, že pokud někdo bydlí v Praze na Proseku nebude tady toho moc psát. To záleží na jednotlivcích HOW - domluvil jsem Citovat
VP605 Odesláno 28. listopad 2003 Odesláno 28. listopad 2003 Ventil je pěknej. Taky mne zajímá. Ale kde je k mání? ony totiž můžou být dva, a je po ptákách. Čórkař si možná s jedním poradí, ale že je někde ještě jeden-u nádrže? To asi těžko. Půjde vedle, pro novější auto. Citovat
oddie Odesláno 28. listopad 2003 Odesláno 28. listopad 2003 Ventil na fotce je zn. Lovato, a seženete jej, kupodivu, všude kde montují do aut LPG zařízení této značky Seženete jej asi i v prodejnách zabezpečovací techniky... Můžete samozřejmě použít ventil i jiné firmy, ale pravděpodobně bude dražší než to Lovato. Citovat
Ladis Odesláno 1. prosinec 2003 Odesláno 1. prosinec 2003 Ventil ... Jak se někteří ptaly a Oddie již napsal, je to ventil od Lovata. Nevím, kde všude mají pobočky, ale já ho koupil od firmy HL Propan tady v Brně. Maloobchodní cena je podstatně vyžší, ale vždycky se dá domluvit, že jo O víkendíku jsem neměl čas na montáž, vrtal jsem se v otcově náklaďáku. Ale koukal jsem se, u mé 205 půjde krásně namondovat pod levý držák motoru. Je tam vedená i hadice s naftou. Nepůjde vůbec vidět, hadice bude mít přirozenou polohu. Kabely staženy k čidlu vody v naftovém filtru. Netřeba žádného dlouhého laborování. Vrtnout dírku z blatníku, uchytit ventil a namontovat hadice ..... Citovat
Kubo Odesláno 1. prosinec 2003 Odesláno 1. prosinec 2003 caute. ventil je to pekny a cena super ... len by som predsa chcel vediet viac informacii. Najviac ma asi zaujima ci ma ATEST a kde alebo kto ho vyraba. Dat si totiz do auta nieco robene na kolene cim zrovna prechadza benzin alebo nafta je hazard. Nechcem ho dopredu odsudzovat ale cena 300,- za kvatilny vyrobok hlavne pre kategoriu automobilov mi akosi nesedi. Nemate obavy z pripadnej poruchy a prehriatia vinutia cievky pripadne skratu ??? Hrozna predstava ... Citovat
Marton Odesláno 1. prosinec 2003 Odesláno 1. prosinec 2003 Ak sa niekomu nepaci 300,- moze skusit Jablotron. V ponuke maju toto: PV-2 Elektrický přerušovací ventil přívodu paliva; 24 mesiacov zaruka; atest; 650,- CZK Citovat
Pavca Odesláno 1. prosinec 2003 Odesláno 1. prosinec 2003 Tak jsem marne hledal elektroventil firmy Lovato. Kdyz Ladis zverejnil firmu HL Propan, tak jsem kouknul na jejich stranky http://www.hlpropan.cz a nasel nasledujici: prodavaji ventil zn. Lovtec. A cena: 480,- Kc + DPH, pro koncoveho zakaznika, a neco kolem 300,- Kc pro dealery. Firma HL Propan ma pobocky v Ostrave, Zline, Brne, Praze a Plzni. Kontakty najdete na jejich webu. To: Ladis az ten ventil namontujes, tak dej prosim vedet zda funguje. Citovat
oddie Odesláno 2. prosinec 2003 Odesláno 2. prosinec 2003 Ten ventil je normálně to, co se montuje do auta, když se tam dává LPG - takže to asi atest mít bude, ne? Jak jsem psal, je to Lovato - tedy nejlevnější LPG systém, proto ta cena - cca 500,-MC a 300,- dealer. Jabkotron nabízí ventil o něco dražší ventil firmy BRC - to je mj. ten, co jsem tu nabízel, mám jeden kousek doma. Citovat
Ladis Odesláno 12. leden 2004 Odesláno 12. leden 2004 Nazdárek ... Konečně praktycké zkušenosti s ventilem. Namontoval jsem ho s trochou problémů ( místo špatně přístupný ale zato dobře schovaný ). Jsem konečně zamontoval i vypínací spínač. No a na místo, který je absolutně mimo chápání smrtelníka, ale v dosahu ruky Pro upřesnění, je ventil, mezi čerpadlem a filtrem. Takže zásoba paliva je objem čerpadla a kousek hadice. Výsledky: Nastartuje normálně, motor naskočí. Doba chodu motoru je 7 sec. Na vzdálenost to odhaduju asi 30 m. Pak motor zdechne a nejde nahodit. Ani při pumpování neprotlačí. Jedině najít vypínač, nebo okruh přemostit ... Ale s tím se doufám nikdo babrat nebude, respektive takových neš?astníků stojících uprostřed ulice/křižovatky si každej hned všimne... Výsledek není zase tak špatnej. Citovat
Pechy Odesláno 21. červenec 2005 Odesláno 21. červenec 2005 Ahoj sousedi, ja jsem vedle od 605 Ale tenhle alarmek co tu piseete by se mi taky libil! Kdyz to budete mit hotove dejte mi prosim vedet! Kdyz to bude za rozumne penize, dohodim i kamarada Kdyztak mail pechar@sssvt.cz Diky! Citovat
Pechy Odesláno 21. červenec 2005 Odesláno 21. červenec 2005 Ahoj sousedi, ja jsem vedle od 605 Ale tenhle alarmek co tu piseete by se mi taky libil! Kdyz to budete mit hotove dejte mi prosim vedet! Kdyz to bude za rozumne penize, dohodim i kamarada Kdyztak mail pechar@sssvt.cz Diky! Citovat
Fusion Odesláno 21. červenec 2005 Odesláno 21. červenec 2005 Neměl sem čas si to tu pročítat, ale jednoduše se dá udělat přerušení drátů do čerpadla. Auto někdy chytne (z toho co zbývá v trubkách) a pak chcípne. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.