Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

netočí ventilátor pred chladičom / 307 SW

Recommended Posts

Odesláno

ked zadas ovladanie 1 rychlosti a pocujes zopnut rele , tak ho lahko zistis ,ktore to je...

vytiahnes a zas spustis a bude ticho , tak si sa trafil....rele je na sahare...

mas problem z vykonovym kontakom rele , alebo predradnym odporom...

nemam schemu bo nemam tvoje vin...

Odesláno

VIN: VF33H9HZC84316984... tak som zistil že pri tej prvej rýchlosti necvaka relatko. ano Pri sahare su sami zda že dve relatka nie?. tak mal by som zistit že ci do toho relatka ide povel ak spustím prvu rýchlost.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Zdar pani mam taky isty resp podobny problem ako pajo99 mam 307 1,6Hdi 80kw r.v 2005 Tu jest moj problem po urcitom case na volnobeh(alebo v zapche)ked sa mi auto zohreje plynule sa teplota dostane na cca 95-96°C ukazuje budik aj realne cez diagnostiku ukazuje tolko isto a potom zrazu na budiku skoci teplota za sekundu na maximum a vyskoci Stop a zobrazi sa hlaska vysoka teplota chladiacej kvapaliny ale realne na diagnostike je 96°C a pri 97°C realnych sa mi pekne zopne ventilator schladi sa na 90-91°C a vypne ventilator a aj budik sa po asi 10 sekundach vrati na taku istu teplotu t.j 90-91°C a pokial zase necham auto zohrievat stale sa to opakuje.Vymenil som rezistor na sahare obj.c v peugeote 9673999880 (myslel som ze nezopina ventilator) bez zmeny, vymenil som cidlo teploty chladiacej kvapaliny stale to iste tak som si pozical novu palubovku resp. budiky v domneni ze to moze robit budik ale situacia je bez zmeny!Este som vymenil aj novy konektor na cidlo teploty be zmeny.Ked odpojim cidlo teploty pocas nastartovaneho motora urobi to iste maximum a vybehne hlaska Stop atd.Este jedine asi ostava neaka elektricka vada ale robi to az pri teplote 95°96°C realnych.Opakujem realna teplota je urcite v poriadku!!!PROSIM O RADU DAKUJEM

• O 9 měsíců později...
Odesláno

Mám dotaz, potřebuji vyměnit ventilátor chladiče. Je jedno, jaký tam dám, pokud tam bude rozměrově pasovat a bude mít stejný konektor? Teď je tam Valeo se sedmi lopatkami, ale nabízí mi i jiné značky a ty mají buď 6 nebo dokonce i 9 lopatek. U nás na vrakárně mají i Valea i jiné (vše originály vymontované z Peugeotu), ale říkají, že ty Valea nejsou moc dobré, že ta jiná značka je větší držák. Když tam ale dám jiný, nebude problém, že by ŘJ poznala, že má třeba jiný příkon a vyhodnotila by to jako chybu? Nebo ŘJ řídí pouze spínání relátka a co sepne relé, je jí jedno? A je rozdíl, kolik lopatek vrtule má? Dává 9-ti lopatková více, než 6-ti lopatková? Děkuji za rychlou odpověď.

Odesláno

RJ nebude mať problém s nainštalovaným iným ventilátorom.....ale pozor za relátka,na aký výkon sú nadimenzované.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...