Meril123 Odesláno 17. duben 2016 Odesláno 17. duben 2016 Dobrý den,včera jsem jel vyšlápl pedal spojky a křup už zůstal na podlaze,při bližším proskoumání jsem s ním volně hýbal bez odezvy..takže jsem zůstal stát na místě a koukal jak vrána...nevíte co to může být?Vím že jak jsem šlapl na pedál tak něco prasklo zvuk jak struna na kytaře..mám peugeot 405...r.v 1993 diesel...dík za radu Citovat
Weri 605 Odesláno 17. duben 2016 Odesláno 17. duben 2016 (upraveno) U spojkovýho pedálu je osička (zřejmě máš plastovou) která ukončuje spojkové lanko.. Dalo by se říct, že ta osička se zavlíkne za háček, kterýje na pedálu.. Ta osička ráda praská.. - lanko je kolikrát jako nový..! Nekupuj jiný..!Vyndej spojkový lanko (celý). Ten lepenej plast obal na plných stranách plechem, a včetně toho plechu provrtej v místě původní osičky dírku většího průměru jak byla osička.. Potom tam vlož pevnostní šroub, na oba konce dej podložky.. Trochu to namaž a vlož zpět do auta...Pokud ti jde pedál ztuha doporučuju vyměnit celou sadu spojky.., ale na ten šroub se dá jezdit 2 roky, pak se přešoupe a zase mění.. Upraveno 17. duben 2016 uživatelem Weri 605 Citovat
myšut Odesláno 17. duben 2016 Odesláno 17. duben 2016 asi máš něco se zádama nebo jsi starší ročník,že se neohneš a nepodíváš se ....2 stahovačky a nouzově dojedeš do výměny Citovat
Šalda Odesláno 17. duben 2016 Odesláno 17. duben 2016 Zkoušel jsi ten pedál nohou vrátit zpět nahoru? Mě se tohle stejný stalo asi před 1,5 měsícem, ráno jsem jel, křup, a pedál zůstal dole, auto jsem odstavil, a jel do práce, po práci jsem se jel na auto podívat, a pedál mě šel dát nohou nahoru, a nouzově jsem mohl dojet dom, jen jsem nesměl dát pedál až dolů, ale jen do té polohy kdy šlo řadit. Taky jsem slyšel že mě praskl ten plast a od spojkového lanka, ale dle vin tam žádnej nemám, nakonec za to mohlo ložisko a přítlačák spojky. Citovat
KingSpade Odesláno 17. duben 2016 Odesláno 17. duben 2016 To stejné potkalo i mě, a nevím co je horší, jestli prasklé lanko (počítám, že v samostavu) a nebo prasknul plastový bazmek na spojkovém pedálu. Oboje se dá vyměnit, jen s tím bazmekem (plastová kotva) je víc roboty. Citovat
MilanF1 Odesláno 17. duben 2016 Odesláno 17. duben 2016 405tka má lanko se samostavem? Já na 309 měl obyčejné. Citovat
Weri 605 Odesláno 17. duben 2016 Odesláno 17. duben 2016 Vzala sem ňákej obrázek z netu.. a halabala... - no v servisu by je asi kleplo.. to co jsem měla nafocený svoje už nemám.... tam jak je ta červená tak to zpevnit plechem.. v tom plíšku si uděláš jen jakoby zářez na lanko.. Citovat
Dýdý Odesláno 17. duben 2016 Odesláno 17. duben 2016 Je to tady řešený už vícekrát.Na 405 je ten plast co praská jinačí než na obrázku a je už docela problém ho koupit novej.Dal jsem novou spojku,lanko i plast a stejně to po 2 letech prdlo. Citovat
Weri 605 Odesláno 17. duben 2016 Odesláno 17. duben 2016 Mě to nový na 605 prdlo za 14 dní.. Proto sem to zmordovala tim plechem.. Citovat
Meril123 Odesláno 19. duben 2016 Autor Odesláno 19. duben 2016 Díky za rady..byl to ten plast nad pedálem..lanko mam nějaké samostahovací či co a to bylo v pohodě,ale tteď mám zase jinej problem....přes zimu jsem měl plecháče disky a teď jsem dal na léto lité kola spět..od té doby co mi to v pneuser.přehodili a vyvážili tak mi auto trochu poskakuje jakoby šusti připomíná mi to takovéto to šustění píchlé gumy ale kola jsou v pořádku.Ty same litiňáky i ty samé gumy jsem tam měl před zimou a bylo to v pohodě a teď jsem nervní jak to cuká...díky za rady Citovat
Meril123 Odesláno 19. duben 2016 Autor Odesláno 19. duben 2016 Díky za rady..byl to ten plast nad pedálem..lanko mam nějaké samostahovací či co a to bylo v pohodě,ale tteď mám zase jinej problem....přes zimu jsem měl plecháče disky a teď jsem dal na léto lité kola spět..od té doby co mi to v pneuser.přehodili a vyvážili tak mi auto trochu poskakuje jakoby šusti připomíná mi to takovéto to šustění píchlé gumy ale kola jsou v pořádku.Ty same litiňáky i ty samé gumy jsem tam měl před zimou a bylo to v pohodě a teď jsem nervní jak to cuká...díky za rady Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.