Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den,včera jsem jel vyšlápl pedal spojky a křup už zůstal na podlaze,při bližším proskoumání jsem s ním volně hýbal bez odezvy..takže jsem zůstal stát na místě a koukal jak vrána...nevíte co to může být?Vím že jak jsem šlapl na pedál tak něco prasklo zvuk jak struna na kytaře..mám peugeot 405...r.v 1993 diesel...dík za radu

Odesláno (upraveno)

U spojkovýho pedálu je osička (zřejmě máš plastovou) která ukončuje spojkové lanko.. Dalo by se říct, že ta osička se zavlíkne za háček, kterýje na pedálu.. Ta osička ráda praská.. - lanko je kolikrát jako nový..! Nekupuj jiný..!
Vyndej spojkový lanko (celý). Ten lepenej plast obal na plných stranách plechem, a včetně toho plechu provrtej v místě původní osičky dírku většího průměru jak byla osička.. Potom tam vlož pevnostní šroub, na oba konce dej podložky.. Trochu to namaž a vlož zpět do auta...
Pokud ti jde pedál ztuha doporučuju vyměnit celou sadu spojky.., ale na ten šroub se dá jezdit 2 roky, pak se přešoupe a zase mění.. :)

Upraveno uživatelem Weri 605
Odesláno

asi máš něco se zádama nebo jsi starší ročník,že se neohneš a nepodíváš se ....2 stahovačky a nouzově dojedeš do výměny 

Odesláno

Zkoušel jsi ten pedál nohou vrátit zpět nahoru?

Mě se tohle stejný stalo asi před 1,5 měsícem, ráno jsem jel, křup, a pedál zůstal dole, auto jsem odstavil, a jel do práce, po práci jsem se jel na auto podívat, a pedál mě šel dát nohou nahoru, a nouzově jsem mohl dojet dom, jen jsem nesměl dát pedál až dolů, ale jen do té polohy kdy šlo řadit. Taky jsem slyšel že mě praskl ten plast a od spojkového lanka, ale dle vin tam žádnej nemám, nakonec za to mohlo ložisko a přítlačák spojky.

Odesláno

To stejné potkalo i mě, a nevím co je horší, jestli prasklé lanko (počítám, že v samostavu) a nebo prasknul plastový bazmek na spojkovém pedálu. Oboje se dá vyměnit, jen s tím bazmekem (plastová kotva) je víc roboty.

Odesláno

Vzala sem ňákej obrázek z netu.. a halabala... :) - no v servisu by je asi kleplo.. :D to co jsem měla nafocený svoje už nemám.... tam jak je ta červená tak to zpevnit plechem.. v tom plíšku si uděláš jen jakoby zářez na lanko.. 

post-27682-0-00977000-1460900693_thumb.j

Odesláno

Je to tady řešený už vícekrát.Na 405 je ten plast co praská jinačí než na obrázku a je už docela problém ho koupit novej.Dal jsem novou spojku,lanko i plast a stejně to po 2 letech prdlo. :myslim

Odesláno

Díky za rady..byl to ten plast nad pedálem..lanko mam nějaké samostahovací či co a to bylo v pohodě,ale tteď mám zase jinej problem....přes zimu jsem měl plecháče disky a teď jsem dal na léto lité kola spět..od té doby co mi to v pneuser.přehodili a vyvážili tak mi auto trochu poskakuje jakoby šusti připomíná mi to takovéto to šustění píchlé gumy ale kola jsou v pořádku.Ty same litiňáky i ty samé gumy jsem tam měl před zimou a bylo to v pohodě a teď jsem nervní jak to cuká...díky za rady

Odesláno

Díky za rady..byl to ten plast nad pedálem..lanko mam nějaké samostahovací či co a to bylo v pohodě,ale tteď mám zase jinej problem....přes zimu jsem měl plecháče disky a teď jsem dal na léto lité kola spět..od té doby co mi to v pneuser.přehodili a vyvážili tak mi auto trochu poskakuje jakoby šusti připomíná mi to takovéto to šustění píchlé gumy ale kola jsou v pořádku.Ty same litiňáky i ty samé gumy jsem tam měl před zimou a bylo to v pohodě a teď jsem nervní jak to cuká...díky za rady

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...