ozzy56 Odesláno 14. červen 2020 Odesláno 14. červen 2020 v hadici může být tlak až 25 Atm, ale pokud je hadice jen odřená a klima normálně funguje, možná ta páska pomůže (na nějakou dobu) Citovat
niemand Odesláno 14. červen 2020 Odesláno 14. červen 2020 je prosoupana a netesni. klima kvuli tomu nejde. 6k za opravu je moc. vzhledem k tomu, ze je to cca sestina ceny celeho auta. hledam nejakou variantu opravy, ktera bude fungovat a pritom bude davat ekonomicky smysl. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Dave_k Odesláno 31. říjen 2024 Odesláno 31. říjen 2024 (upraveno) Přidám se tohoto tématu. U naší 206 1.6HD 2006 ušla klima a v servisu došli na to kde to uchází. A jelikož novej díl už je nedostupnej, tak se poptám zde jestli někdo neví kde by mohli mít. Jinde než ve 206 1.6 HDI stejný hadice nejsou. Jde hlavně o díl č.3. Upraveno 31. říjen 2024 uživatelem Dave_k Citovat
Milan+ Odesláno 31. říjen 2024 Odesláno 31. říjen 2024 Zkus @Hugo Boss a nebo to možná přepertluji v nějaké hydraulice. Citovat
Dave_k Odesláno 31. říjen 2024 Odesláno 31. říjen 2024 Co mi servisák říkal, tak se ptal někoho od hydrauliky a těm se do toho nechce. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 31. říjen 2024 Odesláno 31. říjen 2024 No hydraulikářům se do toho většinou nechce protože ty jejich pertlovačky mají jinej tvar a údajně to nedokáže ten pertl 100% utěsnit chladicí medium, hydraulickej olej má jinou hustotu a ten to dokáže udržet. Dave_k ohodnotil 1 Citovat
JVT Odesláno 31. říjen 2024 Odesláno 31. říjen 2024 Ahoj Pežoťáku Jednou jsem řešil něco podobného. Prošoupaná hadice. Už jen demontovat tu soustavu hadic a trubek je pakárna. Napadlo mne jen vyměnit tu hadici na autě. Takový pokus, když se to nepovede tak se bude muset stejně ten celek vyměnit. Opatrně jsem flexou odbrousil to hlinkové pertlování na obou koncích hadice. Poškozenou hadici jsem odřízl zalamovacím nožem. Na šrotišti jsem našel o kousek delší hadici klimatizace o stejném průměru. Trubky na konci v místě kde má být hadice jsem trochu a hlavně opatrně roztáhl a tím jsem maličko zvětšil průměr trubky. Ano nasazení hadice se trochu znesnadnilo, ale doufal jsem, že na té vzniklé hraně bude utěsnění jednodušší. K tomu "pertlování" trubky jsem použil kulaté kleště. Po navléknutí hadice a hlavně po úpravě její délky (aby nehrozilo opakované prodření) jsem použil šroubovací spony dle obrázku. Použil jsem po dvou kusech na každou stranu s tím, že jedna spona byla umístěna na tom zvětšeném průměru trubky. Druhá spona na konci hadice. Po naplnění klimatizace bylo vše OK. Je tedy pravda, že netuším jestli ta má oprava ještě těsní. Auto jsem cca po 18 měsících po opravě prodal. Do té doby klima byla funkční ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 1. listopad 2024 Odesláno 1. listopad 2024 (upraveno) dělal jsem něco podobného , ale použil pásku, co se užívala kdysi--říkalo se jí SK páska (se závlačkou), starší mechoši určitě pamatují..., tahle páska totiž stáhne mnohem více, než ty dnešní na šroubek edit: obrázek té SK pásky se závlačkou jsem nenašel, ale dneska bych použil TOTOK : https://www.hadice-prumyslove.cz/p/3940/spona-gbs Upraveno 1. listopad 2024 uživatelem ozzy56 Citovat
JVT Odesláno 1. listopad 2024 Odesláno 1. listopad 2024 Ahoj ozzy56 Ta páska, kterou připomínáš se oficiálně jmenovala "MOTEX páska" obrázek jsem našel a přikládám. Toto se používalo na všechny hadice, které se v autech našly. (taková Škoda řady 105-130 měla těchto pásek desítky) Utahování závlačkou bylo tak pevné, že při troše nepozornosti se páska přetrhla. Tu variantu pásky, kterou navrhuješ bych také doporučil. Určitě bude mít pevnější sevření. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 1. listopad 2024 Odesláno 1. listopad 2024 ahoj, díky za obrázek , ano, musela se dotahovat s citem Citovat
Dave_k Odesláno 13. listopad 2024 Odesláno 13. listopad 2024 Tak jsem v Chrudimi dohledal servis, kterej to lisuje. Pak mi byl doporučen ještě jeden v HK. V Po jsem to tam nechal a dneska vyzvednul. Dali i novu hadici. Bohužel lis na tu plnící hadičku nemají, takže budu asi muset řešit nějakou sponou. Cena 750,-. Tak uvidíme až se to namontuje a natlakuje jestli bude vše OK. PaKr a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.