Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

je prosoupana a netesni. klima kvuli tomu nejde. 

6k za opravu je moc. vzhledem k tomu, ze je to cca sestina ceny celeho auta.

hledam nejakou variantu opravy, ktera bude fungovat a pritom bude davat ekonomicky smysl. 

• O 4 roky později...
Odesláno (upraveno)

Přidám se tohoto tématu.

U naší 206 1.6HD 2006 ušla klima a v servisu došli na to kde to uchází. A jelikož novej díl už je nedostupnej, tak se poptám zde jestli někdo neví kde by mohli mít. Jinde než ve 206 1.6 HDI stejný hadice nejsou. Jde hlavně o díl č.3.

schema.jpg

01.jpg

06.jpg

07.jpg

03.jpg

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno

No hydraulikářům se do toho většinou nechce protože ty jejich pertlovačky mají jinej tvar a údajně to nedokáže ten pertl 100% utěsnit chladicí medium, hydraulickej olej má jinou hustotu a ten to dokáže udržet.   

Odesláno

Ahoj Pežoťáku

Jednou jsem řešil něco podobného. Prošoupaná hadice. Už jen demontovat tu soustavu hadic a trubek je pakárna.

Napadlo mne jen vyměnit tu hadici na autě. Takový pokus, když se to nepovede tak se bude muset stejně ten celek vyměnit. Opatrně jsem flexou odbrousil to hlinkové pertlování na obou koncích hadice. Poškozenou hadici jsem odřízl zalamovacím nožem. Na šrotišti jsem našel o kousek delší hadici klimatizace o stejném průměru. Trubky na konci v místě kde má být hadice jsem trochu a hlavně opatrně roztáhl a tím jsem maličko zvětšil průměr trubky. Ano nasazení hadice se trochu znesnadnilo, ale doufal jsem, že na té vzniklé hraně bude utěsnění jednodušší. K tomu "pertlování" trubky jsem použil kulaté kleště. Po navléknutí hadice a hlavně po úpravě její délky (aby nehrozilo opakované prodření) jsem použil šroubovací spony dle obrázku. Použil jsem po dvou kusech na každou stranu s tím, že jedna spona byla umístěna na tom zvětšeném průměru trubky. Druhá spona na konci hadice. Po naplnění klimatizace bylo vše OK. Je tedy pravda, že netuším jestli ta má oprava ještě těsní. Auto jsem cca po 18 měsících po opravě prodal. Do té doby klima byla funkční       

sroubovaci-spona-9-25mm.jpg

Odesláno (upraveno)

dělal jsem něco podobného , ale použil pásku, co se užívala kdysi--říkalo se jí SK páska (se závlačkou), starší mechoši určitě pamatují..., tahle páska totiž stáhne mnohem více, než ty dnešní na šroubek ;)

edit: obrázek té SK pásky se závlačkou jsem nenašel, ale dneska bych použil TOTOK :  https://www.hadice-prumyslove.cz/p/3940/spona-gbs

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Ahoj ozzy56 

Ta páska, kterou připomínáš se oficiálně jmenovala "MOTEX páska" obrázek jsem našel a přikládám. Toto se používalo na všechny hadice, které se v autech našly. (taková Škoda řady 105-130 měla těchto pásek desítky) Utahování závlačkou bylo tak pevné, že při troše nepozornosti se páska přetrhla.

Tu variantu pásky, kterou navrhuješ bych také doporučil. Určitě bude mít pevnější sevření.      

motex.jpg

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak jsem v Chrudimi dohledal servis, kterej to lisuje. Pak mi byl doporučen ještě jeden v HK. V Po jsem to tam nechal a dneska vyzvednul. Dali i novu hadici. Bohužel lis na tu plnící hadičku nemají, takže budu asi muset řešit nějakou sponou. :myslim Cena 750,-. Tak uvidíme až se to namontuje a natlakuje jestli bude vše OK.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...