Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj, trochu oživím toto téma..

v servisu při výměně spojky mi oddělali hlukovou izolaci mezi motorem a kabinou, že byla už hodně roztrhaná a celkově špatná. Teď je v kabině hluk jak ve 20 let starým Golfu TDi, což mě docela štve, protože jediný důvod, proč jsem byl ochoten nechávat to auto a akceptovat všechny ty opravy a náklady na něho byly vlastnosti toho auta, zejména ticho v kabině.

Nevíte někdo, zda se dá sehnat nová hluková izolace? U Peugeota to bude poměrně drahý, takže rozhodně druhovýroba. Už takhle mě to auto sežírá za živa..

Díky moc za info.

Upraveno uživatelem Sanil
Odesláno

i kdyby se dalo koupit, radím nekupuj--bude to pravděpodobně moc drahé, ale zavolej, někdy to vyjde i v autorizáku...., na moje berlingo 2016 chtěli 4500 Kč za kus slisovaného papíru (roztrhala mi to kuna)

nalepil bych profi zvukovou izolaci s tím hliníkovým potahem, nevím jak se jmenuje, ale někdo ještě napíše

Odesláno

před 18 minutami, ozzy56 napsal:

i kdyby se dalo koupit, radím nekupuj--bude to pravděpodobně moc drahé, ale zavolej, někdy to vyjde i v autorizáku...., na moje berlingo 2016 chtěli 4500 Kč za kus slisovaného papíru (roztrhala mi to kuna)

nalepil bych profi zvukovou izolaci s tím hliníkovým potahem, nevím jak se jmenuje, ale někdo ještě napíše

4500? No ty kráso.. 

A to samolepicí se nemůže třeba odlepit vlivem tepla? Aby mi to neshořelo třeba

před 6 minutami, vagi napsal:

To vypadá celkem dobře asi koupím to a nějak to tam narvu, díkes

Odesláno

stačí udělat papírové šablony a podle těch vystřihnout a nalepit, šablony trochu větší, aby se izolace dala vložit s přesahem do těch otvorů v kapotě

Odesláno

Tak riešenie by to bolo, lenže ono treba z času na čas tú izoláciu aj dávať dole keď sa niekde pod okno potrebujem dostať, a na to tá samolepiaca izolácia asi nie je.

Odesláno

Tak nakonec na to kašlu, auto jde z domu, popojížděl jsem po Praze a koupil jsem asi blbou spojku, klepe se to jak koza, nemam na to nervy už a ani sílu

Odesláno

To som chcel tiež napísať, ja som tú izoláciu tiež vyšmaril lebo už bola v katastrofálnom stave od zatekania okolo spodku okna, ale nemôžem povedať, že by som nejako výrazne pociťoval zvýšený hluk. Pravda, ja tam mám benzín NFU.

Odesláno (upraveno)

@Sanil
Taky se mě to stalo. Koupil jsem LUK sadu a dělalo to stejný problémy, jako tobě. Rok jsem to vydrzel. Přitom si řekneš, LUK je kvalitni (asi je, ale ne na francouzky auta). Dal jsem Valeo sadu a je po problemu. Tuhle zkusenost s LUK melo vicero lidi okolo na PSA autech- výsledek: nebrat.

Pokud ti to delal servis, tak jim to reklamuj a muzes jim tohle sdelit. Jak benzin, tak nafta je odrbana kvalita a spatna konstrukce, aspon na francouzky auta (misto 8 pruzin 4, plastovy lozisko misto kovovyho). Valeo a neni problem, stejna cena pritom.

Tehdy me to menil servis, ale byl jsem u toho a spatnou montazi to nebylo, proste LUK nefunguje dobre na PSA. Auto mam dodnes, ale benzin, kde sada stála 2 litry, tak jsem to zas tak neřešil.

Upraveno uživatelem inoxing
Odesláno (upraveno)

No ja jsem si koupil Valeo 826634, pružin bylo myslím 6 (4 po obvodu a 2 navíc pod těma hlavníma) a původní spojka byla LUK (možná byla ještě z výroby, protože se prý dávala Sachs a Luk), nejradši bych tam dal zpět tu původní.. Trochu se to teď srovnalo, ale stejně to není jako předtím a to jsem mel radost, ze mám ušetřený peníze kvůli absenci dvouhmoty. 

Jinak jsem si sjel do servisu aby mi dali zpět tu zvukovou izolaci aspoň a trochu jsem to tam líp přidělal, aby to drželo a aspoň už nemusím poslouchat ten rachot motoru.

Jako 307 je dobrý auto po jízdních vlastností, dokonce těch 66kw skvěle táhne, je ve svy třídě největší, designově nadčasový ale otravný s opravami. Když to porovnám s 306kou, tak ta je sice zastaralá, ale neotravuje mě a navíc tam jde všechno povolit a vyměnit jak po másle

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno (upraveno)

S tou spojkou je to fakt zaujímavé. Menil mi ju mechanik, ktorý mal najlepšie skúsenosti práve s Luk spojkami (všeobecne, nie s peugeotami), no tak som si povedal, prečo nie. Teraz už by som určite skúsil radšej to Valeo. Len pripomínam, že žiadny problém s hlučnosťou nepociťujem, je to jednoduchá spojka (benzín). Ale pedál je oproti iným peugeotom 307 v ktorých som sedel, jednoznačne najtvrdší. A možno to nebude ani tak značkou, ako tým že to vyrábajú aj na desiatich miestach po svete, a človek niekedy ani len nedokáže zistiť kde presne vyrobili tú čo si kúpil, neviem.

Upraveno uživatelem 307rg
Odesláno (upraveno)

Jop když je pedál tvrdý, tak se zvolila spojka s větší hodnotou vymršťovací síly, kdy je přítlačný talíř tužší (jeste to nekdy dela zadrhávajici lozisko).. Tu samou zkušenost jsem měl u 306ky, ale tam jsem tu spojku takto zvolil schválně

Kdyby to nebylo tak drahý na výměnu, tak bych nejraději zkusil jeste Sachs, jenže dávat dalších 6000 za práci a 3000 za spojku fakt nechci 

Upraveno uživatelem Sanil
Odesláno

Ale, ani ne na dnesni pomery, pokud je to profik a dela kvalitni praci. Nauctoval ti dily tak, jak stoji normalne a zbytek prace. Ber to tak, ze nekdo uctuje dvakrat tolik za dily a pulku za praci a vypada to pak na oko "lepe" a pritom cena stejna.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...