Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ja to take nějak nepochopul , jednak chteji benzin a 2,0 Psa  je slaby , ale VW 1,8 je OK .

benzin je vždy o otáčkách a výkonné jsou ty přeplňované  nebo  obsahem na 3 L 

osobně máme mazdu CX5 i toyotu Rav 2,0  a v kopcích je to slabé ,ale stačí to a  spotřeba město 8 mimo 7 

jezdil jsem  přeplnovaným  benzinem jak turbem tak kompresorem a to je pak jine svezení než atmosfera 

jinak lepší je ten od mazdy  (stejny je i v mazdě 6)

Odesláno

Tak třeba ve Státech na naftu v osobním autě nenarazíš. A já budu také pro další auta preferovat benzín.

Odesláno

Já klukům rozumím

Sám třeba jsem taky zastánce benzínu. A už asi tak 15 let nemůžu v dostupný produkci najít auto, který by se mi líbilo a s motory je to podobný. Jen se koukněte na nabídku automobilek. Většina končí na 1.6. Když někde mají 2.0 už z toho dělají pomalu exkluzivní záležitost.
Dneska je kvůli tomu zelenýmu fašismu problém najít pořádnej motor.

jinak jezdím v 6V 2.5 ale je to rok 2000, protože jak píšu, z novejch ani prd...docela se mi zalíbila až nová mazda 6, ale vevnitř je to strašná videohra :roll

Guest minimaxa
Odesláno

Fiat Freemont 2,4 170 koní nebo 3,6 276 koní  :papa  U nás se svět ještě nezbláznil  :P

Odesláno

Subaru Lagacy 2.0 110kW, 2.5 123kW, nebo Alfa Romeo 159 2.2 136kW, Honda Accord 2.0 114kW, 2.4 148kW.  Mě auto stačí menší a mám práci v místě bydliště, tak budu asi Lancera měnit za benzín a hodně se mi líbí Impreza 2.0 110kW (r.v. 2008+), jen mě mrzí, že se dělá jen s 5ti kvaltem...

Guest minimaxa
Odesláno

Kamarád má krásné Mitsubishi Lancer Sportback 1,8i 105kW a je s ním spokojenej  ;)

Odesláno

Tady nejde o to ze by me to prestalo bavit, ted mam auto relativne v poradku takze jen nafta a jezdim, ale porad nejcastejsicesty jsou do 5 km, takze diesel ztraci vyznam. Za dalsi k benzinu si clovek muze dovolit vic, nejaky problemyv zime nezna, nafta jo. Vzhledem k my spotrebe 8l/100 je jedno jestli mam diesel nebo benzin. 

Jinak k tomu autu, driv byla nabidka lepsi 1.8 ci 2.0 nebyl problem a kdyz uz najdu auto ktery by se mi libil (zafira,5008,308) tak nabizej bude jen shity diesel a nebo shity voturbenej benzin. Jedinej kdo jaks taks neco nabizi do roku 2010 je ford, bud 1.8 nebo 2.0 obycejnej benzin. Ja vim ze kazdy auto je kasicka na penize a je jedno co bude clovek mit ale proste v my situaci diesel nejak neni dobra volba. 

Jinak zatim co sem prolezl net a pobavil se doma tak pokud bysme meli vymenit 307 tak max do cenove relace 200k. A do toho se vejdu treba s C-maxem, a nebo s focusem. Ale jak sem psal na prvnim miste je to jen zatim v moji hlave proste chtel sem vedet nejaky nazory ostatnich a neboi zkusenosti s motorama. 

Odesláno

Třeba ten zmiňovanej Lancer Sportback s 1.8 103 nebo 105kW by se do 200k dal sehnat. Jen jestli ti stačí výkonově a kufrem. Nevím, co preferuješ, jestli velkej kufr, nebo prostor pro cestující vzadu. Co jsem zkoušel, tak v Lanceru je vzadu víc místa než v koktě, ale zase má menší kufr než kokta...

Odesláno

Ona celkove kokta je mala, parkrat sem jel OIII na letiste a vepredu je hrozne mohutnej tunel a malo mista pro nohy coz me docela dost zarazilo i presto ze to auto je strasne obrovsky. Jediny kvuli cemu bych O porizoval je prave kufr, a ze nabizej jeste docela rozumnou kubaturu.

Odesláno

Fiat Freemont 2,4 170 koní nebo 3,6 276 koní :papa U nás se svět ještě nezbláznil :P

No mi z mercedesu taky nejsme poblazneni....

odesláno z mého telefonu co držím v ruce

Odesláno (upraveno)

. . . já také nemám problém se svým autem, myslím, že po technické stránce je na tom víc než dobře, dostane vždy to co si zaslouží. Ale doba kdy jsme oba s manželkou najeli dohromady víc jak 30tis.km ročně je dávno pryč. Přestěhovali jsme se a aktuálně uděláme stěží 10tis.za rok, jinak to řeší Opencard. Mě ani nevadí, že to bude žrát ve městě 8 nebo 10l když po něm jezdím minimálně. Koneckonců když Týpíčko dostane za uši tak se tam ta spotřeba kolem 7litrů objeví také. 

Mě jde také o to, že třeba u toho Forda Mondeo si člověk může velice dobře omladit "vozový park" a auto nebude mít tolik nalítáno ( neplatí samozřejmě pro BMW či třeba Volvo, když koukám na němce, tak ty auta mají spíš kolem 300tis.km v mé cenové relaci ), ale Petr tu psal něco o změně a ta v tomto případě hraje také roli.

Ale jak to dopadne je ve hvězdách. Mě se také líbí ta už jednou zmiňovaná 508 SW - má zatím velice dobré "rešerže" coby ojetina, a tak to dopadne třeba nakonec tak . . . což určitě ale bude 1,6 či 2,0HDi . . .

Také tu někdo psal, že se nám zdá 2,0 od PSA slabá, ale to spíš nebylo pochopeno. Mě se rozhodně 2,0 benzín slabý nezdá, vždyť už několik let brázdíme silnice s 1,6HDi 55kW tedy 75 koní :) Spíš jsem chtěl říct, že bezíňáky od PSA nejsou nic moc a do malého turbomotůrku se mi nechce. 

Upraveno uživatelem Honza z Nera
Odesláno

Za me teda zminovany auta moc hezky nejsou. snad alfa a lancer, to by slo. a quashqai je vylozene strasnej... fiat freemont v benzinu se navic moc po bazarech nevyskytuje.

Odesláno

Záleží, co je pro koho malé :) pro mě, kdy jsme zatím 2 a pes je to v pohodě, ale to je i 106ka. Jeden člen mitsubishi klubu psal, že pro 4 členou rodinu je to v pohodě. Jde o to, jak kdo je náročný na prostor a kolik lidí vozí. Někdo potřebuje pro 4 lidi třeba 807ku a někomu stačí 207ka...

Odesláno

K velikosti - měli jsme 406ku, teď máme 306ku a když jedeme na dovolenou brečíme jak želvy (loni probíhaly i úvahy nad koupí Trafica, ale to něžná polovička neudejchala).

K Tvému dotazu -příbuznej měl Mazdu 6, teď má služebního dvojkového Supa a prej by ho za 6ku klidně vymění....

Odesláno

Taková zajímavost: otec se dostal přes známého k cca tříletým služebním vozům od Letiště V.Havla. Ta nabídka už není aktuální, neb ty auto už jsou pryč. Šlo o služební Octacie II, Superby a nějaké Fabie, dodávky atd. Něco kombi, něco krátký. Octacie většinou 1,6 TDi, Superby 2,0 TDi a nebo 3,2 FSi. Zaujala mě cena toho benzínového Supa: dle nájezdu od cca 220tis.do lehce přes 300tis.Kč. Ty auta nepřekročili kilometrový nájezd 130tis.km.

Tak jsem si něco vygůglil o motorech 3,2 FSi a docela jsem koukal. Ty motory mohou mít fatální poruchy už při nájezdu 50tis.km. Tvl říkal jsem si, tak já bych očekával méně problémů od benzíňáka, ale v tomto případě je to spíš naopak. Tak jsem si zase zklidnil vášně a zaměřil se opět na dvoulitry v atmo :) 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...