barenst Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 Ja to take nějak nepochopul , jednak chteji benzin a 2,0 Psa je slaby , ale VW 1,8 je OK . benzin je vždy o otáčkách a výkonné jsou ty přeplňované nebo obsahem na 3 L osobně máme mazdu CX5 i toyotu Rav 2,0 a v kopcích je to slabé ,ale stačí to a spotřeba město 8 mimo 7 jezdil jsem přeplnovaným benzinem jak turbem tak kompresorem a to je pak jine svezení než atmosfera jinak lepší je ten od mazdy (stejny je i v mazdě 6) Citovat
MotoMoto Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 Tak třeba ve Státech na naftu v osobním autě nenarazíš. A já budu také pro další auta preferovat benzín. Citovat
ozzy56 Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 jojo USA--při platu zhruba 100 tisíc měsíčně a ceně benzínu zhruba 15 Kč za litr si taky koupím 8V o obsahu 6 litrů Citovat
morepower Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 Já klukům rozumím Sám třeba jsem taky zastánce benzínu. A už asi tak 15 let nemůžu v dostupný produkci najít auto, který by se mi líbilo a s motory je to podobný. Jen se koukněte na nabídku automobilek. Většina končí na 1.6. Když někde mají 2.0 už z toho dělají pomalu exkluzivní záležitost.Dneska je kvůli tomu zelenýmu fašismu problém najít pořádnej motor. jinak jezdím v 6V 2.5 ale je to rok 2000, protože jak píšu, z novejch ani prd...docela se mi zalíbila až nová mazda 6, ale vevnitř je to strašná videohra Citovat
Guest minimaxa Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 Fiat Freemont 2,4 170 koní nebo 3,6 276 koní U nás se svět ještě nezbláznil Citovat
FiFa_cze Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 Subaru Lagacy 2.0 110kW, 2.5 123kW, nebo Alfa Romeo 159 2.2 136kW, Honda Accord 2.0 114kW, 2.4 148kW. Mě auto stačí menší a mám práci v místě bydliště, tak budu asi Lancera měnit za benzín a hodně se mi líbí Impreza 2.0 110kW (r.v. 2008+), jen mě mrzí, že se dělá jen s 5ti kvaltem... Citovat
Roman Bazi Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 4007 2.4 125KW Nisan Quashqai 2.0 103KW Citovat
Guest minimaxa Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 Kamarád má krásné Mitsubishi Lancer Sportback 1,8i 105kW a je s ním spokojenej Citovat
FiFa_cze Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 Minimaxa: To věřím. Lancer je moc pěkný, ale benzín má taky pouze 5ti kvalt. Teď jde o to, jestli člověk jezdí tak často po dálnici, aby to využil.. Citovat
agresssor Odesláno 6. březen 2016 Autor Odesláno 6. březen 2016 Tady nejde o to ze by me to prestalo bavit, ted mam auto relativne v poradku takze jen nafta a jezdim, ale porad nejcastejsicesty jsou do 5 km, takze diesel ztraci vyznam. Za dalsi k benzinu si clovek muze dovolit vic, nejaky problemyv zime nezna, nafta jo. Vzhledem k my spotrebe 8l/100 je jedno jestli mam diesel nebo benzin. Jinak k tomu autu, driv byla nabidka lepsi 1.8 ci 2.0 nebyl problem a kdyz uz najdu auto ktery by se mi libil (zafira,5008,308) tak nabizej bude jen shity diesel a nebo shity voturbenej benzin. Jedinej kdo jaks taks neco nabizi do roku 2010 je ford, bud 1.8 nebo 2.0 obycejnej benzin. Ja vim ze kazdy auto je kasicka na penize a je jedno co bude clovek mit ale proste v my situaci diesel nejak neni dobra volba. Jinak zatim co sem prolezl net a pobavil se doma tak pokud bysme meli vymenit 307 tak max do cenove relace 200k. A do toho se vejdu treba s C-maxem, a nebo s focusem. Ale jak sem psal na prvnim miste je to jen zatim v moji hlave proste chtel sem vedet nejaky nazory ostatnich a neboi zkusenosti s motorama. Citovat
FiFa_cze Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 Třeba ten zmiňovanej Lancer Sportback s 1.8 103 nebo 105kW by se do 200k dal sehnat. Jen jestli ti stačí výkonově a kufrem. Nevím, co preferuješ, jestli velkej kufr, nebo prostor pro cestující vzadu. Co jsem zkoušel, tak v Lanceru je vzadu víc místa než v koktě, ale zase má menší kufr než kokta... Citovat
agresssor Odesláno 6. březen 2016 Autor Odesláno 6. březen 2016 Ona celkove kokta je mala, parkrat sem jel OIII na letiste a vepredu je hrozne mohutnej tunel a malo mista pro nohy coz me docela dost zarazilo i presto ze to auto je strasne obrovsky. Jediny kvuli cemu bych O porizoval je prave kufr, a ze nabizej jeste docela rozumnou kubaturu. Citovat
Pe.Tr Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 Fiat Freemont 2,4 170 koní nebo 3,6 276 koní U nás se svět ještě nezbláznil No mi z mercedesu taky nejsme poblazneni.... odesláno z mého telefonu co držím v ruce Citovat
Honza z Nera Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 (upraveno) . . . já také nemám problém se svým autem, myslím, že po technické stránce je na tom víc než dobře, dostane vždy to co si zaslouží. Ale doba kdy jsme oba s manželkou najeli dohromady víc jak 30tis.km ročně je dávno pryč. Přestěhovali jsme se a aktuálně uděláme stěží 10tis.za rok, jinak to řeší Opencard. Mě ani nevadí, že to bude žrát ve městě 8 nebo 10l když po něm jezdím minimálně. Koneckonců když Týpíčko dostane za uši tak se tam ta spotřeba kolem 7litrů objeví také. Mě jde také o to, že třeba u toho Forda Mondeo si člověk může velice dobře omladit "vozový park" a auto nebude mít tolik nalítáno ( neplatí samozřejmě pro BMW či třeba Volvo, když koukám na němce, tak ty auta mají spíš kolem 300tis.km v mé cenové relaci ), ale Petr tu psal něco o změně a ta v tomto případě hraje také roli. Ale jak to dopadne je ve hvězdách. Mě se také líbí ta už jednou zmiňovaná 508 SW - má zatím velice dobré "rešerže" coby ojetina, a tak to dopadne třeba nakonec tak . . . což určitě ale bude 1,6 či 2,0HDi . . . Také tu někdo psal, že se nám zdá 2,0 od PSA slabá, ale to spíš nebylo pochopeno. Mě se rozhodně 2,0 benzín slabý nezdá, vždyť už několik let brázdíme silnice s 1,6HDi 55kW tedy 75 koní Spíš jsem chtěl říct, že bezíňáky od PSA nejsou nic moc a do malého turbomotůrku se mi nechce. Upraveno 6. březen 2016 uživatelem Honza z Nera Citovat
morepower Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 Za me teda zminovany auta moc hezky nejsou. snad alfa a lancer, to by slo. a quashqai je vylozene strasnej... fiat freemont v benzinu se navic moc po bazarech nevyskytuje. Citovat
Honza z Nera Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 . . . Lancer může být takový tajný typ, solidní cena, dobrá technika, auta většinou mladá, ale . . . je prostě dost malý . . . Citovat
FiFa_cze Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 Záleží, co je pro koho malé pro mě, kdy jsme zatím 2 a pes je to v pohodě, ale to je i 106ka. Jeden člen mitsubishi klubu psal, že pro 4 členou rodinu je to v pohodě. Jde o to, jak kdo je náročný na prostor a kolik lidí vozí. Někdo potřebuje pro 4 lidi třeba 807ku a někomu stačí 207ka... Citovat
Laďa Odesláno 7. březen 2016 Odesláno 7. březen 2016 Teď jsem se díval a nevypadá špatně Hyundai i20 Active. Citovat
Medvěd Odesláno 7. březen 2016 Odesláno 7. březen 2016 K velikosti - měli jsme 406ku, teď máme 306ku a když jedeme na dovolenou brečíme jak želvy (loni probíhaly i úvahy nad koupí Trafica, ale to něžná polovička neudejchala). K Tvému dotazu -příbuznej měl Mazdu 6, teď má služebního dvojkového Supa a prej by ho za 6ku klidně vymění.... Citovat
Honza z Nera Odesláno 7. březen 2016 Odesláno 7. březen 2016 Taková zajímavost: otec se dostal přes známého k cca tříletým služebním vozům od Letiště V.Havla. Ta nabídka už není aktuální, neb ty auto už jsou pryč. Šlo o služební Octacie II, Superby a nějaké Fabie, dodávky atd. Něco kombi, něco krátký. Octacie většinou 1,6 TDi, Superby 2,0 TDi a nebo 3,2 FSi. Zaujala mě cena toho benzínového Supa: dle nájezdu od cca 220tis.do lehce přes 300tis.Kč. Ty auta nepřekročili kilometrový nájezd 130tis.km. Tak jsem si něco vygůglil o motorech 3,2 FSi a docela jsem koukal. Ty motory mohou mít fatální poruchy už při nájezdu 50tis.km. Tvl říkal jsem si, tak já bych očekával méně problémů od benzíňáka, ale v tomto případě je to spíš naopak. Tak jsem si zase zklidnil vášně a zaměřil se opět na dvoulitry v atmo Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.