Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Při prasknutí žarovky vyhodí celej jistič

Recommended Posts

Odesláno

Pepito promiň, ale nemystifikuj s kabelem cyky. Vlákno žárovky prostě a jednoduše prasklo do zkratu a kvůli tomu vybavil jistič. Zrovinka to tvé řešení není zrovna košér! Kabel cyky nepatří na prodlužovák, není určen pro pohyblivý přívod

Kubo promiň,ale já tím nikoho nemystifikuji,já jsem to tak synovi napojil a má klid  :aut

Máš pravdu,že dělat prodlužovák kabelem CYKY není košér,ale jak už jsem psal,tak já jsem to připojil "na tvrdo"  :roker

Zase nejsem tak blbej jak tu naznačuješ  :P  :papa

Odesláno

Takze ta Ledka hreje vic nez obycejna zarovka? Ptam se protoze me se nezda.

Právě že nehřeje :P A v terárku asi má být teplo. Ale to byl jen nápad, Pe.Tr to určitě objasní.

Odesláno

Pepito, jak s tím kabelem manipuluješ, když ta žárovka po nějaké době odejde? Samozřejmě čekám, že napíšeš, jak s přívodem ani s terárkem nikdy nehýbeš. On ten tvrdý drát CyKy umí taky prasknout.... Prostě toto je špatné řešení, kor když existují gumové prodlužováky o půřezu 2,5mm2, který snese mnohonásobné zatížení, než ty potřebuješ a je určený pro pohyblivý přívod ;-) Bohatě bystačil gumový kabel o průřezu 1,5mm2.

To, proč jsem napsal svůj příspěvek, ber jenom tak, aby na fóru bylo co nejvíce správných rad a né bastlů od "takyelektrikářů". Až někomu praskne nožovka na baráku, poradíš mu, ať jí rozebere a nastrká do ní hřebíky, však ono to taky bude fungovat (toto ber jako vyhnání takyřešení ad absurdum)

Mě je prakticky jedno, co doma děláš za elektrokouzla, ale tady se toho může chytit laik, který toto vezme za "dobré" řešení, které v nejhorším případě může dopadnout fatálně!

To je vše, co jsem k tomu tvému řešení chtěl napsat na vysvětlenou

Odesláno

no,většinou jako naschvál se to stává,když už je šero nebo dokonce tma a musí se svítit,takže po tmě hledat baterku a pak ven k pojistkám

odesláno z Lumie

JJ, kdybys svítil jen přes den, tak máš po problému :aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...