Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Dobře, kdyby to bylo na jeden pojistkový okruh, tak když odejde žárovka, ostatní věci na okruhu přeci fungují dál pokud teda není vadná pojistka. Ale tu asi tazatel ověřil.

Odesláno

Ja chodim do B Bystrice,Donivo stk,

Fotia auto uz asi 6 rokov,

Naklapanie svetiel mi za 4 tk nikdy nekontrolovali,

Lekarnicka,funkcnost svetiel, podvozok,vyfuk,uniky kvapalin,

Ti co uz maju ObdII,tak chybove kody,nesmie svietit ziadna kontrolka,rezerva by mohla ;-)

Stav pneu,skla.

Zatial som vzdy presiel riadne.

Odesláno

Ja chodim do B Bystrice,Donivo stk,

Fotia auto uz asi 6 rokov,

Naklapanie svetiel mi za 4 tk nikdy nekontrolovali,

Lekarnicka,funkcnost svetiel, podvozok,vyfuk,uniky kvapalin,

Ti co uz maju ObdII,tak chybove kody,nesmie svietit ziadna kontrolka,rezerva by mohla ;-)

Stav pneu,skla.

Zatial som vzdy presiel riadne.

to čo tam máte za stk, naklápanie svetiel sa nekontroluje? až sa mi pokazí tak dojdem :D , na stk sa mi ešte nestalo aby nekotrolovali výšku svetla a samozrejme aj naklápanie...   pardón, na š120 mi to naozaj nekontrolovali (naklápanie) pokiaľ si dobre pamätám, ale to asi preto, že na tom aute to nikdy nebolo ;) 

Odesláno

Neviem ako v BJ,ale Donivo je velka firma,velka Stk,tak ako Hudos,

Bol som na Stk s 5 autami,v 4 roznych Stk, a nikte to nekontroloval,vysku svetla a smer ano,ale zeby niekto hybal kolieskom ee!

Posledne uz chodim len tam so svojim,a nikdy nebol problem.legalne,ziadne uplatky,ani znamosti.

Aj tak pochybujem,ze 80% vodicov nastavuje vysku svetlometov po kazdom nastupeni a zatazeni.

Xenony by sa mali automaticky nastavovat,tak neviem o com.

To je ako keby ta na stk dodrbali ze ti nefunguje zatazovy regulator brzd vzadu,pritom na Stk ma prist auto nezatazene,zahriate a tak.

Odesláno

mmartinkovic: mě ale na stk, ještě když jsem měl 306ku drbali, že je ten zátěžové regulátor zatuhlé, prošel jsem, ale pré ať si to rozhýbu, ale jestli kontrolovali naklápění světel to už si fakt nepamatuju. (stk Boskovice)

Odesláno

Jj,tiez to mam tuhe,vsetko je o ludoch a pristupe.

Na druhej strane to je ako keby drbali ludi ze im nefunguje trebars zapalovac.resp ako na stk preveruju TZ,vidi stitok a OK?

Vela ludi ani nevie,ze take koliesko v aute ma,tak co uz.

Odesláno

to čo tam máte za stk, naklápanie svetiel sa nekontroluje? až sa mi pokazí tak dojdem :D , na stk sa mi ešte nestalo aby nekotrolovali výšku svetla a samozrejme aj naklápanie...   pardón, na š120 mi to naozaj nekontrolovali (naklápanie) pokiaľ si dobre pamätám, ale to asi preto, že na tom aute to nikdy nebolo ;)

samozřejmě že na š 120 naklápění světel bylo ... jen se ručando naklápěly celé světlomety.

Odesláno

Jj ozzy - na levé straně v dolní části palubky. Ta moje měla 3 polohy ( normál, střední zátěž a plně naložené ) nikdy jsem ale netestoval zda to opravdu fungovalo - před 25 lety to snad ani nikoho nezajímalo.

A k nové TK. Včera jsem byl se synovým VW Golf Variant 1.6 TDI r.v 2006 na "Popravě" a v pohodě jsem prošel jen mám v zápisu poškozené lanovody k ruční brzdě. Emise jsou už součástí kontroly, takže zelená známka a ani kartička už se nevydávají. Má to logiku - bez emisí stejně technickou neprojdeš. Na RZ mi nechali starou známku - nová je jen na protokolu.

Odesláno

Na Š120 to snad bylo jen v provedení LS a na hydrauliku - vedly tam hadičky, ne dráty. Ale možná si to pletu s jiným autem...

Na STK naklápění - ptají se mě na kontrolním stanovišti, jestli funguje, a když řeknu, že jo, tak chtějí, abych světla maximálně zvedl. Čili je nezajímá, jestli jdou sklopit, ale jestli v horní poloze nesvítí moc vysoko.

Návštěvník
Odesláno

U Š 120 se oválná světla naklápěla stejně jako u Avie páčkou pod sklem světlometu. Nevím jak ty pozdější hranatější, ale tipuju že taky tak.

Odesláno

Prvně se mrkni na osvětlení popelníku. Je tam malinkaty červeny světýlko. Pokud máš spálenou žárovku tak nefunguje naklápění. 

Ale toto je pouze u vozu po FACELIFTU

Odesláno

O tom jsem nevěděl. Jinak co má osvětlení společnyho s naklápěním světel, to netuším. Ale prostě to tak je. Vyměnil jsem žárovku podle zdejšího návodu a najednou naklápění šlo. Co tím inženýři ve Francii zamýšlely, to je ve hvězdách......

Odesláno

To bude spíš následek práce programátorů než elektrokonstruktérů..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...