petr 1 Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 (upraveno) http://www.auto.cz/peugeot-2008-osvezeni-vzhledu-rozsireni-vybavy-93014 Omlouvám se za nevhodné vložení tohoto odkazu patří jinam. Upraveno 18. únor 2016 uživatelem petr 1 Citovat
Maco82 Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 (upraveno) Nezlobte se na mě, ale vymlouvat se na kvalitu benzínu v ČR je poněkud dětinské.... benzín v ČR je pro všechny značky stejný a jiné značky s tím nemají problém, Tak proč peugeot narovinu nepřizná, že se něco nepovedlo, a nevezmou za to odpovědnost? brzy se budou vymlouvat na rozbité cesty v ČR při problému na nápravě, nebo na prašné prostředí, na déšť, mráz, slunce.... Mám podobný problém se zanášením motoru a následným cukáním u 1.6HDI a při reklamaci "pane pravděpodobně tankujete nekvalitní naftu, musíte používat aditiva" u další reklamace "pane pravděpodobně jezdíte krátké trasy a zřejmě podtáčíte motor" a další hlášky, prostě u peugeotu nemůže nastat žádná chyba, za všechno můžou vnější faktory s kterými asi nepočítali petr1: pokud Ti nevadí tankovat 98 a máš poblíž pumpu s tímto palivem tak auto převezmi, v ostatních případech bych zkusil konkurenci nebo alespoň jiný motor... Upraveno 18. únor 2016 uživatelem Maco82 Citovat
Guest minimaxa Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 Mám podobný problém s cukáním na 1.6HDI a při reklamaci "pane pravděpodobně tankujete nekvalitní benzín, musíte používat aditiva" Pane, pokud tankujete do 1.6HDI benzín, skutečně neděláte podle servisu dobře, ale v tomto případě ani aditiva nepomohou Citovat
Dave_k Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 2petr 1: Já bych to auto nepřevzal s tím, že mi nové podmínky nevyhovují (pokud to tak jde). A když takovejch bude víc tak se třeba peugeot chytí za nos a třeba si spočítá, že se mu čas od času vyplatí ten motor vyměnit, než přijít o X zákazníků a danou podmínku zruší. Citovat
Charlie 1 Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 Nejlepší je kupovat provereny motor,ktery se už nějaký patek vyrábí... Problémy maji i jiné značky,když Bracha kupoval Volvo xc70 mel problémy ze při regeneraci fapu se ředil motorový olej naftou než Volvo problém vyřešilo trvalo to tuším 2 roky,musel jezdit často na výměnu oleje,pak úpravou softu u motoru problém vyresili...ale co to stalo nervu... Nejlepší je koupit auto na konci výroby to už jsou všechny nemoci auta vyřešeny a člověk nemá problémy.... Citovat
petr 1 Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 Maco 82 Děkuji ti za radu,mám nedaleko pumpu z naturalem 98, Vadí mi jen že budu do poměrně malého vozu tankovat benzín jako do nějakého super sportu . Hledám v tom autě nějakou výhodnost oproti ostatním srovnatelným autům na trhu, když už do něj na pumpě dám v korunách víc. A nejsem si moc jistý že udělám dobře když ho koupím . Rád bych je to pěkné auto. Citovat
Maco82 Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 Pane, pokud tankujete do 1.6HDI benzín, skutečně neděláte podle servisu dobře, ale v tomto případě ani aditiva nepomohou jn to by nepomohly no díky za upozornění, opraveno Citovat
luki52 Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 (upraveno) Auto je uz doma, hocibje to citroen, ale ten isty motor a je to pravda, ze na Svk, CR, HU a PL mame menej kvalitny benzin, tak koli tomu nam odporucaju tankovat 98 oktanovy benzin, len by ma aj zaujimalo kde ho tankovat, ale i tak, ked si myslia, ze na benzinke shell maju zly benzin, asi cela PSA je v prdeli a si nechcu priznat, ze to posrali zase s motorom Upraveno 18. únor 2016 uživatelem luki52 Citovat
luxhajek Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 Ahoj všem. Mám 2008ku 110k od prosince. Tankuju je Shell nitro+ 95. Veliká spokojenost se spotřebou 5,4. Volal jsem známému do Peugeotu co to je za povik kolem paliva a bylo mě řečeno, že o ničem neví a dál všem kupujícím doporučuje tato palivo s příměsí aditiv. Je to nějaká kachna. Citovat
miroska Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 tak kachna asi ne,JVT o tom ví dost.Ale myslím si,že když se tankuje u značkových pump,např Benzina,Shell,OMV,tak by 95 stačilo.U nás teda krom Benziny jiný benzin než N95 nemají.Překvapilo mně,že i shellka má jen 1 druh nafty i benzínu Citovat
Charlie 1 Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 no jestli myslíte že u Shellu,OMV nebo Benzině je kvalitnější benzin nebo nafta než třeba u ONA tak je to jen placebo efekt... znamej dělá u celníku,koupil nový Hyundai I30 a zjištoval si kvalitu nafty a benzínu u ona odebrali namátkově vzorky a v laboratoři zjistiji ,že je stejně kvalitní jako u výše zminovaných čerpacích stanic,akorát je dražší....myslim že podobně dopadly testy nějakýho automoto magazínu.... Citovat
Laďa Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 Auto je uz doma, hocibje to citroen, ale ten isty motor a je to pravda, ze na Svk, CR, HU a PL mame menej kvalitny benzin, tak koli tomu nam odporucaju tankovat 98 oktanovy benzin, len by ma aj zaujimalo kde ho tankovat, ale i tak, ked si myslia, ze na benzinke shell maju zly benzin, asi cela PSA je v prdeli a si nechcu priznat, ze to posrali zase s motorom Maďarsko a Polsko tam udajně nepatří. Jen Česko, Slovensko, Rumunsko a Chorvatsko. Citovat
Péťa Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 Maďarsko nevím, ale Polsko má benzín i naftu v pohodě. Tam se bát nemusíte.Mimochodem, to platí i pro potraviny. Jen se musí kupovat v Polsku a nesmí mít české nápisy. Citovat
miroska Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 no nevěřím,že jinde je benal lepší,ale určitě menší riziko třeba vody,než u nějaké malé pumpy v arealu JZD. Dal jsem si práci a na Auto.cz našel nejhorší benzínové motory.Minulá generace THP měl velké problémy s karbonem, rozvody a další.A k motoru Pure tech se vyjadřují podobně.Stojí za přečtení Citovat
ozzy56 Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 vy jste na ty malé pumpy uvzatí , neříkám, že se tam nedá pančovat palivo, ale u nich obvykle tankují stále stejné stroje a okamžitě by se provalilo, že porucha stroje jde na jejich triko vlivem nekvalitního palivapa , navíc tam už taky nemají staré mrdky, ale stroje s common rail za desítky milionů, obsluha si nedovolí podvádět--v práci by hned skončila i když je to jako s tím naším medem--kupuju výhradně jen náš, ale asi znáte tu ostudu z poslední doby, kdy tam byla příměs cizího medu, který tam neměl co dělat Citovat
Péťa Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 Proto kupuji med od souseda Vlastně nekupuji, dostávám ho zadarmo. Nespotřebujeme ho mnoho Citovat
miroska Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 no když jedu,kde třeba je ono,tak neváhám.Ale v nedaleké vsi je pumpa a už 2x byli v televizi,jakou prodávají,,kvalituˇˇ .Jinak si myslím,že nafta je u všech pump OK.Přeci jen,cena railu je vysoká. Ale u P2008 si myslím,že je spíš něco špatně konstrukčně.Přeci stejný motor a do15.1. a po 15.1. když není změna na výrobku, nemůže jen datum něco změnit. A jen tak pro mně,kolik kde stojí benzín?Tady N95 28 až 29 Kč Citovat
luki52 Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 Ja im aj tak kicham na hlavu, kupim klasicku 95 a dolejem dvojnasobok odporucaneho mnozstva aditivum VIF a hotovo Citovat
JVT Odesláno 18. únor 2016 Odesláno 18. únor 2016 (upraveno) Co tak pár přesných údajů. Dal jsem si tu práci a vypočítal jsem pro zdejší mrmlali roční náklady na palivo na 15.000 km. Vybral jsem obdobné vozy s podobným výkonem a použil katalogové údaje o spotřebě. (Vybermiauto) Chápu, že reálná spotřeba je jiná, ale všichni výrobci mají stejné podmínky při stanovování tohoto údaje. Cenu a výbavu vozů jsem neřešil. Cenu benzínu jsem pro výpočet použil dnes platnou v u jednoho obchodního centra v Teplicích. Značka model výkon spotřeba palivo cena za palivo Opel Mokka 85kW 6,6l/100km N95 24.453,- Kč Renault Captur 87kW 5,5l/100km N95 20.377,- Kč Hyundai ix20 66kW 5,6l/100km N95 20.748,- Kč Peugeot 2008 81kW 4,7l/100km N98 19.458,- Kč Peugeot 2008 81kW 4.7l/100km N95 17.414,-Kč nedoporučené palivo 19.458 - 17.414 = 2.044 :12 = 170,- Kč 170,- Kč = cca dvě krabičky cigaret nebo cca 7 piv v hospodě. To vše za jeden měsíc Tyto výpočty možná trochu uklidní zde počínající negativní nazírání na vydané opatření dovozcem PEUGEOT ČR o nutnosti používání paliva N98 do přeplňovaných motorů 1.2 Pure Tech. Do výpočtů jsem použil cenu N95 = 24,70 Kč a N98 = 27,60 Kč Upraveno 18. únor 2016 uživatelem JVT Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.