Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Nezlobte se na mě, ale vymlouvat se na kvalitu benzínu v ČR je poněkud dětinské.... benzín v ČR je pro všechny značky stejný a jiné značky s tím nemají problém, Tak proč peugeot narovinu nepřizná, že se něco nepovedlo, a nevezmou za to odpovědnost? brzy se budou vymlouvat na rozbité cesty v ČR při problému na nápravě, nebo na prašné prostředí, na déšť, mráz, slunce....

Mám podobný problém se zanášením motoru a následným cukáním u 1.6HDI a při reklamaci "pane pravděpodobně tankujete nekvalitní naftu, musíte používat aditiva" u další reklamace "pane pravděpodobně jezdíte krátké trasy a zřejmě podtáčíte motor" a další hlášky, prostě u peugeotu nemůže nastat žádná chyba, za všechno můžou vnější faktory s kterými asi nepočítali :)

petr1: pokud Ti nevadí tankovat 98 a máš poblíž pumpu s tímto palivem tak auto převezmi, v ostatních případech bych zkusil konkurenci nebo alespoň jiný motor...

Upraveno uživatelem Maco82
Guest minimaxa
Odesláno

Mám podobný problém s cukáním na 1.6HDI a při reklamaci "pane pravděpodobně tankujete nekvalitní benzín, musíte používat aditiva" 

Pane, pokud tankujete do 1.6HDI benzín, skutečně neděláte podle servisu dobře, ale v tomto případě ani aditiva nepomohou  :D  :aut

Odesláno

2petr 1: Já bych to auto nepřevzal s tím, že mi nové podmínky nevyhovují (pokud to tak jde). A když takovejch bude víc tak se třeba peugeot chytí za nos a třeba si spočítá, že se mu čas od času vyplatí ten motor vyměnit, než přijít o X zákazníků a danou podmínku zruší. :myslim

Odesláno

Nejlepší je kupovat provereny motor,ktery se už nějaký patek vyrábí...

Problémy maji i jiné značky,když Bracha kupoval Volvo xc70 mel problémy ze při regeneraci fapu se ředil motorový olej naftou než Volvo problém vyřešilo trvalo to tuším 2 roky,musel jezdit často na výměnu oleje,pak úpravou softu u motoru problém vyresili...ale co to stalo nervu...

Nejlepší je koupit auto na konci výroby to už jsou všechny nemoci auta vyřešeny a člověk nemá problémy....

Odesláno

Maco 82 

Děkuji ti za radu,mám nedaleko pumpu z naturalem  98, Vadí mi jen že budu do poměrně malého vozu tankovat benzín jako do nějakého super sportu . Hledám v tom autě nějakou výhodnost oproti ostatním srovnatelným autům na trhu, když už do něj na pumpě dám v korunách  víc. A nejsem si moc jistý že udělám dobře když ho koupím . Rád bych je to pěkné auto.
Odesláno

Pane, pokud tankujete do 1.6HDI benzín, skutečně neděláte podle servisu dobře, ale v tomto případě ani aditiva nepomohou  :D  :aut

jn to by nepomohly no :) díky za upozornění, opraveno ;)

Odesláno (upraveno)

Auto je uz doma, hocibje to citroen, ale ten isty motor a je to pravda, ze na Svk, CR, HU a PL mame menej kvalitny benzin, tak koli tomu nam odporucaju tankovat 98 oktanovy benzin, len by ma aj zaujimalo kde ho tankovat, ale i tak, ked si myslia, ze na benzinke shell maju zly benzin, asi cela PSA je v prdeli a si nechcu priznat, ze to posrali zase s motorom

Upraveno uživatelem luki52
Odesláno

Ahoj všem. Mám 2008ku 110k od prosince. Tankuju je Shell nitro+ 95. Veliká spokojenost se spotřebou 5,4. Volal jsem známému do Peugeotu co to je za povik kolem paliva a bylo mě řečeno, že o ničem neví a dál všem kupujícím doporučuje tato palivo s příměsí aditiv. Je to nějaká kachna.

Odesláno

tak kachna asi ne,JVT o tom ví dost.Ale myslím si,že když se tankuje u značkových pump,např Benzina,Shell,OMV,tak by 95 stačilo.U nás teda krom Benziny jiný benzin než N95 nemají.Překvapilo mně,že i shellka má jen 1 druh nafty i benzínu

Odesláno

no jestli myslíte že u Shellu,OMV nebo Benzině je kvalitnější benzin nebo nafta než třeba u ONA tak je to jen placebo efekt...

znamej dělá u celníku,koupil nový Hyundai I30 a zjištoval si kvalitu nafty a benzínu u ona odebrali namátkově vzorky a v laboratoři zjistiji ,že je stejně kvalitní jako u výše zminovaných čerpacích stanic,akorát je dražší....myslim že podobně dopadly testy nějakýho automoto magazínu....

Odesláno

Auto je uz doma, hocibje to citroen, ale ten isty motor a je to pravda, ze na Svk, CR, HU a PL mame menej kvalitny benzin, tak koli tomu nam odporucaju tankovat 98 oktanovy benzin, len by ma aj zaujimalo kde ho tankovat, ale i tak, ked si myslia, ze na benzinke shell maju zly benzin, asi cela PSA je v prdeli a si nechcu priznat, ze to posrali zase s motorom

Maďarsko a Polsko tam udajně nepatří. Jen Česko, Slovensko, Rumunsko a Chorvatsko.

Odesláno

Maďarsko nevím, ale Polsko má benzín i naftu v pohodě. Tam se bát nemusíte.Mimochodem, to platí i pro potraviny. Jen se musí kupovat v Polsku a nesmí mít české nápisy.

Odesláno

no nevěřím,že jinde je benal lepší,ale určitě menší riziko třeba vody,než u nějaké malé pumpy v arealu JZD.

Dal jsem si práci a na Auto.cz našel nejhorší benzínové motory.Minulá generace THP měl velké problémy s karbonem,

rozvody a další.A k motoru Pure tech se vyjadřují podobně.Stojí za přečtení

Odesláno

vy jste na ty malé pumpy uvzatí :) , neříkám, že se tam nedá pančovat palivo, ale u nich obvykle tankují stále stejné stroje a okamžitě by se provalilo, že porucha stroje jde na jejich triko vlivem nekvalitního palivapa  :myslim , navíc tam už taky nemají staré mrdky, ale stroje s common rail za desítky milionů, obsluha si nedovolí podvádět--v práci by hned skončila

i když je to jako s tím naším medem--kupuju výhradně jen náš, ale asi znáte tu ostudu z poslední doby, kdy tam byla příměs cizího medu, který tam neměl co dělat :grr

Odesláno

no když jedu,kde třeba je ono,tak neváhám.Ale v nedaleké vsi je pumpa a už 2x byli v televizi,jakou prodávají,,kvalituˇˇ 

.Jinak si myslím,že nafta je u všech pump OK.Přeci jen,cena railu je vysoká.

Ale u P2008 si myslím,že je spíš něco špatně konstrukčně.Přeci stejný motor a do15.1. a po 15.1. když není změna na výrobku,

nemůže jen datum něco změnit.

A jen tak pro mně,kolik kde stojí benzín?Tady N95 28 až 29 Kč

Odesláno (upraveno)

Co tak pár přesných údajů. 

Dal jsem si tu práci a vypočítal jsem pro zdejší mrmlali roční náklady na palivo na 15.000 km. Vybral jsem obdobné vozy s podobným výkonem a použil katalogové údaje o spotřebě. (Vybermiauto) Chápu, že reálná spotřeba je jiná, ale všichni výrobci mají stejné podmínky při stanovování tohoto údaje. Cenu a výbavu vozů jsem neřešil. Cenu benzínu jsem pro výpočet použil dnes platnou v u jednoho obchodního centra v Teplicích.  

Značka   model    výkon   spotřeba      palivo  cena za palivo 

Opel       Mokka   85kW   6,6l/100km    N95       24.453,- Kč

Renault  Captur   87kW   5,5l/100km    N95       20.377,- Kč

Hyundai   ix20      66kW   5,6l/100km    N95       20.748,- Kč

Peugeot 2008      81kW   4,7l/100km    N98       19.458,- Kč

Peugeot 2008      81kW   4.7l/100km    N95       17.414,-Kč nedoporučené palivo

19.458 - 17.414 = 2.044 :12 = 170,- Kč   

170,- Kč = cca dvě krabičky cigaret nebo cca 7 piv v hospodě. To vše za jeden měsíc :myslim  

Tyto výpočty možná trochu uklidní zde počínající negativní nazírání na vydané opatření dovozcem PEUGEOT ČR

o nutnosti používání paliva N98 do přeplňovaných motorů 1.2 Pure Tech. 

Do výpočtů jsem použil cenu N95 = 24,70 Kč a N98 = 27,60 Kč

post-49077-0-67293400-1455828075_thumb.j

Upraveno uživatelem JVT

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...