Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

JVT-dobrá práce.Jen na Vysočině se na takovou cenu benzínu nedostaneš.Ale to je jiná.

Tak pokud je to jenom o tý prevenci.Ale ,jak to bude dál?Po desítkách tisíců km,nebude se motor

zanášet jako minulá generace?

Odesláno

Trochu jsem to ještě dopočítal a v dnešní ceně u nás to dělá cca 170,- Kč za měsíc.

Co bude dál? To tedy nevím. Na řešení se pracuje tečka 

Jen musím opakovat, že neznám u nás žádný motor, který by se zastavil nebo měl nějaký problém.

Vzhledem k předepsání paliva N98 pro vozy od 15.01.2016 výrobce na něco přišel. Sice víc informací nemám, ale proč by to jinak dělal. Kdyby palivo N98 nepomáhalo tak tu záplavu nářků nebude riskovat a motor vyřadí z nabídky. Toto je zase jen můj názor. Snažím se o tom raději přemýšlet a případně i si něco vypočítat než jen nadávat.     

Odesláno

Hjondeee   to je ta značka která ještě před dvaceti lety viděla automobily jen v televizi?  :papa 

Odesláno

Já mám Hyundai osm let a naprostá spokojenost.Za 105 tis vyměněny destičky,rozvody.Žádná svolávačka,žádný šachy s benzínem.

Přitom motor s CVVT,výkon jako němec s 1,6 a nebo turbem.

Odesláno

Pe.Tr a miroska

předpokládám, že jste to pochopili jako kolegiální popichování. :aut  :aut  :aut

Všem jen pro upřesnění. Neměl jsem pravdu, když jsem psal o dvaceti letech.

Opravuji s využití dat Wikipedie.

Hyundai vyrobil první vůz v roce 1967.

Pro příznivce značky Peugeot.

V roce 1889 první vyrobená parní tříkolka.

V roce 1890 první čtyř kolový vůz s Daimlerovým benzinovým motorem.

V roce 1896 první Peugeot s vlastním motorem.

V roce 1903 první motocykl.

Ještě proč jsem psal o značce Hyundai. Obě tyto značky spojuje jedno jméno. Vladimír Vošický. Ano, dělal nám celkem krátký čas ředitele.

Proč krátký? Celá síť se spojila a nesouhlasila s jeho stylem vedení.

Odesláno

Tak samozřejmě.Jen jsem napsal,že jsem spokojený.Ale právě kvůli panu V.V. už koukám jinam.Za poslední rok u nás H zdražil o 35 tis.

A ix 20,kterou jsme uvažovali koupit,je kostitřas,a za takové peníze končící model nekoupím.Sice se dá něco ukecat,ale princip....

Guest Fabi Pavel
Odesláno

Dneska mi volali z peugeota že už si mohu přijet pro nové auto co jsem měl objednané přes měsíc a že mi ho nemohou dát kvůli té svolávačce, tak to bylo prý 15 aut a měnil se nějaký šroub v motoru, bližší info budu vědět až převezmu auto

Odesláno (upraveno)

Zdravím,

minulé dny jsem zde pročítal diskuze na dané téma a řešil stejné dilema. Oba motory jsem několikrát projel i u prodejce a i když mnohem lepší požitek jízdy byl ze 110k, tak jsem nakonec objednal tu 82k. Cenový rozdíl jsem moc neřešil, spíše pro konečné rozhodnutí hrál fakt, že s vozem bude jezdit z 99% pouze žena na vzdálenost cca 6-10km denně. Turbo bych musel jednou začas vyvést mimo město, což nemám moc v úmyslu a proto ta volba 82k. Dostal jsem potvrzení od výrobce, že do toho 110k je vhodné dávat N98, ale není to podmínkou spíše jen doporučení. V našem 50tis. městě moc stojanů s N98 není (prakticky nejsou vůbec), takže bych musel tankovat jen u OMV a nebo jezdit někde dál kvůli dotankování...to se mi nechce řešit.

Na jízdu po městě se studeným motorem, který se za 4km a max.10 minut jízdy moc neohřeje, ten 82k motor bohatě stačí. Věřím, že pokud s tím párkrát za rok vyjedeme mimo město, tak to v rámci možností něco ujede :-). Ono porovnávat to s mým autem, 150k v 2,2 naftě :-) moc nejde. Navíc se třemi dětmi se do 2008 také moc neposkládáme, ale kvůli tomu mám druhé auto...

Ale jinak jsem porovnával právě i s vozy Hjondé ix20 či Kia Venga a v interiéru i exteriéru je 2008 mnohem hezčí... a o to u tohoto auta šlo. Navíc cena s akční výbavou je i nižší než obě uvedené korejské auta a celkově je 2008 vybavenější.

Protože doma se líbila bílá barva a těch je na silnicích nejvíce, tak jsem k tomu dal ten citrus paket za 7 tis.Kč a i když jsem to viděl jen na obrázku, tak věřím, že to bude auto, za kterým se každý podívá...no snad se nebude každý dívat po manželce :-).

Upraveno uživatelem pevy
Odesláno

Ono možná někdy ani nejde o peníze jako spíš o to, že někdo musí kvůli BA98 jezdit tankovat x kilometrů místo aby tankoval v místě bydliště.

Odesláno (upraveno)

Na rok zrobim cca 20-25 tis. km, ale kazdy den dochadzam cca 4x 8 km z obce do mesta. Ide o to, ze predajca ma o tom vobec informoval az v den odovzdania a to 18.2.2016, hoci auto uz bolo rezervovane 28 decembra 2015. Danu informaciu dostali k dispozicii od 18.1.2016, ze dovtedy auta kludne mohli jazdit na 95 benzin. A po druhe v okoli taky nie je a po druhe je znatelne drahsi

Upraveno uživatelem luki52

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...