Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

filtrujete někdo doma vodu z vodovodního řádu?

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

takže zatím zvítězila varianta stolního výdejníku vody v kuchyňi na teplou a studenou s napojením na řád a kompresorová´ým chlazením, má to dva filtry , ještě čekám na finalní cenu a cenu těch filtrů plus jejich životnost.

teď ještě řeším domácí vodárnu +předfiltr na mechanicke nečistoty ,na zvýšení tlaku v řádu s kterým bojuju od nastěhování, hlavně mi jde abz to nedělalo moc kravál :D

Upraveno uživatelem Pe.Tr
Odesláno

takže objednáno http://www.dk-voda.cz/vydejniky/144-dk2v208g-vydejnik-vody.html  filtr má životnost 6000litrů a stojí 600,-

navíc dnes instalatér u mne doma vyřešil problém s tlakem, jeden z ventilů u přívodu se nedal otevřít naplno byť to tak na kolečku z venku nebylo patrné , navíc tam  byl uplně zbytečný tak se dal pryč plus i zpětná klapka co byla nad ním , dala se tam nová roura a tlak je v celém domě uplně suprovej i po otevření všech kohoutů najednou.

takže domácí vodárna netřeba , filtr prej taky ne páč  všechny roháky mají své male filtříky což je pravda , jeden jsem vyndaval kvůli myčce :D

ptal jsem se jej i jiných na změkčovač vody  a jsou to prý vyhozené peníze.

takže svůj double problém jsem vyřešil ke své max. spokojenosti.

Odesláno

tak to nesouhlasim, kvůli tvrdé vodě mi odešla jedna prača za 3 roky, mám zanesenej kotel vodním kamenem a tím je o dost horší účinnost ohřevu vody, neustálé čistění rychlovarné konvice, zanesené kohoutky v kupelnách, tad.

živpotnost přístrojů se prodlouží, ušetří se za chemický změkčovače a odstraňovače vodního kamene a tak

Odesláno

Jako dřívější obyvatel Neratovic musím potvrdit, že voda je na Mělnicku celkově tvrdá. Pračka nám vydržela cca 4 roky a poté odešlo čerpadlo, rychlovarnou konvici bylo nutné co měsíc čistit, na nerezu se dělali fleky atd. Navíc ta voda i dost divně chutnala a občas byla cítit silně chlorem.

Ale jak mi bylo kdysi vysvětleno na MÚ. nebylo to samotnou vodárnou ( myslím, že to bylo Kárané ) ale poslední úpravou vody tesně před tím, než šla do města. A to proto, že Neratovice mají celkově staré potrubí ( cca od roku 1960-70 ) a do vody se již mohl dostával bordel odjinud. Navíc celé polabí je na pískách a je tam větší nebezpečí kontaminace spodní vody. Proto se mnohem víc ošetřuje než jinde.

Odesláno

tak to nesouhlasim, kvůli tvrdé vodě mi odešla jedna prača za 3 roky, mám zanesenej kotel vodním kamenem a tím je o dost horší účinnost ohřevu vody, neustálé čistění rychlovarné konvice, zanesené kohoutky v kupelnách, tad.

živpotnost přístrojů se prodlouží, ušetří se za chemický změkčovače a odstraňovače vodního kamene a tak

jednou za pulroku vyperu pračku a myčku jen s 250ml Ludmila (neplest s fixanela)  30,- litr a stačí to bohatě. nedavno jsem měl roydělanou myčku uplně do mrtě a vodní kámen vůbec nikde.

konvici, koncovky vodovodu (nemuzu si ted vypomenout jak se to jmenuje :D ) vše jednou za pul roku royeberu a vyčistím včetně sprchových hlavic a pohoda. mam 25l kanystr na odstranovani vodního kamene (koncentrat) stal asi 1000,- a stačí vždy kapička.

oproti ceně změkčovače , instalace a soli a dalších věcí okolo jako energie. je to fakt zahubičku.

Odesláno

Tak asi nemáme tvrdo vodu, protože kohoutky, hlavice a ani pračku či myčku jsem za posledních 10 let nijak nečistil. Voda teče a stěrače stírají. Kolik je optimální tvrdost?

Odesláno

Zdravím u nás bereme vodu jen ze studní takže je tvrdá první automatka koupená v 89 roce vydržela cca 12 let byla to tatramatka a kdybyse nerozpadly plechy prala by ještě teď,ty filtry dobrý obchodní tah ,co se stane z vody po odstranění všech minerálů?Destilovana voda zkuste si ji koupit balenou a čas používat ke konzumaci ...stačí používat selský rozum.Jinak 28 let ve vodarne :-)

Odesláno

Kdyby vodárny poctivě ,,dělali" vodu, tak nejsou takové problémy a kontrolní orgány prováděli poctivě svoji funkci! Nevím, zdali takové problémy byli dřív. Ale mohu potvrdit, že jsem byl na návštěvě a tak chlorovanou vodu jsem nezažil ani na plovárně! A pak jsou z toho suché pokožky a další kožní onemocnění. Chudáci malé děti!!!Takovou vodu bych nepoužil ani na umytí auta, abych nepoškodil lak.

U nás v Týně n/Vlt. je voda z kohoutku dobrá, takže se dá pít normálně. Děláme si s klukem ,,šťávu".

Ve studni je o něco tvrdší voda, tak se používá jako užitková voda.

Odesláno

Zdravím u nás bereme vodu jen ze studní takže je tvrdá první automatka koupená v 89 roce vydržela cca 12 let byla to tatramatka a kdybyse nerozpadly plechy prala by ještě teď,ty filtry dobrý obchodní tah ,co se stane z vody po odstranění všech minerálů?Destilovana voda zkuste si ji koupit balenou a čas používat ke konzumaci ...stačí používat selský rozum.Jinak 28 let ve vodarne :-)

pleteš si destilovanou vodu s demineralizovanou, destilovanou rozhodně nemáme.

a vodu demineralizujeme a náskledně se do ní přidá malé množství neupravené vody a je z toho normální měkká voda

Odesláno

Používá se vůbec (vzhledem k energetické náročnosti) destilace? Bez ohledu na OBCHODNÍ označení v regálech obchodů.... Předpokládám, že všechno to budou DEMI vody v různém stupni úpravy....

Odesláno

Jestli se ptáš zda se vyrábí, tak ano vyrábí. Pro lékařské potřeby, laboratorní potřeby a podobně určitě. Zda i pro běžné drogerie a hoby obchody nebo pumpy, to nedokážu říct.

Odesláno

Jo vidíš, na tyhle případy jsem nevzdechnul, určitě bude existovat výroba klasické destilované vody pro určité specifické účely.... :super

• O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...