oddie Odesláno 2. leden 2016 Odesláno 2. leden 2016 Pobavilo Pravda, sláma na střechu je i na mě příliš hardcore, takže bych byl spíš taky ten s těma taškama, ale některý věci celkem chápu. Mimochodem ti známí jsou tam samozřejmě taky za podivíny, jak jinak. Nedělám si iluze, pro spoustu lidí jsem tutově podivín i já. Akorát to se*e je, a ne mě, mně je to šumák Citovat
Milan+ Odesláno 2. leden 2016 Odesláno 2. leden 2016 Jo, takhle chytrá tam byla půlka vesnice - jak to dělá blbě, jak prej se to "musí" podříznout, a co všechno se tam musí nacpat. Výsledek? Jemu ten barák nakonec funguje podstatně líp než jim. Holt na rozdíl od těch papouškovačů o podřezávání ví přesně, co dělá, a hlavně umí přemýšlet v souvislostech. A to je úplně přesně důvod, proč kdybych něco podobného někdy řešil, půjdu se zeptat jeho, ne "řemeslníků", co to sice "dělají", ale jen jakýmsi nabiflovaným způsobem bez znalosti fyzikálních souvislostí, prostě podle téhle kuchařky se tam musí nacpat všechno tohle a hotovo. Nikde jsem nepsal,že to dělá blbě,jen jsem psal zkušenos s barákem ,který byl v rodině. Citovat
xaon Odesláno 3. leden 2016 Odesláno 3. leden 2016 Naroky na bydleni se dost meni. Pred 100 lety stacila hlina a slama.Kdo byl bohaty mel kamen a palenou cihlu. Pozadavkem bylo, aby do domu nezatekalo, ve svetnici bylo trochu teplo a nemrzlo tam. Cely dum volne provetraval, netesna okna, netesne dvere, topilo se na 16C (mozna i min) a pod perinou se spalo v obleceni.Na pudu kde bylo seno unikalo teplo a vlhkost nikoho nevzrusovala.Spory plisni v plicich nikdo nevidel a stejne by jim to nic nereklo.O radonu ktery pronika z podlozi do kazde stavby nemel paru pan "zednik" jeste pred 20 lety......tak kdo by to resil. Dnesni pozadavky na bydleni jsou trochu jine, pozadujeme tepelnou pohodu, co nejmensi naklady na energie. Dusledkem je zatepleni domu a minimalizace telenych ztrat.Pokud nepouzijes rekuperacni jednotku tak jakekoli vetrani je tepelna ztrata. No a kdyz nevetras, mas teplo a nemas radne izolace proti zemni vlhkosti, tak bydlis s plisni........nemusis ji ani videt. Pokud to nezadas nekomu, kdo to naprojetuje vcetne provadecky s autorskym dozorem a ponese zaruku za funkcnost jeho reseni, mel by si vyuzit typizovane reseni. Tam je slusne sance, ze neprijdou nasledne problemy. Rozhodne musi byt system difuzne otevreny.Financne nejprijatelnejsi jsou kontaktni zateplovaci systemy.Povrchova uprava probarvena jemnozrnna omitka. Obkladani domu drevem,lamelama,cetris deskama,nebo tvarovkama je mnohem pracnejsi a tim padem drazsi. Citovat
Milan+ Odesláno 3. leden 2016 Odesláno 3. leden 2016 před 20 lety.. Radon už se řešil za totáče Citovat
kveton Odesláno 12. únor 2016 Autor Odesláno 12. únor 2016 Takže zateplení se celkem rýsuje, když to vše půjde, tak v dubnu začínáme zateplovat. Sehnal jsem šikovného pána (teda zatím se tak zdá podle přístupu a referencí), byl se na to kouknout a udělal výpočet. Zdi mám dost křivé, takže bude dost práce to vůbec srovnat a tomu odpovídá i cena ... boužel o dost víc než 1000/m2 zateplený to bude 15cm EPS s tím, že část zdi z opuky bude řešen s ohledem na možnou vlhkost Citovat
MotoMoto Odesláno 12. únor 2016 Odesláno 12. únor 2016 Hlavně špalety, tam vznikají největší tepelné mosty. Citovat
kveton Odesláno 12. únor 2016 Autor Odesláno 12. únor 2016 jj, po výměně oken je tam velkem prostor na zateplení, nemusí se nic sekat Citovat
kveton Odesláno 26. duben 2016 Autor Odesláno 26. duben 2016 kluci už na tom makaj a musim uznat, že nemaj lehkou práci na našem domě, zdi jsou celkem dost křivý a snažej se to vyrovnat co to jde, nezávidim jim to každopádně se věci kolem pěkně nabalujou, oplechování atiky, izolace terasy, atd, jsem zvědavej kam až se to vyšplhá Citovat
chuck11 Odesláno 26. duben 2016 Odesláno 26. duben 2016 CO se vyšplhá?cena? na té jste snad domluveni ne? Citovat
Péťa Odesláno 26. duben 2016 Odesláno 26. duben 2016 To neznáš? Ve výběrovém řízení se podbídneš cenou a spoléháš na to, že se zahojíš na vícepracech V nejhorším případě nezaplatíš nějakému subdodavateli To je normální české stavebnictví Citovat
kveton Odesláno 26. duben 2016 Autor Odesláno 26. duben 2016 Cenou rozhodne podbydli nebyli, ale jsou to veci kolem, jako hydroizolace terasy, vymena oplechovani, protoze diky velkym nerovnostem jsou plechy kratky, atd Citovat
rhinos Odesláno 26. duben 2016 Odesláno 26. duben 2016 ja ti nevim....ja delam ve strojirenstvi a kdyz podseknu cenu nabidky tak mi to uz nikdo nezaplati...takze mi tyhle viceprace vzdycky tak nejak prijdou usmevne. neco jako kdyz provozovatele zimnich center chteji kompenzaci za to ze nenapadl snih Citovat
kveton Odesláno 9. červen 2016 Autor Odesláno 9. červen 2016 HOTOVO .. konečně, ale výsledek stojí za to, já jsem nad míru spokojenej, barák je úplně jinej na pohled, ale uvidíme v zimě. Jen ta cena... Citovat
kveton Odesláno 14. červen 2016 Autor Odesláno 14. červen 2016 Nakonec s plechařinou to byl pěknej ranec, barák byl fakt křivej a dorovnat to stálo spoustu materiálu, proto i ta cena olizující 350tkč, ale výsledek fakt stojí za to, ten barák je úplně jinej Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.