Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Prosím nevíte někdo jestli je na p. 106 normálně jen jedna zadni mlhovka nebo 2 ? Svítí mi už od koupe jen jedna a ted na 2. STK to dali jako závadu :(

Odesláno

sundej druhý světlo a koukni se sám , na ax jsem myslím měl taky jen vlevo ,na Toyo Hiaca je taky jen vlevo ,vpravo mi to nedalo a sundal jsem pravý světlo a zaslepené.Tak vem do ruky šroubovák a koukni se.

Odesláno

no nektere modely maj prave obe mlhovky ale 106 snad mezi ne nepatri
pokud sviti od koupe ta spravna - teda leva nemohl ti to napsat jako zavadu

pokud ale sviti prava znaci to ze v levem svetlometu mas spatnou zarovku a tim to opravdu je zavada

Odesláno

mě zase tento dotaz připadá vcelku lichý ....na TK  se kontroluje osvětlení ,to si nemohl během minuty ten dekl skla sundat a zkontrolovat to osobně....??

mě se nestalo,že by výměnu žárovky na místě někdo netoleroval....a opora v zákoně je taky ....

pokud se závada stane v průběhu jízdy nezávisle na vůli řidiče....před odjezdem svítilo.... moc tomu nerozumím. Šroubovák a 3-4 šrouby.....

Odesláno (upraveno)

Přesně tak, i u mojí 406 taky svítila (továrně) pouze levá zadní mlhovka a u 106 taky.

Demontuj levé zadní světlo a podívej se, zdali to máš zapojené mlhové světlo, zda není záslepka na místě zadní mlhovky. Pokud by to mu tak bylo, tak bych co nejdříve zajel zpět na STK a vše vyřešil tím, že se nejedná o závadu, ale o neodbornost a neznalost technika STK!!! A že chceš protokol STK, kde již není ,,závada" zapsaná!

Upraveno uživatelem OK406
Odesláno (upraveno)

pretoze u nas podla vyhlasky musi svietit lava hmlovka a to preto ze ak ta niekto predbieha cize priedbieha ta po lavej  strane potrebuje vidiet tvoj lavy okraj auta  aby ta nenabral  v Uk to budu mat opacne lebo tam sa jazdi po opacnej strane preto ma napr 406 predpripravu aj na pravu hmlovku zalezi kde to auto ide na exportt

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

ano je lepsie ked svietia obe lebo ta moze niekto obchadzat s pravej strany a vznikne stejny problem ale tie hmlovky aj dost oslepuju a to hlavne v noci za dazda ak je vodic nezodpovedny a pozapina to tak ten zanim iduci sa z toho zblazni

Odesláno

Pokud jedu v koloně a nebo jede za mnou vozidlo, tak zadní (i přední) mlhovky vypnu. Ale pokud jedu sám a je mlha nebo jiné klimatické podmínky, kdy je nutné nejen vidět, ale i býti viděn, tak je zapnu. Někdy stačí, když je na vozovce ,,prašan" a zadní část vozidla je od sněhu a vozidlo není moc dobře vidět = nejsou vidět světla, tak je dobré zapnou zadní mlhovky, pokud to situaci vyžaduje. Jelikož mlhová světla sníh prosvítí. není možné, aby se každých cca 5 km zastavilo a čistila se zadní světla od svěhu.

Odesláno

Pokud Ti na STK svítila levá mlhovka tak je technik:

a) debil a nemá tam co dělat

b) "vychcánek" s cílem vytáhnout z Tebe prašule za následnou kontrolu.

Odesláno

Pravé světlo je standartně se záslepkou. Osobně sem ji vyloupl a osadil žárovkou, mám radši dvě zadní mlhovky. Už z důvodu, kdyby jedna klekla tak druhá to jistí. A je jedno na které straně auta. Když je mlha jako prase nemá mě kdo normální předjíždět a když už je pak blíž tak stejně vidí obrysovky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...