Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj, něděláte někdo nebo nemáte někdo zkušenosti s odhlučněním stropu?

Mám za sousedy idioty, co si dali po roční rekonstrukci plovoučku na beton...a je to peklo....slyším každej jejich prd...a to do slova....po dobrým to s nima nejde...

Koukal jsem na různé lisované pěny, ale tápu v provedení vlastního odhlučnění, všude je popsána akorát předstěna ke stěně, ale strop nikde.

Tak kdyby se tu někdo našel ochotný třeba poradit, budu rád za každou informaci :papa

Upraveno uživatelem Fruktis
Odesláno (upraveno)

Přemýšlel jsem o modrým sadrosi, na to dát tu lisovanou pěnu...

Ale když udělám klasickej rastr na strop, tak se bojím ze se to přes kotvy přenese...A to by mi bylo k prdu...další problém je, že u okna je možné snížení max o 7 cm, pak je tam okno...

Upraveno uživatelem Fruktis
Odesláno

http://www.vuno.sk/53/dosky-wolf---zvukova-izolacia/?gclid=Cj0KEQiA7rmzBRDezri2r6bz1qYBEiQAg-YEtqOma0y6Ff3kBCUD_w-17lLkGnd_ErPivCgq7uBGrZ4aArg68P8HAQ

Tieto dosky sme spolu z otcom vyrobili svojpomocne. Kartonove tuším 7 komorové dosky som kúpil priamo vo výrobe , k tomu jemný keramický piesok ktorým sme to naplnili. Dali sme to na konštrukciu pod to ešte 12 cm minerálnej vlny a navrch sadrokarton. Pravdou však je že kročajový hluk sa nepodarilo odstrániť úplne keďže išlo o dom starý niekoľko sto rokov zato televízor alebo radio môže ísť naplno a dole nič nepočuť.

Odesláno

To je pěkné, ale výška řešení je pro mě nerealna....u okna je max 8 cm...A i tak budu muset být výjimečné přesný...zatím se klonim k tomu, udělat rošt, nad něj nalepit akustickou 5cm lisovanou pěnu a zakrýt to modrým sadrosem...zatmelit, vymalovat a je to...

Nebo pěnu nelepit, ale položit na rošt...

Při troše dobré vůle by mezi pěnou a stropem mohla vzniknout i vzduchova bublina...

Odesláno

Ono hlavně záleží, jaké jsou stěny. Píšeš že máš nad oknama 7cm, strop je beton, tj. nadokenní překlad je betonovaný společně s překladem a tvoří současně věnec? Není to náhodou celé panel?  Pokud je to panel, tak odhlučnění stropu nebude mít ten očekávaný efekt cena/výkon. Podlahu je prostě nutné izolovat jak od stropu tak od stěny a to důsledně.

Odesláno

To si netroufnu tvrdit co to je...je to něco dodelaneho když měnili okna...pravděpodobně jen nějaká mazanina je to krivy a stropní panel je až na lodžii...ale prozkoumán to....nebydlel jsem tam, když to bylo meneno.

Odizolovat podlahu by bylo bajecne a nejlepší řešení, ale s nima se proste nedomluvis, už když to "rekonstruovali", tak jsem za nima byl, ale je to marný, je to marný......oni jsou totiž letadlo a po nich potopa...

Vím že odizolovani stropu nemusí být úplně efektivní, ostatně na to jsem. Narazil asi všude, ale zlepšení by to alespoň mělo casecne přinést...protože slyšet od hnupu třeba i jen když si zuje kozacky a ty padnou na zem a je to slyšet jak kdyby něco stloukali je na palici.

Přinejhorším by se udělal pokoj v pokoji. Ale to je teda až poslední varianta...A nebo je pak umlčet na věky...ale mám rád svobodu:-P

Proto hledám řešení v izolaci.

Odesláno

Kdysi jsem v jedné knížce (Jak jsem vyhrál válku od Patrica Rayena) četl jak bydleli v Itálii v přízemí domu a nad nimi bydleli Němci. A tak se snažili navzájem zlikvidovat. Když začali nad nimi Němci dupat, tak začali tlouct pažbami do stropu a když se k nim snažili prokopat, tak začali kopat ze spodu a když je Němci chtěli ohněm zabít a začali prolévat dolů benzín tak dole škrtli sirkou dřív.

Tak mě napadlo, zda by nebylo třeba možné přidělat vhodný reproduktor ke stropní konstrukci a kdý přijdou domů tak si něco hezkého pustit a odhlučnění ať si koupí oni.

:D  :)

Odesláno

Nechci být za pesimistu, ale to odhlučnění bude problém. V RD mám stropy z keramických povalů (v prodstatě Miako), na nich vrstvu betonu, pak polystyrenové systémové desky pro podlahové topení, zase beton, protikročejovou izolaci (něco jako miralon) a kvalitní plovoučku. Dole slyším každý krok, který se nahoře udělá. Když někomu upadne malá kostička Lega, je to jako kdyby nahoře tloukli kladivem do podlahy :(

Odesláno

7 cm je strašně málo, to nebude stačit ani na klasickej rošt z CD profilů, kterej se používá na sádrokartonový podhledy.

Aby to mělo být opravdu účinný, chtělo by to udělat rošt cca 20 cm pod stropem. Pod vlastní stropní konstrukcí nechat cca 5 cm vzduchovou mezeru a pak cca 10 cm zvukové izolace - nějakou vatu. Pomůže to, ale výsledek rozhodně nebude takový, jako kdyby si ti pitomci nad tebou dali izolaci NAD strop. Ten mnou popisovaný způsob by ti pomohl u vzduchové neprůzvučnosti (neuslyšíš tolik jejich mluvení, hluk všeobecně), ale mnohem mín pomůže u kročejové neprůzvučnosti - protože jejich dupání se už roznáší do stropní konstrukce, z které to jde do stěn a příček - a to už nemáš jak odizolovat.

Odesláno

Ja som okrem dotatočnej izolácie pod stropom mal odizolovanú podlahu z masívnej borovice 5cm tvrdenou minerálnou vlnou na ktorej ta podlaha defacto pláva. Nijako nieje spojená s podkladovým betónom ani stenami a aj tak bolo dole počuť každý krok. Po odizolovaní stropu pod nami sa to výrazne zlepšilo ale moja vlastná matka aj tak nebola schopná zvládnuť pohyb mojich dvoch malých deti nad hlavou a po kratkom období psychoteroru z jej strany som nechal zrekonštruovaný podkrovný byt na námestí z rozlohou 200 m2 prázdny a pre zachovanie zdravých zmyslov celej rodiny som odišiel do nájmu. Tu bývam na hornom poschodí , úprimne ľutujem susedu pod nami ale ta je neskutočne tolerantná a ani raz sa ešte nesťažovala. Zaslúžila by si zlatú medailu za tolerantnosť :)

Odesláno

Zkus kouknout na Fermacell, (fermacell.cz) nebo tam zavolat, dodávají řešení pro tenhle případ. Je to předstěna s akustickými profily a deskami ze sádrovlákna. Mělo by to jít použít i na strop.

Odesláno

Tady to fungovat nebude, tedy alespoň ne efektivně. Odhlučnit je třeba podlahu. Jinak do toho narveš "Raketu" a výsledek Tě na 99% zklame. Pokud není domluva se sousedy, tak to bude rozhodně oříšek. Jak psal MotoMoto - dobrej basák a nějaký kvalitní metal. Ani to nemusí být příliš nahlas - rozhodně to bude nahoře slyšet víc než u Tebe. A takhle v 11 v noci? :grr    

Odesláno (upraveno)

Logicky, jakmile se rezonance dostane do konstrukce domu, tak jí neodhlučníš. |Jedině špunty do uší. Takže můžeš dělat cokoliv a ten hluk se přenese dolů.

Takže jedině: Jak vy k my, tak my k vy.

Upraveno uživatelem MotoMoto
Odesláno

Driver: Díky za odkaz, prostuduji si to. :super

Pro ostatní: Nápad je vykřičet je super, ale mám taky třeba vedle hodný sousedy co maj malýho prcka a opravdu jim tam nebudu pouštět diskotéku. Nemohu přenášet problém i na další. To už mu radši rozbiju držku a zlámu hnáty. :aut Už mě napadli i separatistické prvky boje, jako zvonění v noci, sirky v zámku, vteřinové lepidlo v zámku, přidávám si k tomu i diskotéku o půlnoci.

A jen pro zajímavost, včera jsem se po 5 dnech vyspal bez hluku :roll

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...