Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím. Asi to tu už bylo a možná mne vyženete, ale na koho jiného se obrátit, než přímo na uživatele a milovníky svých mazlů. 

Už měsíc vybíráme nové auto. Zamilovali jsme si 307 SW, ale váháme jaký motor. Jezdíme denně. Někdy cca 20km někdy víc a někdy jen 3km. Bojím se jít do nafty, kvůli přejezdům, ale zas u benzínu se bojím spotřeby. Předtím jsem měla 206 SW 1.4HDi a až na zimní starty jsem byla spokojena. Prosím o každou radu. 

Odesláno

Z mé zkušenosti záleží dost na tom, zda resp. jak často/daleko budeš jezdit dálnice. Mám 1.6 HDi s pětikvaltem a na dálnici ta šestka pocitově i spotřebou celkem chybí. Jinak max. spokojenost :papa

Odesláno

1,6 HDi. Dobře jede a málo žere.

1,6 benzín a 2,0 HDi jsou taky dobré, pokud je auto jinak v hezkém stavu (což bude zvlášť benzín, který se nekupuje na velké ježdění.)

Odesláno (upraveno)

Díky moc. Dálnice vůbec nejezdíme. Jen město a okrsky.

50% město (z toho 30% popojíždění do 5ti km) a 50% okrsky.

Upraveno uživatelem Janča SW
Odesláno

Mě jde hlavně o to, zda ty moje couračky to HDi vydrží a když už tak jaké (1.6 nebo 2.0 a kolik kw) a nebo ten benzín 1.6 jakou má po těch 10ti-15ti letech spotřebu. 

Odesláno (upraveno)

Couračky:

- Benzín bude brát kolem 8 a více,

- 1,6 HDi mezi 5 a 6

- 2,0 HDi mezi 6 a 7

Koukni na spritmonitor.de, nebo spotreby.cz

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno (upraveno)

Janča SW: když jsi předtím měla 1,4 HDi, tak couračky nevadily? Tedy co se týká zahřátí motoru - v tomto máš asi zkušenost.

Já bych klidně šel do 1,6 HDi, i na couračky. Má příhřev vody, takže se rychleji ohřívá.

Pokud teď máš spotřebu do 5 (206, 1,4 HDi), tak tě ujišťuju, že spotřeba přes 8, tedy např. 8,5, bude silné kafe.

Doma máme 1007, 1,4 benzín se spotřebou kolem 8 po městě, syn má 307 1,6 benzín a po městě taky přes 8.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

cau, za me bych schanel 1.6 HDI ve verzi 66kw, jede podobne jako 80kw verze a je docela spolehliva, navic nema filtr pevnych castic ani variabilni turbo, 2.0 hdi muzu doporucit ve verzi 100kw, 66 a 79 uz jsou konstrukcne dost stary....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...