zavovi Odesláno 10. prosinec 2015 Autor Odesláno 10. prosinec 2015 Byl jsem se dneska zeptat v servisu do kterého jezdím a za 200 Kč mi to vyčistí. Teda jen prošplíchne nějakým sprejem a vyčistí bez rozebrání. Snad to bude stačit... Citovat
Tony Stark Odesláno 10. prosinec 2015 Odesláno 10. prosinec 2015 No nejsem si jist učiností toho prošplíchnutí. Klapa by měla jít ven a důkladně vyčistit. Citovat
pecino Odesláno 10. prosinec 2015 Odesláno 10. prosinec 2015 (upraveno) to prostříknutí jestli pomůže tak jen na chvíli, ale lepší je demontáž a pokud odpojí před demontáži baterii tak se nic nenastavuje, vše se nastaví samo provozem. Jen se to nechá po prvním nastartování chvíli běžet naprázdno. Možná kdyby ji měnil tak se asi musí nastavit. Klapku jsem měl dole a nepřipadlo mi že by něco mělo upadnout nebo prasknout. Mě se akorát zlomila trubka odvětrání co se vrací do sání. Ale to bylo mou chybou je dost křehká na to jak vypadá (asi teplem). Příště udělám fotodokumentaci :-) Je to práce tak na 1hod. Upraveno 10. prosinec 2015 uživatelem pecino Citovat
Tony Stark Odesláno 10. prosinec 2015 Odesláno 10. prosinec 2015 Kdyz nemusi tak nemusi, ja delal vždy nastaveni a navic jedna zasadni informace pri tom nastaveni musí byt kompletne vychladly/studeny motor a ty to poznatky mam od autoelektrikare co dela jeno pezoty pres 25let a verit budu jemu, ktery zatim vyresil to co jini ne. Ja se ti snazim poradit postup diky kteremu jsem na to nemusel skoro dalsich 2,5roku sahat. Vyber si zpusob opravy od koho chces. Az pojedu do zlina stavim se a dam ti projet muj motor kde krajni polohy nastavuji za studeneho motoru a budes se divit, jakožto vsichni jenz to zatim meli moznost zkusit. Citovat
zavovi Odesláno 11. prosinec 2015 Autor Odesláno 11. prosinec 2015 Největší problém je najít automechanika, kterému se to chce dělat. Většinou chtějí jen vyměnit díl starý za nový. Nebo v horším případě starý za starý. A já sám si to bohužel nejspíš neudělám. Nemám ani prostor na něco takového. Uvidíme, jak se to bude chovat po tom "vyčištění" dneska. Kdyžtak budu hledat někoho ochotnějšího... Moc děkuji za cenné rady. Hodně mi to pomohlo, tak snad teď to auto bude nějakou dobu jezdit. I když našlo by se pár věcí, které by chtěli ještě opravit... Citovat
zavovi Odesláno 11. prosinec 2015 Autor Odesláno 11. prosinec 2015 Auto je doma a jezdí. Jsem zvědavý, jak to bude s tou chybou. Příští týden pojedu 250 km k rodičům do Mikulova a pak na víkend do Prahy, tak snad to pojede. Jinak jsem byl upozorněn, že mám brát kvalitnější benzín. Tak bych se rád zeptal, kde tankujete a jaký to má vliv na auto? Já většinou tankoval u levnějších značek jako ONO, Tesco, Globus a tak , vím, že to asi není moc dobré, ale tankovat shell mi příjde dost přehnané. Dál mi říkal, že bych mohl občas vzít 100 oktanový benzín, aby se to auto trochu protáhlo. Zajímalo by mě, jestli značkový benzín má třeba vliv na spotřebu nebo jen výkon? Nebo jak to vidíte? Předem děkuji za všechny poznatky Citovat
Guest Pety Odesláno 11. prosinec 2015 Odesláno 11. prosinec 2015 U Globusu tankuju běžně - ale ten lepší Natural. Pořád to vyjde levněji než jinde a jede to normálně. Kvalitní Natural mají u Agipu a Benziny. Citovat
pecino Odesláno 11. prosinec 2015 Odesláno 11. prosinec 2015 u soukromého benzínu jsem nikdy nepoznal rozdíl rozdíl v benzínu ani ve spotřebě, teď jezdím na LPG a taky nepoznám jestli HUNGAS nebo PRIMAGAS , spotřeba stejná a výkon stejný. Na firemním Fordu tankuji naftu a jak někteří chválí jen shell tak ať tankuji shell nebo levnou naftu ONO, globus, unicorn, spotřeba 6,7- 7,8. záleží jestli dálnice nebo okresky, Najeto zatím 340000 a turbo i vstřiky původní. Citovat
OldaK. Odesláno 17. březen 2016 Odesláno 17. březen 2016 tak jsem vyčistil klapku viz. http://oldaphoto.rajce.idnes.cz/20160316_Auto_-_opravy#DSC09371.jpg bohužel auto se stále trochu třese či poškubává. měnili se svíčky, zapalovací rampa. Dříve baterka, vstřikovací rampa LPG, repase startéru a alternátoru. - k té klapce musím říct, že mi stále přijde jako by se neuměla úplně uzavřít ...v okrajích je malá štěrbina. Zkusil jsem postup, který jsem někde vyčetl jak toto řešit bez resetu v diagnostice. Tedy odpojit baterii na hodinu potom nechat na volnoběh do ohřátí na provozní teplotu. Poté by se měla škrtící klapka přizpůsobit. Plus asi to chce i x KM jízdy. - nicméně ten pocit z né úplně plynulé jízdy mě štve. Těžko říct jestli je problém někde v elektrice, ale diagnostika nic nepíše. A na kabeláž budu muset někam asi do servisu. Tak jen pátrám co jsem ještě schopen zkontrolovat sám bez servisu. Abych neplatil za každou prkotinu. Páč u starého auta se může měnit vše, ale né vždy to v čem tkví ten problém v cukání. - zajímavé je, že se počkubávání projevuje čistě náhodně je jedno jestli je motor ještě studenej nebo po 1/2 hod jízdy. Zda mám přepnuto na benzín či LPG. Nejvíc to asi pociťuji když stojím někde na světlech. Tak mi přijde chvilku auto naprosto bez cukání a po chvíli to z ničeho nic začne. To poškubávání je cítit jak na pedálech tak i při sezení. Pokud by měl někdo nápad a radu co bych mohl ev. prověřit budu rád i z tak laických popisů. Nejsem automechanik tak se omlouvám za popis. Citovat
HonzaC2 Odesláno 17. březen 2016 Odesláno 17. březen 2016 A co tesnici krouzky kolem vstrikovacu LPG? Muze se stat, ze jsou rozpraskane a proste netesni. Pak se tam dostava falesny vzduch. Znamy to mel na LGP aute a nemohli na to prijit (nepravidelny chod a nekdy i chcipani). Pak pry vzali spej s propanem ci butanem - nevim presne, ale pry ze to foukli kolem tech vstrikovacu a najednou auto zacalo samo pridavat - salo ten propan kolem tech vstrikovacu. Samozrejme to nesmis strikat tak aby to letelo primo do sani Citovat
OldaK. Odesláno 21. březen 2016 Odesláno 21. březen 2016 vstřikovací rampa na LPG je vyměněná a tak se domnívám, že by na toto ten mechanik snad přišel když to montoval a měřil. Je možné aby cukání způsobovali rozvody? Při prodeji mi tvrdili, že jsou nově dělané od té doby mám 20tis.+ Samozřejmě jsem je tehdy nechával kontrolovat mechanikem a říkal, že se jeví jako nové. Ale dnes může být situace již jiná tak se ptám na názor ostatních. Citovat
t152 Odesláno 12. květen 2016 Odesláno 12. květen 2016 Včera jsem také čistil škrtící klapku.Poprvé po 90000 km. Měl jsem od podzimu problémy se studenými starty.Motor naskočil na 1200 otáček a vzápětí spadl někde k 600-400 a zatřepal se a vykočil na 800. Někdy to zdechlo úplně a musel jsem nastartovat s plynem.Ted se to už dost zhoršovalo,tak jsem se odhodlal to vyčistit. Odpojil jsem baterku a nechal vybít zbytkový náboj.Klapku jsem sundal a byla trochu mastná a hnědá. Na bocích černo šedý karbon.Ta špinavé strana je vevnitř,takže když sundáte sání od filtru,tak to může vypadat čistě.Vyčistil jsem sprejem a štětečkem a hadříkem vysušil. Namontoval zpět a za studena připojil baterku,zapl klíček a nechal půl minuty zaplý.Párkrát jsem slyšel cvaknutí,pak jsem vypl klíček a nastartoval.Motor naskočil na 1200 a během 2s plynule sjel na 800 otáček. Auto táhne líp i od nižších otáček.Dřív při prudším sešlápnutí plynu v nižších otáčkách se jakoby zadusilo a pak vystřelilo vpřed.Teď už to jede jak nové.Já bych neprostříkával klapku přímo v autě,protože ten sajrajt nateče do sání a projde válci.Navíc se to nevyčistí z druhé strany,kde je to nejvíc špinavé.Určitě sundat z auta a vyčistit . Nijak jsem nespěchal a ještě ani nevěděl ,kde pořádne povolit 3 šrouby a trvalo mě to necelou hodinu. Mám také LPG a na tom se to projevovalo cukáním při přeřazení v nižších otáčkách,když byl motor ještě studený.Teď už jede plynule. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.