Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ochr. brýle při řezání na cirkuli

Recommended Posts

Odesláno

Už pár let řeším jaký používat brýle při řezání na cirkuli, mám doma pár brýlí normálních otevřených, jsou sice pracovní, ale vadí mě že se mě pod ně práší a když řežu víc, tak mám plný oči prachu, zkusil sem i troje uzavřený, přes nos, ale u nich mě vadí že když je teplo tak se mě mlží, a potom nic nevidím.

Teď sem viděl v televizi co používají parašutisti, jsou jen přes oči ale pevně doléhají, tak by se pod ně nemělo prášit, na netu je mají kolem 400.- což není zase tak moc.

Co vlastně používáte vy za ochr. brýle?

Odesláno

Plavecké :D

Když řežu motorovkou na stromě nebo pod ním, používám zakulacený plexi-štít, který mírným přiklopením/odklopením umí regulovat "airconditioning":D byl tuším za 150-200 Kč z hobby marketu

Odesláno

Ten štít se hodí proti možným kouskům co sem tam odletí od kotouče, ale na ten prach to není.

Když řežu třeba 2 hodiny v kuse tak mám plný oči prachu, a trochu pomáhají potom kapky do očí, ale prostě sháním uzavřený brýle který jsou ale prodyšný aby se nemlžily.

Odesláno

Při řezání na cirkuli nepoužívám žádné páč cirkule je jeden z mála strojů kterých se bojím. Ale na učňáku jsme používaly tuším od Okuly takové polouzavřené brýle které měli celkem snadno měnitelný zorník. Po učňáku jsem býval frajer a dělal jsem zásadně bez ochranných brýlí ale tahle frajeřina mě postupem času opustila a těď používám takové obyč odněkud z OBI nebo odkud jsou je fakt že se taky občas zapotí a vidím prd ale chci si koupit štít přes celý ksicht.

Odesláno

Ještě dodám že řežu na cirkuli v uzavřené místnosti cca 15m2, a práší se tam úplně všude, pomohlo by koupit odsávání ke stolním pilám, ale cirkula je domácky dělaná, tam to není jak připojit.

Odesláno

miníku, takovýchle mám právě z práce asi 10 různých, sice se nemlží, ale práší se pod ně, protože nejsou uzavřený,

Veverko, nad lyžařskýma sem přemýšlel už dávno, ale myslím že to už je docela hardcore :D

Nicméně s lyžařskýma nemám absolutně žádný zkušenosti ( na lyžích jsem v životě nebyl) tak ani nevím jak to vlastně mají řešený.

Odesláno (upraveno)

Cirkule je Hardcore. Lyžařské brýle mají předsazené obvykle dvojité "sklo" (plexi) a po obvodu (shora, zdola) větrací otvory, u některých prostě otevřené, u některých některé u některých všechny vyplněné tenkou vrstvou molitanu. Ty lepší pak mají "anti-fog" systém = klasicky šoupací nebo otočné klapky na regulaci luftování.

Bonus = některé modely mají vsazovací barevné filtry, třeba do mlhy, na ostré slunko apod.

O těch plaveckých už jsem psal :D

A co letecké - myslím ty z otevřených dvou-/trojplošníků z 1. a 2. války? :D

Upraveno uživatelem Veverka
Odesláno

Právě by bylo dobrý kdyby měli nepřímý odvětrání, jedny co mám uzavřený jsem trochu "potunil" a udělal přímý odvětrání, a teď nejen že se mlží ale i se tam práší :D

Asi to chce sehnat aby ty zorníky byli přímo dělaný proti zamlžení.

Jinak ty plavecký se mě docela zamlouvají, teda jen ty přes oči, ty přes nos jsem už zkoušel a není to ono :D

Jen ty přes oči by šli, tím bych asi úplně odstranil problém s mlžením, ale nevím jakej je v nich pozorovací úhel, nikdy sem je neměl na očích.

Odesláno

asi ideální by byla svářečská kukla s čirým sklem a s ventilátorem na opasku na prd.li, co žene přes filtr čistý vzduch do kukly, takže je tam přetlak-- prach tam nemůže a taky se v ní sklo nepotí :D

Odesláno (upraveno)

To už může rovnou shánět skafandr od NASA :D

Ad plavecké, dělají se takové, co mají z průhledného plastu i boční strany těch "misek" přes oči, aby měly široký pozorovací úhel. Spíš je třeba ohlídat, aby měly dost velký a měkký můstek přes nos, při zkoušení to nepoznáš, ale po 5-10 minutách plavání/řezání už to může hodně tlačit a zařezávat se ;)

Upraveno uživatelem Veverka
Odesláno

Přes léto mám cirkulu vytaženou ven, tam se nepráší, alespoň ne na mě, ale přes zimu jsem schovanej v řezárně, a když si tam udělám v kamnech oheň tak potom řeším problém, buď budu v zimě bez mlžení a nebo v teple s mlžením :D

Skafandr by nebyl špatnej, a nebo rovnou ten oblek pod vodu, s tou helmou, hadicu na vzduch bych vytáhl ven a bylo by to :D

Odesláno

Právě to že je nos venku neznamená že se nebudou mlžit, všechny uzavřený co mám doma jsou jen na oči, bez nosu , a stejně se po půl hodině mlží. Asi zkusím ty od 3m a uvidíme.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...