Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravi panove. Dneska po ceste jsem zaregistroval u me 407 1.6hdi divny uvuk pri brzdeni motorem nebo pri pusteni plynu. Jako kdyby siceni,nebo drobne huceni jemne. Nedokazu to popsat :-D

Odesláno

Neee prave ze nic auto se chova klidne vubec nic to nedela. Chytne na poprve vse v poradku akorat auto ma zvuk jako elektro mobil pri pridani plynu....:-(

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahoj, tak co, vyřešil jsi to? Mě ma 407ma vydava podobný zvuk pri brzdění motorem a v otačkach do 1500 a pak už je klid. Jelikož mam zatim origo spojku (nalítáno 157 tis.), tak to přičítám spojkovemu ložisku , že už ma nárok trošku si zahučet.. :-).

Odesláno

Baily

spojkové ložisko se točí JEN když zmáčkneš pedál spojky, JEN po tuto dobu může vydávat nějaký třeba šelestivý zvuk

při brzdění motorem spojkové ložisko stojí, takže nevydává žádný zvuk ;)

Odesláno

Tak to teda nesouhlasím. Teď jsem na 206 měnil spojku a ložisko hučelo když nebyl spojkový pedál zmáčknutý. Jakmila jsem pedál zmáčkl, bylo ticho.

Odesláno

Pokud máš na 206 spojku ovládanou lankem, tak je něco špatně (moc napnuté lanko). Správně by to mělo být jak říká ozzy56. Pokud máš spojku stejně jako 407 ovládanou kapalinou, tam může být ložisko opravdu na lehký kontakt a může pískat. Ale že by hučelo, to asi ne. A že by pískalo pouze při brždění motorem to asi také ne. To by totiž pískalo pořád, protože se pořád točí. 

Odesláno (upraveno)

Taky mi to děla podobny zvuk když jedu na 1 a 2 stupen a brzdím motorem takovy trochu pískavější otačky kolem 1700+- přidam plyn a zvuk zmizi   může to dělat i fap  off ten je asi  špatně udělany,Mam dělanou spojku,setrvak a vše 10tisic najeto.Možna si to hvizda turbo kdo ví.

Upraveno uživatelem Lukaydo 407
Odesláno

Baily

spojkové ložisko se točí JEN když zmáčkneš pedál spojky, JEN po tuto dobu může vydávat nějaký třeba šelestivý zvuk

při brzdění motorem spojkové ložisko stojí, takže nevydává žádný zvuk ;)

Ale no tak....

Odesláno

Už Favorit měl spojkové ložisko ve stálém záběru. U tohoto systému se už nešteluje vůle, nýbrž pouze výška pedálu. A při brždění motorem je celá soustava ve stejném stavu sepnutí, jako u akcelerace, nebo u ustáleného jízdního režimu....

• O 2 týdny později...
Odesláno

No hučení není ten správný výraz pro ten zvuk. Při stání a volnoběhu je všechno OK, jakmile se rozjedu a dam nohu z plynu tak se spustí jemně kvílivý zvuk, ktery přestane při opětovném sešlápnutí plynu. Tak mě napadá, ze by to mohlo mit souvislost s dvouhmotou , ta je taky ještě origo. Pri chcipnuti motoru se totiž auto již trochu otřese. Ale spojka zatim nepodkluzuje a měnit to hodlam společně.

Odesláno

Mne sa tie zvuky prejavujú rovnako ako Bailly hovorí a začína spojka preklzovať ale neriešim to momentálne nejak,prvý dojem som mal že prevodovka odchádza..

Bailly keď ideš rýchlejšie dajme tomu nad 2500 otáčok nehučí to jak keby ti chce motor vyskočiť? ;):grr

Odesláno

Zdravim. No zatim jsem bohuzel nato nemel cas resit... Jelikoz jsem byl mimo cr. Ale pri jizde jsem zjistil ze to dela i pri pridani plynu seme zazdalo nevi. Ale ted jak auto stalo a uz j ezima tak me to neudelalo a dneska zase. Jsem jiz objednany do servisu jsem zvedav co to bude. Ja mam jen strach aby to nebyla prevodovka...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...