Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Dneska,kdyz jsem se pokousel zavrit dvere od auta...nesly zabouchnout a zamcit.Myslite ze to mohlo byt zpusobeno tim ze venkovni teplota byla asi -8 stupnu Celsia a ze by zamrzl nejak zamek? Da se tomu nejak predejit,protoze nechat otevreny auto neni moc dobry.....pak se mi nejak podarilo zamknout ale jakmile jsem to zase otevrel tak to neslo...Mate s tim nekdo taky nejake zkusenosti???

Odesláno
Původně zaslal: Boob

Kdyz celej ten mechanismus (mam central) po otoceni klicku normalne cvaka a chodi....akorat ty dvere mechanicky nejdou dobouchnout

a neskřípl sis do dveří bezpečnostní pás??:D:aut

Odesláno

To je zatuhlej ten zobáček ve dveřích co zacvakne kolem tý tyčky co vidíš na kastli při otevřenejch dveřích.

Jak píše Yka, prostříknout konkorem a rozhejbat.

Odesláno

Tak tak, ten zobák.

Mě se dokonce stalo v létě že se zasekl, asi tam byl bordel.

Pak se mě to stává protože klika zůstává nahore (605 má vnitřní kliku řešenou podle nějaké vesmírné lodě). :mrk

Odesláno

no ja s tim mam zkusenost takovou, ze pokud to jen prostriknes a rozhybes tak to bude delat pristi rok znovu, zpusobuje to totiz castecne i usazenej bordel, ja sem ten zamek vyndal celej sem ho soupnul do redidla aby se procistil, opucoval sem ho a vypadal jak novej, pak sem ho namazal a soupnul zpet, uz nekolik let od toho mam pokoj, postupne sem takhle udelal vsechny dle potreby :) protoze postupne nesly dovirat vsechny dvere :)

Odesláno

Tohle jsem dělal na šáde každej rok. Máš omrzlej a zatuhlej zámek. Aby to bylo pořádně, tak to celý vytáhni, vyper to štěrečkem v ředidle ( štětcem se tam líp dostaneš ), nech to pořádně vyschnout a potom to celý namaž. buď konkorem, nebo pomáhá docela dobře i nafta. A nebudeš mít problém:papa

Odesláno

Tak jsem to prostrikl WD 40...pro jistotu vsechny zamky na dverich,kufru a kapote a je to Ok. Az bude trosicku priznivejsi pocasi tak zkusim zamky vymontovat a cely je vycistit...Takze diky za rady:papa

Odesláno

Pokud budete vyndavat ty mechanismy zámků ven, a koupat je v ředidle či něčem jiném, prostě čistit a promazávat je vyndané venku ze dveří, doporučuju vyndat i samotné vnější kliky, a pořádně rozhýbat a promazat čep té páky, co od kliky vede. Ten totiž rád zatuhne taky, zůstane viset v půli cesty i když se samotná klika vrátí, a pak často nejde zavřít či naopak odemknout, protože ta páka na půl cesty zablokuje ten samotný mechanismus. Takže samotné promazání mechanismu nemusí stačit.

Odesláno
Původně zaslal: Dave_k

To je zatuhlej ten zobáček ve dveřích co zacvakne kolem tý tyčky co vidíš na kastli při otevřenejch dveřích.

Jak píše Yka, prostříknout konkorem a rozhejbat.

Konkorem nééééé. Stahuje do sebe prach. :bojim

Raději použij WD 40, ten částečně odpuzuje prach a taky se sním můžou mazat zámky (odpuzuje vodu). :myslim

Odesláno
:) to nouzové řešení není stopro, mě se to stalo i v létě - spolujzedec vystoupil, bouchl dveřma a ty se mu hezky vrátily. Když se s tím bouchlo podesáté a nechytly se, vyndal jsem z kufru gumicuk, dveře přivázal, a hurá s tím na servis...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...