Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

... :D  já mám sluchátka, takže z okolí slyšim prdlajs  :roker

Cyklista s hluchátkama = poukázka na expres rovnou do rakve (mysli si co chceš, ale neslyšet a ještě se tím vytahovat :myslim:o )

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

tak to je fakt, mě ty ceny přijdou taky šílený

na obyčejný ježdění doporučuju toho Leader Foxe - cenama od 6tis za starý modely do 10tis za nový.

E:písmenka

Upraveno uživatelem morepower
Odesláno

Cyklista s hluchátkama = poukázka na expres rovnou do rakve (mysli si co chceš, ale neslyšet a ještě se tím vytahovat :myslim:o )

máš naprostou pravdu, já se trochu uklidňuju tím, že po silnici nejedu, když mám hudbu nahlas, ale je to špatně.

Odesláno

Tour de France se překvapivě nejezdí na kolech s odpruženou vidlicí, ta se osazuje pro úplně jiné kola za úplně jiným účelem :P A svůj smysl má třeba jen v tom (pokud je to opravdu funkční vidlice), že chrání zápěstí před nadměrnými otřesy - je dost lidí, zvláště pokročilejšího věku, kteří mají klouby natolik "načaté" (třeba z práce, pokud celý život dělali s něčím vibračním a k tomu mají sklon k artróze, nebo třeba RS), že jim je pevná i jen po polňačkách poměrně spolehlivě dorazí. Ze stejného důvodu si trochu více jezdící 50+ s velkou oblibou kupují celoodpružená kola, i když je také vlastně vůbec "nepotřebují" - jenže ono je i na té polňačce podstatně pohodlnější a těch 50 tis nebo i třeba 2x více, co ta kola běžně stojí, je pro zajištěného padesátníka s odrostlými dětmi často v podstatě marginální výdaj... Jaký je to rozdíl na závodě se pak nejlépe pozná v táhlém stoupání po kamenech či kořenech, kdy já na pevném musím všechno pobírat nohama v podstatě vestoje, kdežto on si klidně jen sedí a šlape - v tu chvíli je to opravdu rozdíl nebetyčný. Už jsem s tím chvilku taky koketoval, akorát jsem pak usoudil, že na ty moje hobby srandičky mi to za to nestojí, není to hlavní koníček.

Odesláno

prijde mi to tady jako scifi, jde proste o kolo na kratsi pojizdky......... ocekavam, ze kdyz tady zadam podobny dotaz typu, shanim silnicni motku do 100 tis, ze mi vsichni budete doporucovat silnicni okruhovy specialy s tlumicem rizeni Ohlins apod........

Odesláno (upraveno)

Taky mi přijde, že namísto od rady co koupit za 10 tKč, aby to JirkaPa dovezlo odsuď tam a TAKY ZPĚT jsme se dostali dostali spíš do fáze "honění triček" ve smyslu "já jezdím na tomhle a koupíš-li si, JirkaPe, něco horšího, tak Tě vůbec nechci znát". Taky nejezdíme všichni ve Ferrari, Rollsech nebo Bentleyích (byť bychom jistě rádi), ale máme starší či novější piškoty, páč zhruba jejich koupi nám peněženka umožnila. Ne každý musí nutně lámat rekordy v ujetých trasách nebo váze bicyklu, někomu opravdu může kolo za 10ku udělat nemlich stejnou (nebo i lepší) službu jako kolo za 50 (třeba v tom, že o kolo za 10 se netřeba tolik bát).

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

A přesně o tom to je, mám OJETÉHO piškota, který stál původně nový milión, protože auto, co stojí nové pětinu, je pro mě díky své mizerné užitné hodnotě nepoužitelné. Takže když chcete srovnávat s auty a argumentem, že jezdíte v ojetém, srovnávejte s tím OJETÁ kola :P

Upraveno uživatelem oddie
Odesláno

Tak zas bych se vrátil k tématu, všichni tady mají kus pravdy, ale pochybuju, že JirkuP, který tohle téma založil, zajímá a baví se pročítat takovouhle vatou.

Takže za sebe musím zopakovat, že jirkovi požadavky odpovídaj spíš trekovému (crosovému) kolu a né horskému

pak taky musím ze zkušenosti říct, že trekový kola do desítky se nový sehnat dají, v solidní kvalitě a udělají velkou službu (třeba Leader fox)

no a když sem pátral po bazarech, tak byl problém najít kolo v solidním stavu

Odesláno

Osobně bych na Aukru nebo v neznámém bazaru měl celkem strach z koupě kousku, který ještě včera parkoval u někoho ve sklepě a dotyčný možná ještě stále netuší, že už tomu tak není.

Odesláno

Ojetá kola si zásadně půjčuji, tento kousek s odpruženým sedlem jsem sedlal minulý rok, abych se mohl vykoupat na Machači u Stéblové. Normálně na něm jezdí 86 letá babička dnes a denně. Je to model top model :D

post-2701-0-13217800-1437343648_thumb.jp

Odesláno

asi před 40 lety jsem na staré chatě objevil kolo, výroba někde kolem roku 1900 , vyměnil jsem duše a pláště (ještě falcované,tehdy se daly ještě koupit), brzda vpředu BUBNOVA :mrk ,všechno jsem rozebral, dal nová ložiska (jen kuličky, celé už nepasovalo),novou vazelínu, vzpomínám,že převod dozadu byl snad 1:1 :D , fakt, ta ozubená kola byla skoro stejná...,řetěz jak z motorky, obrovské sedadlo s pružinama, váha kola tak 30 kilo--no prostě super kolo, tak lehce, jak se jelo na tomto kole jsem snad už nikdy nejel :)

Odesláno (upraveno)

A co teprve bruslaři na cyklostezce. Rozcapení na celou šířku stezky a také sluchátka na uších. Střílet bez výstrahy ;)

vůbec ne, tuhle sem jel za jednou bruslařkou a tu jsem prostě nechtěl předjet ... :mad:

Upraveno uživatelem morepower

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...