Guest Petr 3008 Odesláno 23. srpen 2021 Odesláno 23. srpen 2021 @Hafity ze mšic nezbylo vůbec nic Citovat
Návštěvník Odesláno 23. srpen 2021 Odesláno 23. srpen 2021 (upraveno) To vypadá na kanystr benzinu a zapalovač @Petr 3008 No tak účel to splnilo když mšice zdechly O rostlině nikdo nic neříkal ne? Upraveno 23. srpen 2021 uživatelem Návštěvník Citovat
Hafity Odesláno 23. srpen 2021 Odesláno 23. srpen 2021 To byl nějaký algicid.... Ten nerozlišuje faunu od flóry a mydlí to sakumprásk hlava nehlava.... Citovat
Návštěvník Odesláno 23. srpen 2021 Odesláno 23. srpen 2021 Nebo tam měl taťka schovaný nějaký domácí špiritus Citovat
Vena garážmistr Odesláno 26. září 2021 Odesláno 26. září 2021 Když bylo tohle téma vytaženo. Zahrádkáři potřeboval bych provést nějaký řez na 3 stromcích ale jako vůbec se necítím být tím kdo to provede neb jak bylo zmíněno v jiném vlákně jsem na tuto kopyto. Asi před 6 no možná 8 lety jsem dostal k narozeninám 3 sloupkové jabloně které jsem zasadil a nějak jsem žil v domnění že porostou pomalu a že nebude potřeba je stříhat což jak jsem zjistil je špatně a ty stromky by se měli stříhat každý rok. Nedělám si iluze že by je někdo dokázal přetvořit z toho jak jsou narostlé do jejich původní resp. předpokládané velikosti a tvaru ale jak jsem zjistil sledováním poučných videí tak by se to snad dalo dostat alespoň do stadia aby ty stromky plodili. Ale i když jsem studiu těch poučných videí věnoval v posledním týdnu spoustu času tak z toho stejně nejsem moudrý a netroufám si na to, nikdo v mém okolí se tím nezabývá abych ho oslovil proto se jdu zeptat jestli tady někdo není kdo by to dokázal za úplatu nebo protislužbou spáchat. Citovat
Fruktis Odesláno 26. září 2021 Odesláno 26. září 2021 Tak už jsem našel.. Pilatka tresnova... To je válka tohle.. Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 26. září 2021 Odesláno 26. září 2021 @Fruktis tady máš řešení https://www.agromanual.cz/…ova Citovat
Fruktis Odesláno 26. září 2021 Odesláno 26. září 2021 @Hafityne ne jen si je nech... @Petr 30083008 už sháním, obávám se, že ale už je pro aronii pozdě.. Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 26. září 2021 Odesláno 26. září 2021 asi se do odkazu vloudila chybka, tak ještě jednou https://www.agromanual.cz/cz/atlas/skudci/skudce/pilatka-tresnova Citovat
Fruktis Odesláno 26. září 2021 Odesláno 26. září 2021 Dá se na ni i insekticidem... Tak uvidíme... Jak bude svině odolná... Ale během včerejška sežrala dva mladý kere Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 26. září 2021 Odesláno 26. září 2021 @Vena garážmistr tak jako Véno, nechci tě strašit, ale po 8 letech - možná tak motorovou pilou? Příležitostně dej fotku stromu, zajímalo by mě jak po těch letech vypadá Citovat
Hafity Odesláno 26. září 2021 Odesláno 26. září 2021 před 30 minutami, Vena garážmistr napsal: jsem na tuto kopyto Tak to jsme dva.... Akorát já začal zhruba před sedmi lety praktikovat metodu pokus/omyl.... Kupodivu nic nepošlo a sem tam se i něco urodí.... Klidně napíšu, jak to dělám, ale obávám se, že místní Mičurinci mně roznesou na kopytech.... Citovat
Vena garážmistr Odesláno 26. září 2021 Odesláno 26. září 2021 Motorovou pilou nee. Jako pilkou asi některý větve ale jinak si myslím že velký nůžky to zvládnou. Citovat
Péťa Odesláno 26. září 2021 Odesláno 26. září 2021 Véno, něco takového? https://www.knipex-eshop.cz/novinky-knipex/kleste-na-kabely-swa-knipex-315mm-28529 Citovat
Charlie 1 Odesláno 29. červenec 2023 Odesláno 29. červenec 2023 joj tenhle rok mi okurky ve skleníku něco likviduje, nevíte čím to muže být? minuly rok hadovky do konce září a teď vypadá ze bude konec popripade čím zachránit? moznost střídání teplot kdy v noci je 6C a před den 35? Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 29. červenec 2023 Odesláno 29. červenec 2023 (upraveno) Pliseň. Nezalejváš to přes listy? Mně zas letos zgebly květáky a brokovnice, všechny listy najednou děravý a oschly. Přitom tam žádnýho slimejše ani motejla nemám. Snad se povede aspoň celer. A ze 7 okurek mi plodí jen 2. Zbytek nic. Kedluby popraskaly, česnek zatím OK, cukety jedou jak zběsilý, mrkev, pórek, jarní cibulka, rajčata taky. Upraveno 29. červenec 2023 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Fruktis Odesláno 29. červenec 2023 Odesláno 29. červenec 2023 Jj,je to plíseň okurková,a mám takový pocit,že už to nezachranis. Pokud máš něco vedle okurek,asi bych je zlikvidoval. https://living.iprima.cz/zahrada/opet-nastava-obdobi-plisne-okurkove-jak-ji-premoci Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 29. červenec 2023 Odesláno 29. červenec 2023 No, já jsem vždycky vzal nůžky, obral ty napadený listy a bylo to OK. Ale tady už to vypadá na celou rostlinu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.