Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Já měl při 2,6 vpředu pocit, že řídím loď. Na 2,9 jsem došel za pár let s autem. Foukám i 16" (zima) i 17" (léto) stejně. V obojím mám dusík, takže jen kontroluju, nedofukoval jsem ani nepamatuju.

Odesláno

Tak sem tam foukla 2,8 a je to lepší, eště ty 2 ale asi přidám.. :)

Má věčí spotřebu vzduchu než nafty..! :D

Odesláno

Vzduch má lepší cenu a zatím za něj neplatíš spotřební daň.

Když dáš dusík a neuchází ti někde, je to bezúdržbové, u vzduchu se tlak mění s okolní teplotou (po přezutí jsem nafoukal na 2.9 a pak v květnu, červnu upouštěl a v září zas dofoukával - teď už to nedělám, je tam dusík).

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Mohu se zeptat zkusenych jak funguji senzory tlaku v  kolech. 21/11 - jsem vymenil kola na zimni , kde nemam ve ventilcich ty senzory.. po nekolika dnech klidu jsem si myslel , ze to proste v RJ je nejak deaktivovany a ejhle presne po 14 dnech tuto sobotu se poprve objevil svitici trojuhelnik + podhustena pneu a hlaska ze muzou byt kola podhustena ...

Je normalni ze to auto vyhodnoti po 14 dnech ? bude to trvat i na jare 14 dni nez to RJ nalizne zpet? Me se zda, ze to spise nejako spatne funguje....

Dik za reakci 

Ludek

Odesláno (upraveno)

Nevím, jestli jsou po FL jiné senzory tlaku, ale spíš ne.

Senzor v pneu je spárován s autem. BSI si automaticky detekuje, na kterém kole je umístěn.

Já když přezuji na zimní, tak mi to při první jízdě bez senzorů cca do hodiny nahlásí, že tlak v pneu není monitorován. Pak mi to hlásí vždy, když sednu do auta a otočím klíčkem. Následně přibližně každých 90minut (trojúhelníček, tlak v pneu není monitorován, 2x to pípne a pak je zase klid). U verze před FL se to dá vypnout v dia.

Ale pozor, u aut vyrobených po 1.6.2015 (upravuji, vyhláška platí od 1.11.2014) platí nová vyhláška o povinných senzorech tlaku. Takže podle vyhlášky bys neměl bez senzorů tlaku vůbec vyjet (odporuje to homologaci) a podle dostupných informacích nelze v software signalizaci nepřítomnosti vypnout, takže to pípá stále, co dvě minuty, že nenašel senzory a nejde to vypnout. Alespoň tak by to podle aktuální vyhlášky mělo být. Jinak i PSA přechází z TPMS na identifikaci pomocí senzorů ESP, která nevyžaduje instalací senzoru tlaku do pneu. Daní za toto je, identifikovat podhuštěné kolo nelze na stojícím vozidle.

Každopádně se to chová nestandardně, primárně zkus vyvolat diagnostiku ve voze, ta ti ukáže, jestli senzory detekuje (tlačítkem dia na vedle otáčkoměru)

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno (upraveno)

To P607Olda : No při předávce auta me prodejce na to upozornoval ze tam senzory jsou (rv.3/2015) . Jeste me rikal ze az s tim pojedu za 4 roky na STK ,tak pokud technik uvidi ze namam senzory tak me nepusti...

To Pacho69 : ano ted po tech 14 dnech klidu me to reaguje stejne ja to popisujes Ty... Toto

zkus vyvolat diagnostiku ve voze, ta ti ukáže, jestli senzory detekuje (tlačítkem dia na vedle otáčkoměru)

zkusim , ani nevim ze je tam nejake tlacitko dia... musim jeste prozkoumat manual...

Diky

Upraveno uživatelem ludek72
Odesláno

Logicky: úbytek tlaku by to mělo hlásit v co možná nejkratší době tak, aby jsi stihnul zastavit ještě před tím, než celou gumu rozšmělcuješ a mohl tak použít opravnou sadu ;) 

100km je pikačovina :) 

Odesláno

cca 100km trvá než to pozná že tam nejsou všechna kola, už je měníme třetí zimu, pře FL je to rychlejší cca 15km.

Jinak kolo jsem píchnul už dvakrát. Prvně to utíkalo málo a řeklo mi to cca po 25 km od toho co jsem píchnul, ale utíkalo to málo a varování bylo oranžový. Zachránilo mě to před najetím na dálnici

Podruhé to byla díra velká, varovalo červeně a jak jsem zastavil, tak do minuty to bylo prázdný.

Takže to funguje jak má a rychle, pouze když se kola mění, tak to asi bere nějak jinak

Odesláno

když kola dávám zpátky, tak projedu celý Kladno než pozná že tam jsou a dokonce postupně. Diagnoza ukázala třeba jenom tři kola, za další km už ok. Po FL zase můžu 2x Kladno Praha než je to začne detekovat

Odesláno (upraveno)

to martinecondrej > Diky za podrobny popis i za zkusenosti s pichnutim, potvrzuje to, ze to pri defektu funguje OK. Proc tak dlouho trva identifikace/deidentifikace senzoru to mi sice hlava nebere , ale nevadi...

Diky za vsechny reakce

Ludek

Upraveno uživatelem ludek72
  • O 2 týdny později...
  • O 4 týdny později...
Odesláno

A mohu se zeptat , vi nekdo jakej tlak hlidaji ty senzory ? , 16´´ pod 2,5 a zacne to rvat ? 

Diky

Ludek

Tak s tym mam skusenost  :super

Samozrejme kedy inokedy ako na dialnici v Chorvatsku  :D

Zacne to hlasit ked to klesne asi pod 2,2 (mam 16" Michelinky). Ten system je vsak super - zachranilo ma to myslim pred sfunknutim pneu v 140km rychlosti. Nastastie to zasvietilo asi 3km pred pumpou  - dofukal som a nasiel najblizsi pneuservis. Mal som tam zapichnutu sroubu.  :myslim

Odesláno

Ahojky,  má zkušenost se senzory tlaku.

Na zimáky jsem použil starší neoriginální ALU 16" (letní mám originál 16") a koupil do nich u Peugeotu TPMS senzory (930,- Kč/ks).

V Peugeot servisu mi je obuli a osadili TPMS senzory. Jenže něměli čas, aby mi přehodili kola na autě a přes diag načítali senzory (prý je to složité a někdy to trvá dlouho :myslim ). Tak jsem řekl, že si kola  přehodím doma sám a zastavím se jindy. Kola jsem doma přehodil, auto si samo načetlo nové senzory a vše normálně funguje. Zkoušel jsem i na místě ufouknout jednu pneu a hned to hlásilo, že je nízký tlak v jedné nebo více pneumatikách. Bohužel to nehlásí na jakém konkrétním kole, to si musí člověk už asi zjistit sám. Jestli se nechá konkrétní senzor přiřadit přes diag. kokrétnímu kolu nevím, budu se muset zeptat, až pojedu na sevis.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...