Jarda Kadlec Odesláno 24. květen 2015 Odesláno 24. květen 2015 Nevím jestli poradím,ale koupil jsem sw 1,6 16v po modernizaci.Prostorově to nemá chybu a co se týká motoru, pár kw navíc by nebylo naškodu.Mám ho teprve 14dní spotřeba podle palubáku na dálku 6,9 l kombinovaná zatím 8l.Obutí 205/55/16.Na patnáckach bude myslím o něco nižší.Jinak pro rodinku to není špatná volba.Máme dva kluky a ty jsi v zádu chrochtají místa mají dost. Citovat
307rg Odesláno 24. květen 2015 Odesláno 24. květen 2015 Na 15 palcovom obutí bude samozrejme rovnaká výška . Ten motor má svoje čaro hlavne čo sa týka servisu, prajem veľa šťastných a bezproblémových kilometrov! Citovat
vendelinek Odesláno 25. květen 2015 Odesláno 25. květen 2015 no,mam307mu ale kratkou a jsem s ni spokojenej,je pravdou ze po roce jsem musel vychytavat ruzny neduhy,taky uz jsem byl kolix rozhodnut ze pujde pric ale prozatim se povedlo vsechno odstranit a jsem spokojen,Ted uz muzu s klidem rict,nemenil bych a rozhodne bych nesel do nizsiho mam 2.0HDi 66kw a bohate Staci,spotteba a je docela slusna,celkovej prumer mesto mimo mesto od 5 az 7.5 Citovat
Jarda Kadlec Odesláno 25. květen 2015 Odesláno 25. květen 2015 Na 15 palcovom obutí bude samozrejme rovnaká výška . Ten motor má svoje čaro hlavne čo sa týka servisu, prajem veľa šťastných a bezproblémových kilometrov! Díky.Jasný,výška ja stejná ale šířka gumy je jiná, tam to možná o nějakou decku pude dolu na patnáckách. Citovat
Míla72 Odesláno 26. květen 2015 Odesláno 26. květen 2015 (upraveno) Dobrý den, jsem zde nováčkem. Mám dotaz,jak to bývá. Chci koupit starší vůz 307 SW. Rok výroby 2002, motor 2.0 HDI 79 kW. Můžete mi prosím podat informace k tomuto modelu? Jde mi zejména o motor. Není poruchový? atd. Jako něco o FAP. Pokud možno, na co se mám při prohlídce zaměřit? Děkuji za rady. Upraveno 26. květen 2015 uživatelem Míla72 Citovat
P607Olda Odesláno 26. květen 2015 Odesláno 26. květen 2015 (upraveno) Pokud vím, tak právě 79 kW má FAP. Nicméně, jezdí mi ve firmě několik aut s FAP a není problém. Problém může být spíše, když je FAP odstraněn. 307 kombi je fajn auto, ale je dost problém sehnat zachovalé a nestočené. Údaj na tachometru neber vážně v žádném případě. Dovezená auta jsou často po bouračce. Kdybys sem dal odkaz na inzerát, tak uvidíš tu kritiku . Takže můj názor: kup jedině auto, u kterého je jasná historie, prodáno v CZ, první majitel a autorizovaný servis ti dosvědčí, že auto i majitele dobře zná. V tom případě je cena vyšší. Anebo kup levně a pak se ničemu nediv. Trochu odbočím: 406 mají tak kvalitní interiér, že když ho někdo stočí z 500 na 150, tak to napohled, ani při jízdě nikdo nepozná. Akorát všechny součástky jsou už více unavené, takže se celkově více kazí. Upraveno 26. květen 2015 uživatelem P607Olda Citovat
Almanil Odesláno 26. květen 2015 Odesláno 26. květen 2015 U mojí 406 je i podle interiéru jasné, že ty km nesedí, ale to je hodně i o tom, jak se předchozí majitelé o auto starali. Citovat
agresssor Odesláno 28. květen 2015 Odesláno 28. květen 2015 Mel sem 406 ku najeto 300 tkm, nebylo vubec videt na interieru ze by mela tolik km, neloupal se volant, neosahany madla apod. Ted mam 307 mam oloupany volant na madlech a na tlacitkach na skla je to taky lehce oloupany. Najeto 195 tkm. Citovat
ZdrubT Odesláno 25. červenec 2015 Odesláno 25. červenec 2015 Ahoj, dost přemejšlim o pořízení 307 SW 2.0 100KW 2004. Občas potřebuju táhnout velkej vlek a proto nechci 1.6. Jo a nejvíc najedu po městě, proto jsem si řikal že benzín. Jen nevim jak moc se sere, jelikož jsem jich několik našel co klepou ventylech. Citovat
petan307SW Odesláno 26. červenec 2015 Odesláno 26. červenec 2015 Ja mam P307SW 2.0 hdi 79 kW pred faceliftem (2003) a jsem spokojenej. Penize co jsem do nej nacpal jsem investoval, protoze jsem zrovna mel korunky a delal jsem to preventivne, takze ne ze by me k tomu donutili okolnosti (repase vstriku, repase starteru, vymena prevod. oleje, tlumice+ulozeni, powered by straki007, rozvody). Jinak nutna vymena vahy vzduchu 2300 kc, svislak a kulak 400+400 kc, dvakrat stabilizacni tycky po 700 kc, FAPoff, EGRoff, brzdy komplet, klinovy remen (upalil se mi napinak). No a olej s fitrama a nejaky zarovky a kravinky. Kdyz to vezmu celkem, tak za ctyri roky provozu jsem do nutneho servisu (neco se posralo a olej s filtrama) vrazil kolem 20 tis. kc. Nemyslim si ze je to moc. Rocne najezdim kolem 18 tis. km Citovat
rrromek Odesláno 4. listopad 2019 Odesláno 4. listopad 2019 (upraveno) Zdravím, uvažuji o koupi tohoto kousku - https://www.sbazar.cz/radomersky.m/detail/92985622-peugeot-307-sw20i1majnajeto-pouze-116000km . Jednalo by se o mé druhé auto, jako že dojíždění do práce, nákupy... Pročetl jsem fórum, ale o této motorizaci ( 103 kw) moc psáno není. Prosím tímto o nějaké zkušenosti, na co si dát pozor atp. Auto už jsem viděl, je hezké, jen jsem uvažoval, jestli jít do toho dvoulitru? V 1.6 momentálně nic moc není na inzerci. Děkuji za všechny rady a odpovědi. Upraveno 4. listopad 2019 uživatelem rrromek Citovat
P607Olda Odesláno 4. listopad 2019 Odesláno 4. listopad 2019 (upraveno) Požádej o VIN. Pak si nechej prolustrovat kilometry zde v sekci servis https://www.peugeot-club.com/topic/24247-zjisteni-servisni-historie-dle-vin-vozu-data-vyroby-podle-dam-kodu/případně na stránkách kontrolatachometru.cz. Uvedené auto? Vypadá zachovale, není moc levné. Dvoulitr benzín dost žere, tempomat tam nevidím, jinak dobrý. Je to dost daleko od tebe. Upraveno 4. listopad 2019 uživatelem P607Olda Citovat
rrromek Odesláno 4. listopad 2019 Odesláno 4. listopad 2019 VIN jsem si zde nechal prověřit, poslední záznam z r. 2016, mělo to cca 90t km. Takže km by měly sedět. Jo jo, je to od ruky. Už jsem byl dvakrát v Čechách na cca 6 aut, projeto 1200 km. Toto je sice nejdražší, ale je nejnovější, interiér velice zachovalý oproti jiným, co jsem viděl a dobrý nájezd. Díky zatím.... Citovat
Laďa Odesláno 5. listopad 2019 Odesláno 5. listopad 2019 Možná teď po ránu špatně vidím, ale parkovací senzory tam taky nevidím. Citovat
rrromek Odesláno 5. listopad 2019 Odesláno 5. listopad 2019 (upraveno) Já taky ne . Asi omyl.... Upraveno 5. listopad 2019 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
vendelinek Odesláno 5. listopad 2019 Odesláno 5. listopad 2019 (upraveno) Odpověd na předchozí příspěvek nemusíš citovat Stačí dát jméno Upraveno 5. listopad 2019 uživatelem vendelinek Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. listopad 2019 Odesláno 5. listopad 2019 (upraveno) Tak jde o to, že když takto kecá o výbavě, co vše je ještě lež... Jako mohl se splést, ale snad tohle pozná každý, ne? Nicméně 2.0i mám v predface, ještě 100kW,takže rozdíl moc nebude. Když teď jezdím převážně trasu starý Kolín - Kolín a po městě, spotřeba okolo 9l a nevypínám klimu. Když jsem jezdil pravidelně do práce starý Kolín - Poděbrady, spotřeba 7.5l. A nedávno trasa Starý Kolín - Zábřeh za 6.1l. Moc to nešetřím, když chci, dupnu na to a točím co to jde když je potřeba. Rychlík to není, ale za 9 sekund se na kilo dostaneš a do kopce taky slušně tahá. Sežere asi litr oleje na 10000km. Měním po 10k,tak to zatím neřeším ale výhledově chci udělat těsnění pod hlavou. Nájezd aktuálně 191xxx a až na pár drobností šlape jako hodinky. Bejt tebou si tu ještě nechám projet podle VIN výbavu auta. Buď přímo na klubu nebo ti to tu někdo hodí když napíšeš VIN. Bejt na PC, tak ti to vypisu ale na mobilui nejde servicebox. Upraveno 5. listopad 2019 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
rrromek Odesláno 5. listopad 2019 Odesláno 5. listopad 2019 Noo, snad se jen spletl... S tou spotřebou kolem 8 - 9 litrů počítám. Můj roční nájezd bude max. 5000 km, takže neřeším. O oleji jsem již něco četl, to mě trochu udivilo. Litr na 10000 km je určitě v poho, ale pár lidí řešilo mnohem větší spotřebu oleje. Ale to člověk zjistí až časem, kolik mu to žere oleje. Bohužel. Výbavu na Serviceboxu jsem se díval. A historii mi poslal 'jarokare'. Prodejce mi poslal ještě nějaké papíry z Dekry... Vypadá to vše věruhodně. Každopádně díky za tvuj příspěvek. Jsem rád, že jsi s touto motorizací spokojen. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. listopad 2019 Odesláno 5. listopad 2019 Ony celkově tyhle motory trochu papaj. Většinou přes gufera ventilů. Citovat
ZdrubT Odesláno 7. listopad 2019 Odesláno 7. listopad 2019 307 SW 2.0i 100kw 2004 mam již 4roky. Aktualní nájezd 162t km. Kupoval jsem to ve 100t km. Na motoru se udělali rozvody, spojka a odešel jeden vstřik. Olej dělám po 10t a nedoleji noc. Auto nešetřim a často tahám plato, nebo malej vlek. Docela to žere, ale jede, tak to neřešim, město 11-12L/100 dálka 7-8L/100 a dálka plato 10-11L/100. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.